Dlaczego Alma trafiła do Briarcliff za zabicie Grace? Przecież ona oficjalnie nie żyła, więc
wystarczyło ukryć ciało i nikt by się nie dowiedział.
Na to pytanie Ci nie odpowiem, bo sama nie kumam o co tam chodziło... Grace też została postrzelona, wzięta przez kosmitów, a potem ją widzimy w Briarcliff w zaawansowanej ciąży. Ja się pytam: WTF??!!?? Ogólnie jestem lekko zawiedziona finałem, bo należał on do Lany Banany - jej wątek elegancko zamknęli, a wątek Kit+kosmici kompletnie olali :( Nie wiemy o co chodziło z tymi kosmitami i w ogóle dlaczego ten Kit był taki "special" dla tych kosmitów.... Chyba, że ja czegoś nie wyłapałam?
Dokładnie, mam to samo zdanie i też jestem zawiedziona... Od początku myślałam, że ci "kosmici" to jakiś podstęp, mistyfikacja - może tak naprawdę ktoś w przebraniu, może urojenia Kita, a tu się okazuje, że to na serio kosmici, ale nie wiadomo jak, po co, dlaczego... niepotrzebnie wpletli ten wątek, bo nawet nie jest straszny, tylko głupawy i w dodatku niewyjaśniony
Zdecydowanie najgorszy wątek w całym sezonie. Pewnie twórcy sami nie wiedzieli jak to wszystko wyjaśnić, więc sprawę olali :D I teraz zastanawiaj się widzu o co chodziło, najlepiej to sam sobie napisz zakończenie. A ja nie lubię sama wymyślać sobie wyjaśnień, wolę mieć wszystko podane na tacy :)