PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=675642}
8,1 73 tys. ocen
8,1 10 1 73356
7,5 21 krytyków
American Horror Story: Asylum
powrót do forum serialu American Horror Story: Asylum

Drugi sezon powoli się kończy, dlatego myślę, że możemy rozpocząć dyskusję na temat trzeciego
sezonu.. Podobno w ostatnich odcinkach twórcy serialu dawali nam wskazówki, o czym będzie
trzeci sezon i w jakim miejscu będzie odgrywała się akcja.. Znaleźliście te wskazówki?
Ciekawe, którzy aktorzy z poprzednich sezonów pojawią się w kolejnym..

NinaDark

W 3 sezonie na pewno pojawi się Jessica Lange (która ma być również producentką nowego sezonu), Sarah Paulson i Evan Peters. Historia ma być osadzona w czasach współczesnych. Podobno mordercą w 3 sezonie AHS ma być kobieta.

ocenił(a) serial na 9
Doutzen

ale w AHS wszystkie pierwszoplanowe postaci zabijają,bez względu na płeć;D

Elvis_i_koty

no tak, ale mi chodziło o seryjnego mordercę. W pierwszym sezonie był nim Rubber Man, a w w drugim Bloody Face :)

ocenił(a) serial na 9
Doutzen

wiem,wiem:)

ocenił(a) serial na 9
Doutzen

Mam nadzieję, że Jessica Lange znów będzie szefową, jak w obu sezonach!

ocenił(a) serial na 10
Doutzen

Ma to być rozgrywający się współcześnie romans.

Doutzen

A macie jakiś pomysł co do głównego wątku i miejsca? Słyszałam coś o czarownicach..

NinaDark

Autorzy na pewno umieścili jakieś wskazówki do następnego sezonu, w ostatnich odcinkach drugiej serii. Tylko nie wiadomo w dialogach bohaterów, czy wizualnie w odcinku. Trzeba być czujnym :)

Doutzen

Taissa też ma być

ocenił(a) serial na 6
NinaDark

Podejrzewam, że w trzecim sezonie będzie podobnie jak w dwóch poprzednich. Mocny poczatek, ciekawe odcinki, stabilizacja, aż pare ostatnich będzie słabych i zakończy się tak fatalnie jak drugi sezon.

lookacz2007

Mi się podobało zakończenie

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Mnie też zakończenie się podobało, zaskoczyło mnie to że Lana zabiła swojego syna jednak

ocenił(a) serial na 8
NinaDark

Według tego co Ryan Murphy wypisuje na twitterze, w odcinkach 2x10, 11, 12 i 13 zostały umieszczone podpowiedzi co do 3 sezonu, w tym największa wskazówka została ukryta w finałowym odcinku.

buildings

Ktoś się domyśla co było wskazówką oraz czego w takim razie można się spodziewać po trzecim sezonie? Pamiętam, że w przypadku wskazówki z pierwszego sezonu chodziło o wypowiedź bodajże Billie o miejscach przesiąkniętych złem np. szpitalach psychiatrycznych. Wtedy nie zwróciłem na to uwagi aż do oficjalnej zapowiedzi sezonu drugiego kiedy ujawnili, że akcja będzie się toczyć w psychiatryku :P

HuntMocy

moze cos z wziazku z tym jak Lana mowila, ze przyszlosc jest w telewizji? ;)

ocenił(a) serial na 9
buildings

Kurcze ostatni odcinek obejrzeałam przed chwilą i nie wyłapałam żadnych wskazówek

ocenił(a) serial na 8
NinaDark

Mi się wydaje, że trzeci sezon rozegra się w więzieniu. Bodajrze w 1 sezonie medium mówiła, że duchy nawiedzają miejsca jak na przykład stare domy, kliniki psychiatryczne, więzienia. Dlatego coś tak czuję, że trzeci sezon rozegra się w więzieniu ;)

ocenił(a) serial na 8
iluvatar11

Podpowiedzi o więzieniach nie było w żadnym z ostatnich odcinków Asylum.

Obejrzałem dokładnie odcinek 12, w którym to miało być kilka spojlerów i natrafiłem na takie coś.
1. Kit w rozmowie z Almą i Grace mówił o podróży do Boston Common, sprawdziłem w wikipedii, jest to park, w którym m. in. dokonał się największy w Ameryce ewent z udziałem dyni halloweenowych, co kojarzy się z wiedźmami.
2. Siostra Jude w rozmowie z Kitem mówi, że nie potrzebuje czepka, żeby latać, że kiedyś sama wyleci ze szpitala, - znów skojarzenie z wiedźmami.
3. Lana rozmawiając z Kitem mówi o zamianie słomy w złoto, co może kojarzyć się z magią.

Szukałem podpowiedzi, które jakoś by się wiązały z wcześniejszymi teoriami i tylko to mi pasowało. Nie udało mi się dokopać do tytułów piosenek użytych w tym odcinku, może one też coś znaczą.

