PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54787
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat

http://www.youtube.com/watch?v=sYS9gJ4s4fA

no to kolejny odcinek obejrzymy sobie w nowym roku :/

ocenił(a) serial na 6
kam001

oj irytują strasznie z tym przeciąganiem w czasie... rozumiem że przerwa świąteczna, ale 18 grudnia spokojnie mogliby odcinek wyemitować bez obawy, że zakłócą świąteczny porządek ramówki, a tu miesiąc czekać na kolejny odcinek - nieźle!

jouziou

Ni nie :-). Ale z drugiej strony to to szanuje ...

kam001

A mnie intryguje kim jest postać z pomarańczowymi oczami i kapeluszu z promo...

chlopak7

Wydaje mi się, że to zapowiadany Papa Legba - jeden z bogów voodoo, który zostanie odegrany przez Lance'a Reddicka.

Dzivek

może i tak :):) nie mam zielonego pojęcia

użytkownik usunięty
kam001

Zdenerwowałem się teraz!!!!!!! Właśnie obejrzałem odcinek nr 9 i tu na koniec informacja, że kolejny ZA MIESIĄC!!!!
WTF???
Dlaczego oni mi to robią ? :(

No coz po prostu odpuszczaja na okres swiateczny :-\

I tak lepiej niż z 'The Walking Dead' - w tym serialu nowy odcinek będzie w lutym :(

ocenił(a) serial na 7
kam001

Witch hunters never work alone. We have to find the hive.

użytkownik usunięty
zarazzapomnelogin

To już dzisiaj !!! :)

:-)

ocenił(a) serial na 7

Ja ćwiczę cnotę cierpliwości i czekam do niedzieli na TV ...

zarazzapomnelogin

Uuuu, odważne :-).

ocenił(a) serial na 6
kam001

Ciekawe jak dużo Misty będzie w tym odcinku skoro w tytule odcinka nawiązanie do jej ulubionego zespołu wyraźne.

jouziou

No tak jak zobaczy Stevie to zemdleje :-). Troche z nia potanczy i pospiewa :-). no i Stevie da jej prezent

użytkownik usunięty
kam001

Powiem tak - NAJLEPSZY ODCINEK W TYM SEZONIE!!!!!!!!!! WOW WOW WOW

ocenił(a) serial na 7

Ja mam odrobinę mieszane uczucia. Jestem na świeżo po obejrzeniu odcinka i ciężko mi napisać coś konrketnego.
Na plus na pewno Fiona (w szczególności scena z utopieniem Nan, chęć oddania duszy za nieśmiertelność), Nan (akcja z wybielaczem, po prostu mistrzostwo) oraz wspólna scena Myrtle i Cordelii. Rozczarowałem się udziałem Stivie Nicks, myślałem, że zaplanowali dla niej większą rolę, niż zagranie kilku (świetnych!) piosenek. Marie pokazała ludzkie oblicze, choć nie ukrywam, że wolę ją w twardszym wydaniu. Gdzieś umknął mi urok Misty w tym odcinku, choć jestem pewien, że to nie jest jej koniec, byle trumna jej nie powstrzyma. Zoe na szczęście została przemilczana, Madison irytuje jak zawsze. Na minus na pewno wstęp aż do czołówki, powiało komedią jak dla mnie. Sama postać Papy też mnie rozbawiła, mogli go jakoś ciekawie ucharakteryzować, bowiem imidż na nieumarłego Jacka Sparrowa raczej wzbudza uśmiech, niż przerażenie.
Dużo się działo, było zaskakująco dużo horroru, co się rzadko zdarza w tym sezonie. Odcinek dobry, lecz gdyby poprawili wyżej wymienione wady, z pewnością byłby najlepszym w sezonie. Swoją drogą ciekawi mnie, co się stało z Nan. Czy po prostu odeszła w zaświaty (jeśli tak, to czemu z demonem) , czy również oddała duszę Papie?

buildings

Zgadzam się, Fiona mistrz :), mnie to rozbawiła scena jak Madison mówi do Fiony, że jest fanem Eminema :D, Stevie też myślałam, że coś wiećej ... ale

buildings

Nan odeszła z demonem, ponieważ Fiona z Laveau oddały jej dusze Papie, upiekły dwie pieczenie na jednym ogniu, Marie dała mu obiecaną coroczną niewinną duszę a Fiona wyeliminowała jedną z mniemanych supreme

Lolek2213

Nan pokazało przy sprawie z sąsiadką że ma mniezłą moc wpływania na poczynania innych, a tak łatwo dało się utopić ? Liczyłbym że powinna podjąć jakąś walkę o swoje życie ...

steepien

Też mnie to zdziwiło, no ale pozostały tylko 3 odcinki do końca, więc pewnie jak najszybciej chcą się pozbywać niepotrzebnych już postaci. W każdym razie wiadomo oficjalnie że Nan i Joen Ramsey nie powrócą już w tej serii...

