PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73275
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

W ostatnim odcinku okazuję się iż cały sezon był nawiązaniem do Stanfordzkiego eksperymentu więziennego ( opis na Wikipedii )
Eksperyment przeprowadzali kosmici, budynek briarcliff był od dawna opuszczony.

Okazuje się że Lana nie zabiła dr. Thredsona. Wmawiała sobie że nie żyje, aby uciec od przeszłości. W 12 odcinku bibliotekarka miała rację mówiąc, że dziecko Lany zmarło przy porodzie, a ukazywany w serialu jako syn Thredsona, to sam dr. Thredson.
Kit wraz z dziećmi został ponownie porwany przez kosmitów.
Bloody face z pierwszego odcinka ( koleś mordujący turystów w opuszczonym szpitalu ), to dr. Thredson.

Trolomek

Czyli jak się zaczeło tak sie skoczyło. Ale bełkot.

eowine

Bełkot okropny. I straszny przerost formy nad treścią.
Moim zdaniem ten sezon był słabszy od i tak nie powalającego szczególnie sezonu pierwszego.

Jedynkę oglądało się dobrze do kolacji, bo to straszne nie było, a dwójkę tylko z popcornem, bo było pełno wątków schematycznych, przewidywalnych, to było także parę zostawionych kompletnie bez jakiegokolwiek wyjaśnienia o co im tak naprawdę chodziło. Idealne odmóżdżenie po ciężkim dniu, ale nic więcej.

Oby trzeciego sezonu nie nawalili, bo lubię taką tematykę, ale sposób jej realizacji pozostawia wiele do życzenia, jak dla mnie.

Mantra_2

Strasznie fajnie oglądało mi się sezon 1. No postać "Tejcika" cudna.
Ale drugi sezon to maskara. Opowieści dziwnej treści, +historia powszechna poprzekrecana jak się da.

Ale slyszałam że zakończenie ma być jeszcze inne.
Niby że Lana wymyśliła to wszystko. I to by tłumaczyło te błędy, że to ona była nie dokształcona.

W sumie jest scena Lany w wannie w opuszczonym Briarcliff

Mantra_2

Drugi sezon to jeden wielki chaos, pomieszanie roznych watkow, ktore nie stanowia spojnej calosci. Pierwszy sezon do polowy byl niezly, postac Konstancji zostala zagrana przez Jessice Lange po mistrzowsku, poza tym humor momentami byl na niezlym poziomie. W drugim sezonie wszystko sie rozlazi w szwach z powodu nagromadzenia niezliczonej ilosci watkow, ktorych tworcy nie umieli poskladac do kupy. Zle jest prowadzona narracja, zle sa zmontowane sceny. W rezultacie mamy taki telewizyjny "belkot".

Trolomek

Namieszali strasznie, ciekawe jak z tego wybrną

Trolomek

skąd to wiesz?? możesz wysłać linka do tych informacji??

Trolomek

Przecież Thredson byłby już wtedy staruszkiem... Jakoś bez sensu to dla mnie jest.

Trolomek

- Four people will die
- A new couple is formed
- The final will be a battle between Johnny and Lana, a poetic battle!
- We will have Dominique
- Somebody will be abducted
- We will figure out why and what cut Leo's(Adam) arm

NinaDark

To potwierdzone spojlery ze strony Evana, jak myślicie, o kim mowa?
Ja obstawiam, że:
- zginie Johnny, Kit, kardynał Timothy i nie wiem kto jeszcze
- Lana mimo wszystko wygra
- ;)
- porwana będzie siostra Jude z psychiatryka
- to jest najdziwniejszy spojler, nie mam pojęcia

NinaDark

a nowa para to dzieci Kita, albo Jude nagle zapała miłością do Lany ;)

NinaDark

- Czwórka ludzi: Pepper, Jude, Alma, ?
- Nowa para: Kit i Lana, hahahhaa
- Johnny wygra
- o matko, hahaha
- Kit/dzieci
- no to chyba Bloody Face?

youhaveamessage

Pepper i Alma umarły w ostatnim odcinku, więc teraz już nie mogą umrzeć jeszcze raz, chyba ;)
- We will figure out why and what cut Leo's(Adam) arm - Nie napisali kto tylko co urwało rękę Leo, to właśnie dziwne, czyżby kosmita albo stwór z pierwszego sezonu? :D No i dowiemy się dlaczego mu tę rękę urwało - to dziwne, nie sądziłam, że musi być jakiś powód.. Chyba, że on chciał w ten sposób wystraszyć swoją żonkę i to wszystko żart.. nie wiem

NinaDark

Tak? Boże, moja pamięć jest coraz gorsza :D Dzięki za poprawienie mnie.
Na promo jest to Bloody Face przecież, ale z tym powodem to nie mam pojęcia. Może zazdrościł mu tatuaży :D

NinaDark

Słyszałam, że finał ma być smutny.
Mam teorię, wiadomo że tylko jedna osoba zostanie przy życiu. Nie wiem czemu, ale wciąż wydaje mi się, że osoba która zostanie przy życiu stanie się tym czymś, co odgryzło Leo rękę. Jakby nie patrzeć to by było tragiczne. Stawiam na Lanę lub Jude, do Kita pasuje porwanie.

threedots

Finał będzie dla mnie smutny i tak - bo koniec sezonu ;)
W sumie tak, Kit pewnie zostanie porwany przez kosmitów.. Szczerze to nie przekonuje mnie ten wątek z kosmitami, taki głupi jakiś ;)
youhaveamessage - z tą zazdrością o tatuaże najlepsza teoria :D
Kto zostanie przy życiu? Może Timothy..

NinaDark

- Monsignior i Anioł Śmierci będą w finale
- Tylko jedna osoba przeżyje
- W ostatnich czterech odicnkach były wskazówki na temat 3. sezonu, ale po finale większość z nas pewnie zgadnie poprawnie

( http://www.youtube.com/watch?v=xN0BKeDg5C8 )