Jeszcze z takich mniejszych podpowiedzi, to wymienione zostały 3 miejsca, Nowy Jork, Boston i Hollywood.
Lana wspomina o opowiadaniu In cold blood J. Capote, może to też jakaś podpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
buildings

No tak, ale Ryan Murphy mógł sobie po prostu jajo zrobić, by ludzie szukali. Może to głupio zabrzmi, ale park jest za duzy na AHS. Oba sezony dzieją się w ograniczonej przestrzeni, a park jest zbyt publiczny. Chyba, że producenci chcą zerwać z taką konwencją.

Obejrzę do końca, to się jeszcze wypowiem :)

ocenił(a) serial na 9
buildings

Akcja 3 sezonu ma się podobno toczyć w 3 różnych miastach, więc może rzeczywiście coś tym jest.

buildings

To może być dobry trop, jeszcze w The Name Game była wskazówka.

4. Gdy Jude wybiera piosenkę to na liście jest też "Some enchanted evening" - zaczarowany wieczór, to może być wskazówka na czary.
5. W finałowym odcinu, w domu Kita, Jude szaleje z miotłą, robi zamęt, te dzieci straszy.. Miotła - czarownice.

Twórcy coś wspominali o miasteczku Salem:
http://tvline.com/2013/01/03/american-horror-story-season-3-spoilers/

no i będzie znowu para a'la Romeo i Julia..
W nowym sezonie zabójcą ma być kobieta - pasuje czarownica ;)
I nowy sezon ma być bardziej "evil glamour" - jak to określili, co mi się kojarzy osobiście z czymś takim, jak: "Ze śmiercią jej do twarzy" i "Czarownice z Eastwick". Może to dobry trop..

NinaDark

Niestety "evil glamour" kojarzy mi bardzo mocno z wampirami, mam nadzieję, że tego jednak nie zrobią.. To by było straszne w tym złym znaczeniu. Może czarownice i wampiry, jak w True Blood i Vampire Diaries :D W obu jest taki Romeo i Julia.
Podobno w szafie grającej był także utwór - "I Put a Spell on You" .

Z kolei z innych źródeł słyszałam, że akcja ma się rozgrywać w 3 miejscach, gdzie "naprawdę miał miejsce horror". Myślę, że całkiem niezym pomysłem byłoby, gdyby oparli się na takich historiach:
http://gwiazdy.com.pl/component/content/article/4739-holywood-w-szponach-magii
są czary, szatan, glamour

NinaDark

Wybaczcie, że piszę sama pod sobą, ale nie działa mi edycja :(
Twórcy powiedzieli, że “I’ve been reading a lot of the theories and there’s another great clue in tonight’s episode. But I don’t think anyone has completely gotten it because it’s not just one thing." Czyli będą różne wątki w różnych miejscach. Trochę czytałam i najczęściej obstawiane są czary, niewolnictwo i kongres, przewija się też motyw cyrku, ale wątpię, skoro to ma być glamour to prędzej teatr, opera, Hollywood.. Voodoo też nie jawi mi się jako glamour ;)

Odnośnie czarownic, inne wskazówki:

6. Thredson powiedział Lanie, że szczątki jej ukochanej porozrzucał od Plymouth do Springfield. Polowania na czarownice i procesy odbywały się w różnych miastach w stanie Massachusetts, a pierwszy proces odbył się właśnie w Springfield w 1645 roku.
7. Leciała piosenka “Love Potion Number Nine” - potion - eliksir, napój magiczny

Jessica Lange zagra postać zwaną "Glamour Cat", z charakteru bardziej przypominać będzie Constance niż Jude, a Evan Peters znowu ma być psychopatą. Nowy sezon poza tym ma być zabawniejszy od sezonu 2, który był troszkę zbyt mroczny. Nie będzie kosmitów (ulga). Wątek miłosny będzie odgrywał się w czasach współczesnych, ale będą także historie rozgrywające się w innych czasach. Tu źródło:
http://www.examiner.com/article/ryan-murphy-shares-his-vision-of-american-horror -story-season-3

NinaDark

W USA cyrk akurat potrafi być bardzo glamour- to nie jest znany nam klaun potykający się o swoje buty, ale coś w stylu Cirque du Soleil. Oni występują np. właśnie w teatrach.

