Hej, jak myślicie, czy ubranie Johnny'ego w identyczną koszulę khaki jak miał Dexter i danie mu nazwiska Morgan, było
przypadkowe, czy też twórcy zrobili to umyślnie?
Myślę, że nie miało to większego znaczenia, nie ważne czy przypadkowe czy nie :)
Wiesz co, może to przypadek, ale kto wie, oni świadomie nawiązują do różnych horrorów, np. Wendy pod prysznicem - vide: Psychoza Hitchcocka, Lana budząca się na białej podłodze, przykuta łańcuchem do podłogi obok trupa - vide: Piła, Kit z maszynerią uniemożliwiającą ruchy głowy - vide: Mechaniczna pomarańcza (zresztą, aktor jest nawet podobny trochę do Malcolma McDowella). Wydaje mi się, że jeszcze by można było podciągnąć Blair Witch Project, no i chyba do wielu filmów o podobnej tematyce (choćby Lot nad kukułczym gniazdem, Teksańska masakra piłą mechaniczną, itd.). W pierwszym sezonie też tak było. Więc wielce bym się nie zdziwiła :)
wow! dopiero sobie przypomniałam, że w którymś momencie serialu, zobaczyłam identycznie skrojone ubranie jak miał Dexter (tę górę) i bardzo mnie to poruszyło oraz zastanowiło! według mnie, ta zbieżność jest zbyt wyraźna, aby była przypadkiem, ale jestem maniakiem Dextera, więc może dlatego ; )