PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73356
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

Koktajl Mołotowa

ocenił(a) serial na 5

Psychiatryk, opętanie, egzorcyzmy, ufo, seryjny morderca, mutanci, kanibalizm,
zmartwychwstanie, profanacja, seks z księdzem, kompleks Edypa, doktor Mengele, holokaust,
homoseksualizm, nekrofilia, samobójstwo, zabójstwo.........
Twórcy wrzucili chyba wszystkie możliwe motywy, powszechnie uznawane za "szokujące", typowe
dla gatunku (horroru?) do jednego serialu.
Śmiać mi się chciało, kiedy w kolejnych odcinkach dodawano coraz to więcej tych oklepanych
schematów. Kiedy już myślałam, że fabuła sięgnęła wyżyn absurdu - okazywało się, że twórcy po
raz kolejny przeszli samych siebie. Moja najczęstsza reakcja na te wymysły brzmiała:
"Scenarzysto -serio?!".
Jednak, jeżeli serial potraktować w kategoriach pastiszu - to jest to wyśmienita parodia gatunku
:) Potworności momentalnie tak obrzydliwe, tak przerysowane i groteskowe, że nie da rady nie
wybuchnąć śmiechem. Mam wrażenie, że taki właśnie był zamysł twórców, tzw oczko puszczone
do (inteligentnego?) widza.

ocenił(a) serial na 9
elodonat

W pewnym momencie , gdy pozycja serialowa siostry Judy się złamała, a fabuła straciła głównego bohatera, to nie wiedziałam , co się dzieje w serialu, wątki zaczęły tak napierać na widza. Na kim się zaczepić, kto dowodzi fabułą, czy to wszystko ma związek. Jedne się kończyły , drugie zaczynały i to jak piszesz - coraz bardziej absurdalne.

Piekło- Niebo, Kosmici- Ziemianie, Zakonnica x Ksiądz, morderca z horroru klasy B - dodatkowo z obsesją na pkt. matki, doktor nazista, wątek homo, wątek upadłej gwiazdy spelun, nieudane egzorcyzmy, panoszące się zło, wariatkowo ! <mózg rzbny>

ocenił(a) serial na 9
elodonat

Oraz oczywiście :) wesoła Dominique - http://www.youtube.com/watch?v=-vrmc_l6sJY

Tak wesoła, że można sobie z radości strzelić w łeb.

ocenił(a) serial na 8
elodonat

Trudno się z tym nie zgodzić, wątków było tak wiele że ciężko było się w tym połapać.
1. Historyjka o duchach bez większej motaniny, jednak zabrakło tego mrocznego klimatu z sezonu 2
2. Tu mamy natomiast dobry klimat, jednak zbyt wiele wątków i wyszedł z tego posklejany wazon bez kilku części
3. Najmniej mroczny sezon, klimat trochę jak z "Czarodziejek" jednak wszystko trzymało się kupy jako tako.