wybaczcie pytanie , ale jestem na etapie oglądania 1 sezonu american horror story . Może mi ktoś powiedzieć czym jest Asylum ? widzę , że oba tytuły były emitowane w podobnym okresie , dużo tych samych aktorów w obsadzie i oba czekają na 3 sezon . więc jak to jest?
Jest czymś zupełnie innym niż pierwszy sezon. Kompletnie inna fabuła, moim zdaniem dużo lepsza, ponieważ pierwszy sezon strasznie się rozmył gdzieś po 4 odcinku.
Jedyną wadą drugiego sezonu jest jego wielowątkowość, którą niektórym ciężko ogarnąć, ale dla mnie serial był idealny i zostawił wiele pytań.
Ryan Murphy (tworca serialu) powiedzial ze kazdy sezon American Horror Story bedzie odzielna historia. 1 sezon to historia nawiedzonego domu do ktorego wprowadza sie przypadkowa rodzinka. Asylum czyli 2 sezon przedstawia nam szpital dla oblakanych w ktorym sa prowadzone podejrzane eksperymenty na ludziach (to oczywiscie jeden z wielu watkow). 3 sezon Coven bedzie historia o czarownicach (niestety za wiele o nim nie wiadomo bo oficjalny tytul pojawil sie pare dni temu na facebooku). Ciekawostka jest rowniez to ze aktorzy grajacy w 1 sezonie pojawiaja sie rowniez w drugi z ta tylko roznica ze graja calkiem inne postacie. Poza tym pierwszy sezon rozgrywa sie w naszych czasach + retrospekcje a 2 sezon przenosi nas do roku 1964.