Jak dla mnie bardzo dobry, ale moim faworytem jest dalej The Sacred Talking

kam001

Kiedy tak mniej więcej będą napisy???

pio48

Tak mniej wiecej jak zawsze! Czyli sobota po poludniu powinny sie pokazac

Nie wiem czy najlepszy, ale zdecydowanie BARDZO DOBRY. Można pochwalić, że ruszyli z rozmachem. Po dłuższej przerwie, ogarnęli temat. Widocznie im przerwa służy, nie tak jak Sherlockowi.

chyba najnudniejszy. Kompletnie nic się nie działo.

kam001

a napisy kiedy będą? dzisiaj?

saimon13

Obawaiam sie ze nie ! Historia powatarza sie! Ehh ... powinny sie pokjawic piatek lub sobota popoludniu!!!

ocenił(a) serial na 8
kam001

jakieś pomysły co się stało z duszą Fiony? xDD

ocenił(a) serial na 6
mmadelinee

Ej czy ktoś mi może powiedzieć jak wyglądała ścisła końcówka odcinka? Bo w mojej wersji jest tak, że Stevie śpiewa, Fiona leży na szezlongu i wzdycha i wtedy się urywa. Czy była tam jakaś scena dalej czy tak zakończył się odcinek (trwał 45:56 u mnie)?

Moje wrażenia: bardzo dobry odcinek! Równy na szczęście, bo poprzednie odcinki przed przerwą irytowały tym, że były mocne momenty + cholernie słabe, tutaj praktycznie cały czas fajnie poprowadzona akcja. No i pytanie na koniec, które pewnie każdy sobie zadaje: kto jest następną supreme?!

jouziou

Skonczyl sie:-) potem byla zajawka nastepnego odc i tyle :-)

jouziou

Oczywiście, że Zoey. Należy zauważyć, że kiedy wszystkim uderzyła woda sodowa do głowy, ona jako jedyna nie miała parcia na szkło. To tylko cisza przed burzą.

ocenił(a) serial na 7
mmadelinee

Z tego co można wywnioskować z rozmowy, to brak duszy można tłumaczyć niknącymi mocami, które absorbuje nowa Supreme.

ocenił(a) serial na 8
buildings

Trochę to pokręcone....zabiera jej moc i duszę jednocześnie? Poza tym Fiona ma jeszcze moc (nie jest kompletnie bezsilna), więc duszę też powinna mieć...

ocenił(a) serial na 7
mmadelinee

Jest tak zła, że jej nie ma?
Już ja komuś przehandlowała?

zarazzapomnelogin

:-) buhaha, no coz w koncu oddala by dusze za niesmiertelnosc wiec :-)

ocenił(a) serial na 8
zarazzapomnelogin

Jakby komuś już "przehandlowała" to wiedziałaby, że nie ma o czym rozmawiać z Papą xDD Pomijając tą niewyjaśnioną kwestię - odcinek bardzo fajny :D Śmierć Nan i uwięzienie Misty wgl nie zrobiły na mnie wrażenia, bo całym odcinkiem zawładnęły Jessica i Angela :D Świetny duet. Poza tym - w końcu pojawił się Axeman :D

mmadelinee

No tak :-)

ocenił(a) serial na 7
mmadelinee

wydaje mi się, że Nam pozbyli się trochę na łapu-capu- bo jej włąsne sugestie, że jest supreme pojawiały się od jakichś... 2 odcinków( łacznie z tym)? pewnie do finału nie pasowała( co potwierdzałby fakt że Zoe nie uczestniczyła w scence z dzieckiem)
Misty to kompletnie spartaczony potencjał- w pierwszych odcinkach jej postać prowadzona była super, teraz jakby scenarzyści nie mają pomysłu co z nią zrobić.
W ogóle po tym odcinku mam wrażenie jakbym oglądała 2 seriale- wiedźmy mieszkają w jednym domu a jakby się hmmm mijają? Starsze osobno mają swoje sprawy, młodsze osobno.
No i niech ktoś załatwi Madison, tym razem skutecznie- mocy nie ma, a jej cwaniactwo jest odrażające.

zarazzapomnelogin

Ja od dłuższego czasu mam wrażenie, że one cały czas się mijają. Niemożliwe, by kobiety, któe dzielą dom, nie wchodziły sobie w drogę i nie były wścibskie, a tam wszystko odbywa się za kurtyną i panuje błoga niewiedza, pozwalająca na liczne harce. IMHO- naciągane.

mmadelinee

Ummm ... dupa tam ! Ma dusze :-)

ocenił(a) serial na 7
mmadelinee

Może tak filozoficznie - kiedy robi się coś złego kawałek duszy umiera, a Fiona już tak bardzo się napracowała, że duszy nie ma... Przy czym to taki luźny pomysł nie ma na to dowodów.

maga164

Prwada, ale ze inni na to nievwpadli :-)

mmadelinee

Raczej chodzi o sam fakt niewinności duszy. Papa chciał niewinną, a Fiona jest wyzuta ze wszystkiego. Z drugiej jednak strony wziął morderczynię Nan.

