PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73356
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

Pierwszy sezon był fajny, miło się oglądało, nawet się bałam kilka razy, ale drugi sezon
WIELKIE WOW, nie tego się spodziewałam i po prostu umarłam z wrażenia. Każdy odcinek był magnetyczny, wciągający i pełen akcji.
Historia jest tak fajnie pokazana, ten szpital ten budynek po prostu no brak słów
Aktorzy, uwielbiam Jessicę Lang, kocham jej grę w tym jak i również w 1 sezonie. Mam nadzieję że będzie w trzecim..
Jedyne co mi się nie podoba to Ci kosmici, co to ma być u licha, albo Grace umarła i wróciła z zaświatów... w ciąży. Tak samo Alma.. W tym punkcie uważam że gdyby nie to to mogłabym Oscara dać temu serialowi...

ocenił(a) serial na 9
Shattered1

nie rozumiem dlaczego ludzie krytykują wątek obcych a aprobują np. opętanie zakonnicy przez diabła. niby, że jeden jest bardziej fantastyczny od drugiego?
jessica lange wraca w trzecim sezonie i to jako główna bohaterka, więc jest na co czekać.

ocenił(a) serial na 10
Fasco

Czy ktoś wie kiedy ten sezon będzie mógł zgarnąć jakieś nagrody?
Mam nadzieję że Jessica dostanie kilka :)

Fasco

Myślę, że chodzi o przesyt treści. Drugi sezon oscyluje wokół przestrzeni satanistycznej od samego początku. Briarcliff to wylęgarnia zła, wszystko do siebie pasuje. Wątek kosmitów natomiast, powoduje zachwianie równowagi moim zdaniem. W pewnych momentach miałam wrażenie, że oglądam już zupełnie inny serial, zwłaszcza 2 ostatnie odcinki były dla mnie mało atrakcyjne. Nie twierdzę, że urozmaicenia są złe, ale czasami lepiej nie łączyć ze sobą dwóch całkowicie odmiennych światów.

ocenił(a) serial na 10
Fasco

Jest krytykowany głównie dlatego, że teoretycznie został niedomknięty.

ocenił(a) serial na 9
Fasco

Wątek opętania towarzyszy zepsuciu osób duchownych w psychiatryku. Ci co mają służyć dobru pozwalają na znęcanie się nad innymi. Poza tym opętane osoby odgrywają ważną rolę w serialu. Dodatkowo mamy jak w szkole podstawowej nauczycielka polskiego uczy dzieci "wstęp, rozwinięcie i zakończenie". Natomiast kosmici są wyciągnięci z kosmosu. Porywają kobiety i przyspieszają ich ciążę wzbudzając przy tym fascynacje niektórych bohaterem. Po prostu nie pasują w tej układance.

ocenił(a) serial na 8
Kazeshini

A nikt nie zwrócił uwagi na okres, w którym rozgrywają się "kosmiczne wątki"? Lata 60.? A kiedy przypadała największa histeria w USA nt. UFO jak właśnie nie w tamtym okresie:)? Sprawa Roswell, porwań, spotkań trzeciego stopnia itd to właśnie lata 60. i nie dziwię się, że twórcy umieścili ten wątek w serii. Wtedy ludzie naprawdę wierzyli w to, że nie jesteśmy sami :)

ocenił(a) serial na 5
Shattered1

Dla mnie akurat wątek kosmitów był najlepszy z całego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Meliona

Dla mnie też.