ocenił(a) serial na 8
NinaDark

te wasze czary na temat przewidywania co będzie w 3 sezonie są imponujące :P
ale mam pytanie co to jest to całe ''Glamour''

ocenił(a) serial na 9
NinaDark

gdzieś kiedyś czytałam, że Murphy powiedział, że nigdy nie zrobi nic o wampirach i wilkołakach :]

ocenił(a) serial na 10
gochalp

Dzięki Bogu, mam nadzieję że nie zrobi też o wiedźmach i czarownicach

ocenił(a) serial na 8
gochalp

no to mnie cieszy ta informacja nie to że nie lubię wampirów ale co za dużo to niezdrowo

użytkownik usunięty
NinaDark

Nie wiem czy ten plakat to autentyk. Jeśli tak to będzie jednak Salem:

http://24.media.tumblr.com/c715bcd9bdd0ea51efe5e28a7d1cc8dc/tumblr_mhm2kdXwDy1ru ivvyo3_250.jpg

już usunęli :(

użytkownik usunięty
NinaDark

to był ten: http://24.media.tumblr.com/f5ee5ef6b92d9d9675a6400aab47d8b1/tumblr_mhoipsktTl1r3 gcqxo1_1280.jpg

http://www.horrorsociety.com/wp-content/uploads/2013/03/563421_10151319354382909 _1492690854_n.jpg

Ale to chyba są fejki. Podobno 3 seria ma nosić podtytuł Coven :)

ocenił(a) serial na 9
iluvatar11

Więzienie zbyt podobne do psychiatryka, a każdy sezon jest przecież o czym innym :D

ocenił(a) serial na 9
NinaDark

wydaje mi sie że będzie coś związanego z dziećmi Kita! w ostatnim odcinku Lana o nich wspomina i pokazane są ich zdjęcia na ścianie! moge sie mylić :-) prawda jest taka ze niewazne co bedzie i tak bede oglądał!

ocenił(a) serial na 8
kazdamato

3 sezon ma opowiadać osobną historię z innymi bohaterami, także nie sądzę, żeby kontynuowali wątki z Asylum. Tak samo jak w 2 sezonie nie poruszyli w żaden sposób wątku demonicznego dziecka Harmonów z sezonu pierwszego.
Coś czuję, że trzeba jeszcze raz prześledzić ostatni odcinek.

ocenił(a) serial na 9
buildings

no w sumie masz racje! to jak dojdziesz do czegos to pisz ! pozdro

ocenił(a) serial na 7
NinaDark

Posiada ktoś informacje na temat kiedy ma wyjść sezon 3? ^.^
Ogolnie to mam nadzieje, ze Evan Peters zagra bardziej jak postać z serii pierwszej, bo w drugiej troszeczke źle mi się go oglądało ... był 'za poważny' ... No na pewno nie wzdychałam do niego tak bardzo jak wcześniej. xD
Jeżeli wątek wiedźm okaże się 100& prawdą, to ach! Moje klimaty! <3

ocenił(a) serial na 8
LilithBlack

Trzeci sezon jak zawsze na jesień, pewnie październik.

NinaDark

Ryan Murphy właśnie potwierdził, że w nowym sezonie pojawi się Lily Rabe. Bardzo się cieszę z tego powodu, to jedna z moich ulubionych aktorek z AHS :)

ocenił(a) serial na 10
Doutzen

Też niesamowicie się cieszę, również z tego że będzie Jessica Lang

Doutzen

Lily zdecydowanie ukradła ten sezon Jessice Lange. Jak dla mnie postać, która zdecydowanie królowała na ekranie przez większą część serialu. Trzy ostatnie odcinki już po jej śmierci jakoś mnie nie przekonywały. Dużo jednak zależało od jej kreacji, w pierwszym sezonie jej kompletnie nie zauważyłem...

ocenił(a) serial na 6
NinaDark

Nie wiem czemu, ale bardzo by mi się podobało gdyby akcja rozgrywała się w porządnym amerykańskim lunaparku. A jeśli chodzi o jakieś czarownice, to mam nadzieję, że nie będzie to niewypał. Oby.

ocenił(a) serial na 7
NinaDark

W odcinku, w którym miało znajdować się najwięcej wskazówek dużo mówiono o sierocińcu, ale nie wiem czy to jakikolwiek ślad

Canis_Luna

wiadomo już coś więcej?

ocenił(a) serial na 9
NinaDark

czytałam coś o romansie w obecnych czasach.

ocenił(a) serial na 7
bet69

No i na razie potwierdzają tylko kolejnych członków obsady. Nic konkretnego o fabule.

ocenił(a) serial na 9
NinaDark

Z tego co słyszałam 3 sezon ma być zatytuowany " Salem".

justynka_m3

czyli jednak brzmi jak czarownice :) Ciekawa jestem jak to wykorzystają, aby nas zaskoczyć, bo Salem to dosyć popularny temat w filmach i literaturze.

ocenił(a) serial na 9
NinaDark

American Horror Story: Coven - Oficjalna nazwa :)

Davee

coven srowen

ocenił(a) serial na 10
Davee

Evan Peters na swoim facebooku napisał:
"Season 3....
American Horror Story: Coven"
Ja liczę na czarownice, bo też gdzieś czytałam, że mają się pojawić. co do wskazówek... nie zwróciłam na to uwagi. Ale pewnie obejrzę jeszcze raz ostatni odcinek 2 sezonu, to zobaczymy... może coś wyłapię