PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54826
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat

http://www.youtube.com/watch?v=aVoALGM0OuU

było the dead teraz mamy head! :D Fiona ma włosy, Delia can see :) coś tam się pali, voodoo chyba się zdenerwowała na
Hanka i o ... co myslicie?

kam001

Mam nadzieję, że Fiona z włosami to nie niby-peruka tylko np. powrót mocy i siły :D
A myślę, że nie mogę się doczekać, zapowiada się bardzo ciekawie!

qmili

a powiem Ci, że tak to wygląda ale nie wiem ... nicy nie użyła zapalniczki co mnie baaardzo ucieszyło ... ale

qmili

zdjęcia:

http://25.media.tumblr.com/f72736c4b737330932d7252ebfcff017/tumblr_mxde9yeNOe1qd cqbdo3_250.jpg
http://31.media.tumblr.com/85a8aa5348f7369afbf6552dda1a017c/tumblr_mxde9yeNOe1qd cqbdo2_250.jpg

qmili

http://25.media.tumblr.com/ac1c4aa36896af43ec42d516694de38a/tumblr_mxb8hp5GgF1qc yv1eo1_250.png
http://31.media.tumblr.com/45fac14229593c7aff7112828ae78457/tumblr_mxb8hp5GgF1qc yv1eo4_250.png
http://31.media.tumblr.com/7b325f42f16633ae0dd891d71f469d9c/tumblr_mxb8hp5GgF1qc yv1eo2_250.png

kam001

Dzięki! Ciekawe... może nie będę komentować na głos, bo nie wiadomo chyba, czy to na pewno 9 odcinek jest?

qmili

No wlasnie tego nie jestem pewna :-\ jak cos zapraszam na moj blog :-)

kam001

Dzięki Misty ten serial może sie ciągnąć w nieskończoność. Każdy może wyzdrowieć, albo zmartwychwstać :> Misty rlz ^^

FatMama

jak ktoś ja zabije to nie :D, postać fajna ... ale nie denerwuje Cię czasem, że wszyscy wracają ?? Właśnie w nieskończoność.

ocenił(a) serial na 7
kam001

Misty już raz została spalona i się wskrzesiła, toteż niełatwo ją zabić - tak to bylo? nie mylę się? :D

olaaa11-11

Nie mulisz sie ale ... to zaczyna byc freaking annoying!!!

kam001

Mylisz :-) :-)

użytkownik usunięty
kam001

A w ogóle kto to ten zombiak ? XD
To ta wiedźma, którą zabił Łowca Czarownic ?

Jaki zombiak :-)

kam001

Wyczytałem że poznamy ojca Hanka i dowiemy się kto oślepił Cordelię, ja ciągle myślę że to jednak Myrtle...

ocenił(a) serial na 8
Lolek2213

Przydałyby się jakieś retrospekcje z ojcem Cordelii :D Ciekawi mnie czy Fiona go zabiła, czy też powróci nagle w najmniej oczekiwanym momencie :D

mmadelinee

ta postać równie dobrze może się wgl ie pojawić w serialu, Ryan w jednym z wywiadów mówił że on nie jest nikim znaczacym dla rozwoju akcji, aczkolwiek w ostatnim odcinku kiedy Fiona rozmawiała z Myrtle to chyba coś wspomniała o ojcu Cordelii, albo to był tylko jeden z wielu jej przelotnych romansów

ocenił(a) serial na 8
Lolek2213

W sumie jak zostało już tak mało odcinków to pewnie się nie pojawi...muszą jakoś sensownie rozegrać tą sprawę z Hankiem i następną supreme...

ocenił(a) serial na 7
mmadelinee

Równie dobrze może się pojawić jako Łowca ;)

Lolek2213

Nie wim czy to Myr czy Fiona sama sibue wydedukowala taka wersje ... zobaczymy a moze sasiadka :-)

Lolek2213

w 9 odc ojciec hanka mowil ze to za ich sprawka cordelia zostala oslepiona..

kam001

No hmmm ciekawy ....

