PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73293
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

O co chodziło Jude, kiedy powiedziała do Lany o tym diabłu w ostatniej scenie?

Claudia_9513

Chodzi ci o "jeśli długo będziesz patrzeć na zło, zło spojrzy na ciebie"? Lana Winters patrzyła na diabła i szerzące się zło w psychiatryku, a później zło spojrzało na nią - stała się materialistką, poświęciła wszystko dla kariery. Na końcu, w podeszłym wieku zabiła nawet swojego syna. Najtwardsza postać z drugiego sezonu i chyba bardziej demoniczna niż sam Diabeł.

ocenił(a) serial na 10
EastJudas

To słowa inspirowane cytatem Fryderyka Nietzsche'go: "Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas"

ocenił(a) serial na 10
Claudia_9513

Według mnie może być wiele interpretacji tych słów. Interpretacja EastJudas podoba mi się bardzo, jednak według mnie chodzi tu o to, że siostra Jude ostrzegła Lanę co się stanie jak wróci do Briarcliff, że zazna cierpienia i tortur, jednak Lana była tak zdeterminowana i żądna sławy, że przełożyła wszystko, nawet wartość swojego życia na artykuł, sławę i uznanie. W końcu większość historii do swojej książki i tak ostatecznie zmyśliła. Można to też interpretować w ten sposób, że Lana nigdy potem nie wróciła do Briarcliff i cała historia i fabuła jej książki to czysta literacka fikcja i wytwór jej wyobraźni. Niesamowite w tym jest to, że każdy może zinterpretować te słowa według własnego uznania, nie ma jednego, jasnego zakończenia. ;)

użytkownik usunięty
MyOwnScream

Ja sądzę, że ona poświęciła siebie i swoją pierwszą dziewczyna dla sławy , nie została tam wciągnięta siła , ostatnia scena pokazuje że ona się umówiła z siostrą aby tam trafić, chciała koniecznie być sławna.