PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73293
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

Dwa tygodnie temu puścili na Fox serial o 22 a nie o 23, i zobaczyłam tylko, jak Lana wzięła syna na ręce. I koniec. Do dziś mi brakuje niestety wyjaśnienia:
1. Jak to się stało, że Kit, Grace i Lana znaleźli się na wolności?
2. Kto to była Alma?
Byłabym wdzięczna.

ocenił(a) serial na 10
Jola_147

W skrócie, z tego co pamiętam:
Dr. Thredson dzięki taśmie nagranej przez Lanę okazał się być bloody- face'm więc Kit został jak gdyby oczyszczony z zarzutów i dostał papierek że go wypuszczają. Nie chciał jednak opuszczać szpitala bez Grace więc przekonał (a można powiedzieć że zaszantażował) księżulka aby zabrać ze sobą Grace. Powiedział mu o ile pamiętam że wiele tu widział i generalnie że mógłby dzięki ujawnieniu tego zaszkodzić szpitalowi.

Lanie zaś pomogła zakonnica którą znała siostra Jude. Jude wyjawiła tej zakonnicy że to ona uwięziła ją w szpitalu a zakonnica LAnie pomogła- zorganizowała taksówkę, stare ubrania w których przyjęto Lanę do szpitala,etc.
Moja ulubiona scena- Lana siedząca w samochodzie, Thredson wybiega i widzi ją w tej taksówce... Co robi Lana? Polecam obejrzeć ten odcinek w całości online bo naprawdę wiele straciłaś, świetny moment! :D

Alma była żoną Kita, którą porwali kosmici. Jest to wyjaśnione w 1 odcinku.

ocenił(a) serial na 10
extraordinary_girl1

oczywiście najpierw Lana zdołała uciec ze szpitala- potem przekazała taśmę policji- następnie wypuszczono Kita gdyż okazał się niewinny :) żeby nie było wątpliwości

extraordinary_girl1

Dzięki bardzo, właśnie kończyłam czytać inne wątki w dyskusji, kończę , patrzę jest odpowiedź..
Masz rację, muszę podszkolić angielski, tym bardziej że o interesujących filmach lubię potem poczytać. Pozdrawiam