PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73293
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

Siostra Jude

ocenił(a) serial na 10

szkoda mi że w odcinku Spilt Milk siostra Jude popełniła samobójstwo lubiłem ja

ocenił(a) serial na 10
maciejbi

Nie popełniła przecież.

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

nie każdy ogląda dokładnie

ocenił(a) serial na 10
maciejbi

W sumie nie wiem czy teraz Monsignora nie opętał ten demon, bo prawdziwy on by jej tak nie zamknął...

nikike

E tam. Przecież Jude może stanąć na drodze realizacji jego wspaniałych planów zostania papieżem. Prałat zawsze był egoistycznym dupkiem. Zmieniło się tylko to, że wcześniej był raczej bierny i szkodził innym przymykając oko. A teraz wreszcie zaczął działać, bo go trochę przyparło do muru. Poza tym nie został nikt inny, kto by za niego posprzątał ten bałagan.

ocenił(a) serial na 10
magjan

E tam, on był pozytywną postacią, ale nagle jakieś powiązania z Ardenem mu powymyślali, teraz ta Jude... Niszczą fajną postać.

nikike

Prałat nigdy nie był pozytywną postacią. Przymykał oko na szereg nieprawidłowości w Briarcliff lub też wolał nie wiedzieć, bo tak mu było wygodnie. Jako właściciel szpitala ponosi największą odpowiedzialność za to co tam się działo i za to jak traktowano pacjentów. Był zbyt skupiony na sobie i na swoim "wielkim marzeniu", żeby zainteresować się tym jak jego placówka jest prowadzona i czy spełnia swoje zadania wobec pacjentów. Dodatkowo wykazał się skrajną głupotą, kiedy zgodził się na eksperymenty Ardena, mimo, że nic o gościu nie wiedział, a potem wyjątkowo słabym charakterem, kiedy już się dowiedział o szczegółach tychże praktyk. Poza tym w momencie kiedy prałat zamykał siostrę Jude w psychiatryku demon siedział sobie jeszcze w Mary Eunice. Prałat zrobił to po to, żeby chronić własny tyłek, a nie dlatego, że go coś opętało. W końcu gdyby wyszło na jaw, że w jego szpitalu, za jego zgodą pracuje ex-nazista, który zamienia ludzi w potwory, nici z Rzymu.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Nigdy go nie lubiłam

ocenił(a) serial na 8
nikike

Nie rozumiem, jak możesz twierdzić, że był pozytywną postacią. Od początku był kanalią, która pod maską swiętobliwości skrywała prawdziwe oblicze tchórza i hipokryty.

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Znaczy on nie był czarno-biały. Miał swoje grzeszki, ale też pozytywne ambicje. A teraz to szuja.

ocenił(a) serial na 10
nikike

No właśnie, już myślałam, że jak prałat rozmawia z Kit'em to na cieniu pokażą mu się rogi - jak Mary

ocenił(a) serial na 9
olgamikolajczak

W którym odc cień pokazał rogi ? Kurde przeoczyłem to

ocenił(a) serial na 10
rege120

W tym, w którym Mary Eunice rozmawia w kuchni z ta dziewczynką, która zabiła swoją koleżankę i Mary mówi, że jest diabłem

ocenił(a) serial na 10
rege120

Odcinek 6 - 21 minuta

ocenił(a) serial na 8
olgamikolajczak

Właśnie, w którym?

ocenił(a) serial na 10
deadrys

W tym, w którym Mary Eunice rozmawia w kuchni z ta dziewczynką, która zabiła swoją koleżankę i Mary mówi, że jest diabłem

ocenił(a) serial na 10
deadrys

Odcinek 6 - 21 minuta

ocenił(a) serial na 10
olgamikolajczak

rogi co prawda sa mało widoczne, ale dla spostrzegawczych widać je gołym okiem :) ja musiałem dawać stop klatke

ocenił(a) serial na 10
octavessens

sama bym tego też nie zauważyła, zobaczyłam posta na tumblr

ocenił(a) serial na 8
nikike

Przecież on od początku był niezła kanalią. Wiedział o wszystkim, co odbywa się w zakładzie i przymykał oko na nadużycia, jakich dopuszczał się personel. Człowiek szlachetny nie pozwoliłby na takie traktowanie bliźniego, na poniżanie innych ludzi i pastwienie się nad nimi. Nie pozwoliłby doktorkowi z piekła rodem na chore eksperymenty. Księżulek jest hipokrytą, który ma wysokie mniemanie o sobie i cierpi na przerost ambicji (marzy się Rzym). Nie przypadkowo to właśnie on dał się uwieść demonowi, który opętał Mary Eunic. Ma słaby charakter, krzywdzi innych, jeśli przynosi mu to korzyści, a na dodatek - aby tylko nie zszargać swojego (wedle jego mniemania) dobrego imienia, posunie się do wszystkiego.

nikike

Siostra Jude jest niezniszczalna

ocenił(a) serial na 10
dastan3000

Ale o co Ci chodzi?

nikike

O siostrę Judę, a o kogo ?

ocenił(a) serial na 10
dastan3000

Erm, spytałem "o co", a nie "o kogo"...

nikike

O nic. Tak o zobaczyłem znajomy nick, to sobie napisałem co o niej myślę ^^ pozdrowienia ;*

ocenił(a) serial na 10
dastan3000

No najwyraźniej xD

nikike

;P

maciejbi

także mam podobne wątpliwości co do domniemanego syny Lany i Thredsona. Być może Kit wybierze Alme zamiast Grace. która go oszukała, mówiąc, że Alma nie żyje. Odrzuci Grace a to ponownie trafi do psychiatryka i podobnie jak wcześniej będzie wierzyć w inną wersję rzeczywistości, np kultywować kłamstwo, że to Kit był mordercą, Bloody Face, tak jak uważano na początku. Z nienawiści do Kita także odrzuci dziecko, którego nie pokocha jako matka i wpoi mu kłamstwo, w które uwierzy.

la_petite_poucette

ups, zły temat :)

ocenił(a) serial na 9
maciejbi

siostra Jude nie umarła, a co do postaci-nikt w tym serialu nie jest dobry czy zly i to jest jego smaczek :)

ocenił(a) serial na 9
wegpa

Jedna dobra postacia do tej pory okazuje sie byc Keith.