Skoro pozostaje nam teraz jedynie czekanie na następny sezon jestem ciekawa czy zauważyliście
nawiązania do tematyki kolejnego, czwartego sezonu ahs. Jak wiemy w asylum było ulokowanych
kilka elementów związanych wiedźmami, czarami, a nawet nowym orleanem. Jak narazie ze
wskazówek wychwyciłam tylko paszport Fiony, czyli niemieckie nazwisko i data urodzenia
przypadająca na 1950 rok. "Fiona Borgia Vandenheuvel Goode. Born October 17th, 1950". A wy co
zauważyliście?
Stroj Fiony na pogrzbie Nan, caly wystroj scen Fiony i Axea w 'piekle' i jest tego wiecej ale misialabym siobie przypomniec ogladsjac :-). No i oczywiscie to co powiedzialas
Widziałam, że kilka osób pisało o tym, że scena z "piekła Fiony" miała miejsce w domu Kita Walkera z poprzedniego sezonu, musiałabym przejrzeć ten odcinek jeszcze raz, bo jakoś mi to umknęło :)
Strój Fiony na pogrzebie Nan? Jej kapelusz miał być wskazówką? Chyba coś przegapiłam xp
http://hollywoodlife.com/2014/01/30/american-horror-story-season-4-spoilers-brig itte-hoss-balenciaga/
Wydaje mi się,że podpowiedź kryje się pod klatką z 0:02:08. Czyżby "Circus" był prawdziwy? ;-)
Ten magik mówi sam za siebie,coś w tym jest. No bo spójrz,co figurka magika miałaby wspólnego z Nan?
Ryan w ostatnim wywiadzie zaprzecza że to Circus, i mówi że jeszcze nikomu nie udało się odgadnąć tematu następnego sezonu...
Piosenki z szafy grającej czyli: "i put a spell on you" i "love potion" kojarzą się chyba jednoznacznie + podczas tańca w odcinku "The name game" buty Lany zmieniają się na buty Dorotki z Czarnoksiężnika z Krainy Oz, które o ile dobrze pamiętam dostała od jakiejś wiedźmy.
owszem. wszystko powiedziane :D
Słowa Madison to podobno podpowiedz oraz scena egzekucji Myrtle.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1797587_733684449982546_3028 38917_n.jpg
Słowa Myrtle to "BALANCIAGA" czyli Francuski Dom Mody :D Słowa Madison, czyli chyba ta gadka o Hollywood itd to wskazówka.
O wlasnie dom mody :-). Umm jak Delia gada z fotoreporterami i tam podeje nr telefonu i maila itp jest news o Lizie Minelli :-). To tez wskazowka :-)
właśnie - też mnie to zaciekawiło. w tym odcinku jest wspomniana jeszcze jedna marka modowa - Louboutin - czyli buty które ubrudziła sobie Fiona. A Louboutin pracował w młodości w paryskim KABARECIE (i inspirował się tancerkami).
Potwierdzam. Proszę o jakiś inny link. 20 razy patrzyłem i nic nie widziałem,ta piosenka chodziła mi po głowie :-)
Dziękuje,moim zdaniem to przypadek. Już prędzej ten długi szpiczasty cień coś znaczy :-)
Liza Minnelli - znana z roli w filmie "Cabaret", akcja filmu toczy się w czasie II WŚ + ten news http://hollywoodlife.com/2014/01/30/american-horror-story-season-4-spoilers-brig itte-hoss-balenciaga/ może niedokładnie tak jak to przewidują będzie wyglądać fabuła (tego nie jesteśmy pewni), ale wskazówek jest zbyt dużo: naziści, afera polityczna, coś związane z fashion world, lata 50. itd. - wg tych wskazówek i wypowiedzi Murphy'ego to nie będzie żadnego cyrku ;-)
Fiona w ostatnim lub przed ostatnim odcinku wymieniła markę jakichś butów, nie pamiętam dokładnie. I ten czarnoskóry bożek wymieniając winy Madam LaLaurie powiedział "fasion" , co trochę nie pasowało do wszystkiego.
Modelką Balanciagi (nazwa francuskiego domu mody, którą wykrzykuje Myrtle) była Brigitte Höss, niemka, której ojcem był nazista. Ona sama mieszkała w Waszyngtonie. I to w latach 50tych.
Według mnie wszystko kręci się wokół świata mody/kabaretu. W tym sezonie było na prawdę dużo nawiązań do mody. Jak już było wspomniane- nawet Papa Legba skazał Delphine na piekło miedzy innymi za jej "fashion taste" :) Pamiętam, że Myrtle wymieniła też w jakimś odcinku Diane von Fürstenberg, której rodzice byli żydami (wskazówką moze byc czapka Kyle'a na pogrzebie) a jej matka była w obozie koncentracyjnym w Auschwitz. Jejku okazuje się, że na prawdę wiele osób wspomnianych w tym sezonie ma jakieś niemieckie powiązania, ciekawa jestem tylko w jakiej roli zobaczymy Jessicę Lange i czy akcja będzie działa się w dwóch płaszczyznach przeszłości i teraźniejszości. Szkoda, że musimy czekać tak długo.
oby nie german horror story :< wiadomo, że postacie niemieckie byc moga, ale tło powinno byc amerykanskie i circus albo hollywood pasuje jak ulał