Wszystko ściągnięte z Herosów. Tak samo organizacja która zajmuje się wyłapywaniem ludzi "z darem" co prawda jestem dopiero na 6 odcinku 1 serii ale nawet niektórzy maja takie same umiejętności co w Herosach.
W herosach głównym celem było powstrzymanie Sylara,a nie wyłapywanie ludzi z mocami.Jedna albo dwie moce się powtarzają z herosów ,ale co z tego ? To ze ktoś w całkowicie innym serialu ma taką samo moc o niczym nie świadczy... Może powinni wymyślać nowe moce jak zamiana w mysz albo kubek żebyś był zadowolony?
Zadowolony bym był jak by dokończyli Herosów ale no cóż nie można mieć wszystkiego :/ Dla mnie Horosi to był jedn z najlepszych seriali i widze ze Alphas bardzo duzo czepie z Herosów.
Też żałuje że Herosów anulowali ,ale Alphas z Herosami nie łączy nic oprócz tego że oba są o ludziach z supermocami.Tu mamy losy całej drużyny,a tam pojedynczych osób które się przeplatają.Tu moce (jak to świetnie powiedział DeathOfMe) " nie są paranormalne lecz są następstwami zmian w mózgu np. zbyt duże wytwarzanie pewnych hormonów." więc nikt tu podróżuje w czasie,nie zamraża,nie maluje przyszłości...Jeśli chcesz dalej brnąć w ten temat to powiedz mi ,jakie moce według Ciebie się powtarzają (po tych obejrzanych 6 odc na pewno ich dużo zobaczyłeś swoją drogą) ,jeśli nie to sobie odpuść :D
facet co raził prądem w herosach była babka, babka co nakłania ludzi w herosach był gościo co czytał im w myślach(parkman chyba jak dobrze pamietam) i tez nakłaniał ich do zrobienia czegoś po jego myśli oraz "tworzył świat w ich głowach", dzieciak z herosów co komunikował sie z maszynami cos podobne z tym co odczytuje fale z alphas; ten wątek z laboratorium " siedziba " dla odmieńców tak samo w herosach było no duzo jest wątków podobnych! jak sie chce to cos sie znajdzie podobieństwa nawet postawa tych agentów Beneta z herosów i tego drugiego co go syler zabija do tych z alphas tego murzyna i tego co go krzesłem jeden z agentów zabija pod wpływem feromonów. narazie jestem na 6 odcinku zobaczymy co bedzie dalej
Trochę zajęło mi zrozumienie o czym piszesz bo przez "babka" i "gościu" nie czyta się łatwo...(Jak można nie znać imion? :o )
"facet co raził prądem w herosach była babka" <--tu się zgadzam
"babka co nakłania ludzi w herosach był gościo co czytał im w myślach" <-- tu nie bardzo,Nina nie czyta w myślach a to jest główna moc Matta -to że potem jego moc uległa polepszeniu o niczym nie przesądza
"dzieciak z herosów co komunikował sie z maszynami cos podobne z tym co odczytuje fale z alphas" <-- sorry ale jest wielka różnica między 'oddziaływaniem' na maszyny a odczytywaniem fal
"" siedziba " dla odmieńców " <-- a co mają robić z tymi ,którzy źle używają swojej mocy ? zabijać na poczekaniu ?
"jak sie chce to cos sie znajdzie" ale po co się doszukiwać na siłę ? nie lepiej się cieszyć dobrym serialem ?
W takim razie Alphas zrzyna również z bohaterów świata Marvela i DC Comics. Tam też przecież "som ludzie co czytajom w myślach". Alphas jest kompletnie na innym poziomie niż Heroes, zwłaszcza że w Alphas chce się to wszystko wyjaśnić za pomocą nauki (chociaż wiadomo że większość tych mocy nie miałaby miejsca w realnym świecie). Ogólnie Alphas jest znacznie lepsze niż Heroes, mógłbym przykładami snuć w nieskończoność (zwłaszcza że same moce w Alphas nie są "czyste", tylko zawsze mają jakiś efekt uboczny, często też ich moce wpływają na psychikę bohaterów co wyraźnie widać np. po Hicksie czy Marcusie) ale nie w tym jest rzecz. Same koncepcje mocy i bohaterów są znacznie bardziej rozwinięte niż to miało miejsce w Heroesach, ale mówimy tu w zasadzie o dwóch różnych płaszczyznach - zwłaszcza że Alphas nie ma podejścia komiksowego, które może spotkać w Heroes.
elo dawno mnie nie było ale obejrzałem juz wszystkie odcinki co sa dostępne no serial nawet spoko dobrze sie rozkręca:) Gary jest poprostu kozakiem jego teksty i szczerośc mnie powala :) no i oczywiście piękna Rachel :) Serial coraz bardziej mi sie podoba jak bym mial sie do czegos czepic to hmyy tylko do tego ze troche przewidywalny co odcinek łapanie innego Alphy :/ i pozostaje przy swoim ze bardzo duzo serial czerpie z herosów :)
no co ty Nina łeeee taka przeciętna babka, nie wiem co wam sie w niej podoba . Rachel ładniejsza ta karnacja i te oczy ale każdy lubi co innego
zależy od fotki ;p
zobacz tą --> http://netdna.tvovermind.com/wp-content/uploads/2012/08/kat12.jpg
i tą... --> http://watikalemon.com/watikalemon/wp-content/uploads/2012/08/erin-way.jpg
jest różnica ;]