nie wiem jak mam to ująć ale ta kobieta po raz kolejny przeszła samą siebie. jej gra to istny majstersztyk. rewelacja
Zdecydowanie zagrała z niesamowitą lekkością, była naturalna i nawet więcej niż w 100% przekonująca. Najlepiej rozpisana postać tego sezonu, a jeszcze przyjemniej się ją ogląda dzięki temu co wnosi do gry Jessica Lange. Muszę dodać że nie łatwo polubić postać siostry Jude, bo nie jest ani dobra, ale też nie do końca taka zła, a przez to wychodzi niemal prawdziwie i autentycznie :D Na plus zasługują też drugoplanowi aktorzy Asylum, szczególnie Lily Rabe, bo obok Lange i tak się wybiła, była fenomenalna i przykuwała uwagę, a także Sarah Paulson i Zachary Quinto.
Zgadzam się, była fenomenalna... ale mogłaby się zdecydować na to, jakim akcentem chce mówić, bo jej się to zmieniało - mam wrażenie, że nie było to celowe zagranie (choć dopuszczam, że chodziło o to, że przecież to była osoba o kilku bardzo różnych wcieleniach).
Ale nie licząc tej drobnostki - jej gra aktorska w całym AHS powala :) W ogóle gra aktorska w AHS to jest jeden z największych plusów, wszyscy aktorzy stają na wysokości zadania. W Asylum Lily Rabe jest powalająca, Sarah Paulson też w świetnej formie. Z panów najbardziej przekonywał mnie James Cromwell, ale Zachary Quinto też dawał radę (chociaż jego bardzo drugoplanowa rola w pierwszym sezonie wydawała mi się ciekawiej zagrana), no i oczywiście genialny, wspaniały, boski Ian McShane w swojej gościnnej roli... Ten facet wystarczy że wygląda przez małe okienko swojej celi i nic nie mówi - i już jest zachwycający! :)
najbardziej podobała mi się w Coven. po prostu Mistrzostwo Świata! i ta scena kiedy rozwalają tych łowców wiedżm… ach..! w ogóle każda sekunda jej gry to czysty perfekcjonizm. a co do reszty to zgadzam się z Tobą - aktorstwo na naprawdę wysokim poziomie. też chciałbym widzieć w nowym sezonie Jamesa Cromwella. po cichu liczę, że może dostanie jakąś rolę. ogólnie to powiem Ci że to chyba mój najlepszy serial od paru, paru lat… ciekawe jaki będzie 5 sezon..? pozdrawiam Cię serdecznie:-)