ocenił(a) serial na 9
Jeffrey_Goines

Ja uważam, że Fiona nie ma duszy ze względu na to jak zła jest. Generalnie jeśli się mówi o braku duszy, chodzi o to, że człowiek jest zepsuty do szpiku kości. Więc faktycznie pasowałoby to, że ona jest "wyzuta ze wszystkiego". Popieram to wyjaśnienie.

mmadelinee

Myślę że chodzi o to że Fiona zabiła już tyle ludzi i poczyniła tyle zła że jej dusza i tak już znajduje się w piekle. Laveau sprzedając swoją duszę była jeszcze niewinna...

kam001

Możliwe spojlery

Odcinek bardzo dobry. Przerwa im posłużyła.
Prawdą jest, by swych wrogów trzymać najbliżej, a kto się czubi, ten się lubi i w sile kupa, tfu, w kupie siła.
Nasze odwieczne rywalki postanowiły zjednoczyć swe siły, by stawić czoła innemu przeciwnikowi.
Ciekawy mezalians.
W chwili, gdy Fiona się uniosła za Huntera, myślałam, że przypali Voodziankę, a tymczasem rzuciła się z pazurami na Kordelię. Ta znowu była poradzić się z Myrtle, któa fenomenalnie dobiera muzykę i relizuje się w swoim hobby. Majstersztyk. I wieczny props. Ta scena należy do tych, w których nie wiesz o co chodzi, ale chcesz, żeby nigdy się nie skońćzyła.
Czarnym humorem powiała też scena początkowa, gdy Voodzianka udaje się po niewinną duszę i mówi jej, że nie am co płakać z byle powodu.
Co do Papy. Dobrze wykreowany. Ktoś zarzuca mu styl Jacka Sparrowa. W większości wyobrażeń o voodoo, taki jest właśnie stajl przewodni. Cylindry, dredy, pióra, koraliki, kreda na mordzie i przeszklone, krwawe oczy. Demon voodoo/diaboł nie będzie przecież wyglądał egzaltowanie jak Szatan z Harrego Angela ;/ Przybijanie deala pocałunkiem, to jednak już częsty motyw.
Wyścig szczurów: wszystkie laski, prócz Zoey mały parcie na szkło, a ponadto uwypukliły się u nich magiczne zdolności. To świadczy o tym, że Zoy będzie Supreme. Dodatkowo, wyjaśniam, że moim zdaniem, Papa nie zabrał duszy od Fiony, ponieważ jest ona winna całemu złu na świecie, a on chciał duszę nieskalaną. Fiona- fuj, że byłabyś zdolna zrobić coś córce ;/ Ale o czym ja mówię, ona chce kill them all.
Nan się zrobiłą biczowata i od razu umarła, a raczej ups, została zamordowana. Madison- w sumie nic nowego, wraca do formy. Myślę, że koleś na cmentarzu był jednak podstawiony. Misty jak zwykle naiwna. Pierwsza piosenka Stevie spoko, ale później, to był już jakiś koncert życzeń.
Fiona jak zwykle rzuciła paroma, dobrymi textami (miotły, Eminem).
Niestety ruszyły gniazdo os i nie wiadomo jak się to teraz skończy.
Co z Quennie?
I gdzie Kyle? Nie ma znowu Halloween ;/

ocenił(a) serial na 7
Jeffrey_Goines

to raczej Sparrow był wzorowany na voodoo- w końcu Karaiby..

Madison- jak pisałam- zwykła cwaniara. Też uważam, że która panu za wstanie z trumny( albo go zahipnotyzowała co jest pewnie łatwiejsze niż wskrzeszenie).

Koncert promocyjne zdarzają sie nie tylko w tej produkcji :)

Luk jest duuużo, za duuużo- w poprzednich odsłonach AHS przeplatał wątki, ale bardziej zważając na prawdopodobieństwo- tutaj natomiast to nieustanne mijanie się bohaterów- młodych i starych wiedźm plus np wspomniany Kyle( w szafie siedzi?) albo duchy ( niby zabójczo zakochany axe man czy Spalding- wyciągaja ich niby króliki z kapelusza albo chowają wstydliwie jak brudne skarpety), doprowadza do wniosku, że troszkę się scenarzyści nie postarali.

Sojusz 'królowych ula' jest zabawny, ale taki... jak z produkcji dla nastolatek. Za mało pastiszu , na szczęście niedociągnięcia scenariusza ratuja aktorki.

Mam wrażenie, że jest tyle fajerwerków co odcinek( albo dwa), że brakuje amunicji na porządny finał. Nie wiem co mogłoby przyprawić o dreszcze?

ocenił(a) serial na 7
kam001

Chyba najlepszy odcinek w tym sezonie. Przyjemnie się oglądało, szkoda mi trochę nan, liczyłem że przywali mocniej na finał xD