PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54827
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat
eowine

długo to nie trwa więc czekam na rozwój wydarzeń ... mnie tam zainteresował ")

kam001

Mi chodzi o piosenkę the rising sun....

eowine

co do piosenki to oryginał to to nie jest :):) ale coś w sobie ma i chyba ta wersja pasuje do coven :D

kam001

sorry ale nijak się to ma ...do Violet przebranej za Hermionę.... Jakoś mam mieszane uczucia.
Spot przypomina mi to teasery z 2 sezonu a nie z idelanego 1.

eowine

zobaczymy jaki będzie efekt końcowy

kam001

no zobaczymy.... Harry Potterowe skojarzenia zawsze bedą na plus tak samo jak Moira i Tejcik...
Ale... to trocję "czarodziejkami" zalatuje (taki serial był w latach 90)
a jak widze violet w w czapce...to brakuje czarnego kota... i sabriny....

eowine

eeee chcę tylko zobaczyć jak Jess ich wszystkich kosi :)

kam001

Jak za pomocą "Avada Kedavra"?

eowine

oczywiście ...

kam001

Powiem tak :) Nie jestem fanem tej pani :)
Ona mnie przeraża bardziej niż Imperator w Star Warsach....

eowine

każdy ma prawo do własnego zdania, szanuję to ... przeraża ??

kam001

Tak. Ona mnie straszy. Nie wiem czy przez te aryjskie rysy twarzy, ale gdyby kręcili film byłaby idealna na odźwierną w Oświęcimiu.

Choć w pierwszym sezonie padałam ze śmiechu gdy tylko widziałam ją na ekranie.
Scena z tym nożem jak chowa go do torebki z taką pełną nonszalancją przy detektywach i jej tekst, że Japończycy są podejrzliwi od czasu Hiroszimy = miażdzy system.

eowine

eeee ::) ja tam ją lubię ...

kam001

Chodzi o Jess?

kam001

no....coż...na gusta nie poradze....

eowine

ja też ... może kiedyś przestanie Cię straszyć :)

kam001

nie przypominaj...koszmar senny...:D

eowine

przepraszam :)

kam001

Ona w AHS jest naprawdę straszna. Ale na żywo i w innych filmach nie.

dastan3000

co Ty opowiadasz

kam001

A co do teaseru to te kobity na ścianach to pewnie czarownice? :).

dastan3000

nie mam zielonego pojęcia

kam001

Wyjaśni się z czasem! :)

dastan3000

pewnie w ogóle nie będzie ich w serialu

kam001

Widzisz ! :DDD

eowine

powiem Ci, że na początku mojej przygody z Jess też sceptycznie do niej podchodziłam :) a teraz ją uwielbiam

kam001

Nie ... jakoś po pierwszym sezonie ją bardzo lubiłam. Ta złota trójka Constance Moira i Tejcik to było mistrzostwo świata. Oni się dopełniali w kazdej scenie.

Jak Tejcika rozstrzeliwali to serio jej cholernie współczułam jak ryczała na korytarzu... (choć potem zrobila z siebie gorszą idiotkę)
Jakos tam kazdą historie mozna było poczuć.
No nie wiem moze dlatego bo kocham lata 90. - i ten motyw wspomnien z tych lat był super.

Ale to co odstawili w drugim to WTF???

eowine

czemu piszesz raz jako on a raz jako ona ?? :)

kam001

Eowine to żeńskie imię białej księżniczki Rohanu z "władcy pierścieni" ....

spytaj @dastana3000

eowine

no dobra .. :P

kam001

PS jak człowiek pisze jako człowiek to "człowiek" jest w rodzaju męskim.

A jak pisze osobiście w pierwszej osobie to jasne, formie żeńskiej:D

eowine

okej okej :D

dastan3000

No własnie w 1 sezonie była śmieszna. A na żywo tak średnio... jakby wtedy udawała bycie sobą. I to mnie straszy.

eowine

Nie widziałem pierwszego. :(

dastan3000

Ja ja jestem zagorzały fan pierwszego i oddany hejter drugiego XD

eowine

Jess jest najlepsza! :D

dastan3000

Nie bede polemizowac....
Jakos mam inne zdanie.

eowine

No dobra! ;))

dastan3000

no ba !

ocenił(a) serial na 8
eowine

y o to cho dzi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
eowine

Ten sezon ogólnie ma się sie rozgrywać w czasach współczesnych przeplatanych z wiekiem XIX kiedy żyła Madame LaLaurie ( w tej roli Kathy Bates) oraz Marie Laveau (Angela Bassett) co oznacza, że będzie troche "czarów", voodo, tortur. Obie te panie żyły w Nowym Orleanie, tak więc słuchając tego utworu odrazu można było się domyślić o jakiej tematyce będzie ten sezon np. "There is a house in New Orleans" albo "To wear that ball and chain". Osobiście uważam, że swietnie dobrali piosenke, która daje pewne wskazówki, czego można się spodziewać. Co do kota, http://www.youtube.com/watch?v=Bzywnd8OqvM 0:03 jeden jest, tylko, że biały ;)

crazymee8228

Ciekawi mnie postać grana przez Pretty Women junior - to ma byc zupełnie ..."dziecko kwiatów".... Ciekawe czy zrobią z niej inną wersje Belatrix

ocenił(a) serial na 10
kam001

mnie też *.*
już nie mogę się doczekać 9 października

Weronika_M

ja już liczę dni :)

eowine

I drugi teaser :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k8agTDWePIg

ocenił(a) serial na 10
Doutzen

łohoho... <3
Się na końcu aż wzdrygnęłam.
Zapowiada się mega ciekawie

użytkownik usunięty
eowine

Czy na prawdę uważacie, że teasery stosowane przed premierą serialu AHS są częścią klisz filmowych właściwego filmu? No proszę Was... przecież to jest identyczna kampania jaką zastosowano przy drugim sezonie.

Nie licząc jednego/dwóch klipów zbiorowych, w którym wzięli udział wszyscy bohaterowie serialu pozostałe były tylko grą obrazów, mniej więcej nawiązującą do serialu. Napiszcie mi, który fragment z promo był w serialu? - http://youtu.be/oq2E4bGJhw0

To tylko teasery, nie trailery, a sam serial przecież może zupełnie inaczej wyglądać. Kampania jaką stosują twórcy jest popularna i właściwa przy współczesnej promocji czegokolwiek w Stanach. To samo robi się przy filmie, podobnie ma się polityka i PR. Sam choćby David Lynch tydzień przed premierą swej płyty codziennie na swoim fan-page udostępniał pół minuty z każdej swej piosenki, aż do premiery... tak więc nie martwcie się. Nawet jeśli nie podobają Wam się teasery, to efekt końcowy może Was zupełnie i w bardzo pozytywny sposób zaskoczyć.

Choć przyznam, że pierwszy z krzyżami w formie ludzkiej na ścianach mi bardzo przypadł do gustu. Czekamy na więcej. Choć tak jak było w przypadku promocji drugiego sezonu dopiero ostatni bądź przedostatni teaser będzie zawierał właściwych bohaterów z serialu, ale o tym pewnie bliżej października. :)

No prawdopodobne tak, ale tym teaserom bliżej do 2 sezonu, którego ją osobiście nienawidzę. A wolałabym coś a la pierwszy sezon.