kam001

Kyle i pies .... awwwww

kam001

no więc tak ... Hanka mamy z głowy, jego historia mnie nie powaliła ale scena zpsem i Fioną :) hah coś w rodzaju "ha! teraz to zbieraj"
Delia i Misty - aww cudowny widok :)
a jadnak padło na Queenie - to juz wiem czyj to pogrzeb będzie ... w sumie poświęciła się dla Marie ... ale mogli by ją przywrócić jak tak bardzo lubią to w tym seznie :)
Powiem szczerze, że zarówna Myrtle jak i Joan zaskoczyły mnie ... nie spodziewałam się tego ... sąsiadka jak sąsiad widać że to dobrze popieprzone ale Myr :) no proszę ... i Madison troszczy się o Nan .... awww

ocenił(a) serial na 7
kam001

Niby coś się wydarzyło, ale jak dla mnie pozostał ogromny niesmak po tym odcinku.
Bardzo mi się podobała mi się ścisła końcówka, czyli Hank wybijający czarne wiedźmy z genialnym, soulowym klasykiem w tle. Też mi szkoda Queenie, dobra postać, mogła to inaczej rozegrać. Drugim dobrym motywem był obiad urządzony przez Myrtle, powiało szaleństwem i brutalnością, brakuje tego w tej odsłonie AHS. Jak zawsze lubię patrzeć na Misty, chociaż pojawiła się tylko epizodycznie. Katolska sąsiadka mnie jakoś nie ruszyła, chociaż nigdy bym się nie spodziewał takiego obrotu spraw. Powrót Kyle'a też jakoś niekoniecznie mnie cieszy. Marie jak zawsze na poziomie. Za mało Jessicy, będą się musieli ostro napracować w 5 sezonie, żeby utrzymać klimat serialu, bo pani Lange jest jego głównym filarem.
Z niedorzeczności, to bardzo, BARDZO słabym motywem jest organizacja zwalczająca wiedźmy. Pomysł kompletnie nietrafiony, już wolałem Hanka jako freelancera na usługach Marie. Wątek odciętej głowy Delphine też jakoś trąci przesadną komedią, chociaż też zaczyna mnie kłuć w oczy ta zbyt dosadnie podana antyrasistowska ideologia. Rozumiem, że twórcy mają takie poglądy (z którymi się oczywiście zgadzam) i chcą je przekazać widzom, jednak forma jest odrobinę zbyt nachalna jak na serial grozy, co wypada sztucznie.
Coś się więcej działo? Przegapiłem kto oślepił Cordelię?

buildings

ojciec Hanka oślepił Cordelię!

buildings

Zgadzam sie :-) i taaaak Myrtla mnir zaskoczyla :-) :-) ale mysle ze Fina wie o tym co zrobila takie odnioslam wrazenie po scenie z Delia i M e salonie. Ale ... taaak beda musieli sie dobrze nagimnastykowas w 5 sez o ike powstanie bo bez Pani Lange ... to slabo to wychodzi ... ona trzyma to na genialnym poziomie ... i szczerze to nie wiem czy sez 5 wgl powstanie

ocenił(a) serial na 8
kam001

Zdecydowanie za mało Fiony było w tym odcinku. Historia Hanka wgl mnie nie zainteresowała... ;/

mmadelinee

To samo :-) :-)

kam001

NO TO POSYPAŁY SIĘ NOMINACJE :)

SAG i Złote Globy :):) Congrats Jessica

ocenił(a) serial na 8
kam001

to chyba niezbyt odpowiedni temat, ale faktycznie - docenili ją w tym roku :D zresztą AHS też dostał nominację do GG :D

mmadelinee

:-) :-) :-) no nie odpowiedni ale po kiego robic milardy tematow skoro tu mozna sie podzielic :-).

ocenił(a) serial na 10
kam001

Powaznie nie ma jeszcze polskich napisów?:(

robin17

Nie ma niestety :-\

ocenił(a) serial na 10
kam001

no to lipa trochę,no nic ogladam po angielsku albo z translatorem

ocenił(a) serial na 10
robin17

Odcinek dobry. Wreszcie zrobili cos z Kylem,Cordelia widzi,Queenie zabita,ale te głowa wtf?! to jakaś kompletnie groteskowa sprawa

robin17

Odc dobry al poprzedni moim zdaniem najlepszy jak do tej pory, ale wiadomo kto co lubi!

robin17

Jezeli chodzi o glowe .... no to jest wlanie ahs :-)

ocenił(a) serial na 10
kam001

to jest właśnie ten sezon,a nie ahs;)

robin17

Napisy są na NapiProjekcie, ale z jakiegoś powodu nie pobierają się automatycznie, tylko trzeba poszukać ręcznie na stronie.
EDIT: Sory, one są z translatora...

kam001

są już gdzieś napisy???

eryka0304

Już są na napi i pobierają się z automatu, dobrze przetłumaczone, nie żaden translator.

ocenił(a) serial na 7
alicjajoanna

na zalukaj też już jest

ocenił(a) serial na 8
eryka0304

Na scs. pl oglądałam z napisami.