PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54720
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat

Pytania

ocenił(a) serial na 7

Dlaczego córka Madame Lalaurie znalazła się w piekle ???

I do czego były potrzebne dzieci Papie Legbie i co z nimi robił

Co to są za ludzie w klatkach w piekle?

ankess

Umm to moze tak ludzie w klatkach to byli Ci torturowanie przez Lalaurie dlatego i rowniez corka sie tam znalazla, przypomibam ze tez ja wsadzila to tej klatki za 'kare' dlatego tam byla. Co do Papy do nie obczailam co dokladnie robil, ale to w sumie nie ma wiekszego znaczenia

ocenił(a) serial na 7
kam001

Ale dlaczego za karę w piekle oni też byli ? Przecież oni byli niewinni to z jakiej paki trafili na wieczne potępienie?

ankess

Um mysle ze oni nie byli brani pod uwage um ... jako kara ... pokazany byl obraz Lalaudie jako jednej z 'przetrzymywanych i totrutowanych ' niekoniecznie w fizyczny sposob, mysle ze juz same przebywanie z nimi bylo dla niej koszmarem

ankess

To była tylko wizja LaLaurie. Tych córek tam nie było. Miało to na celu ukaranie kobiety za to co zrobiła.

ankess

Przecież córki LaLaurie też znęcały się nad jej niewolnikami. Kazała im to robić matka, ale jednak są to ich grzechy.

ocenił(a) serial na 5
ankess

Wydaje mi się, że mogło chodzić o to, że córka służyła jedynie jako kara dla Madame La Laurie. Niekoniecznie była sobą, wydaje mi się, że raczej "projekcją" mającą na celu sprawianie większego cierpienia swojej matuli.

ocenił(a) serial na 8
ojeju90

To były projekcje. W innych wersjach piekła było pełno luda (czy to w tym McDonaldsie, czy w klasie) i nie sądzę by wszyscy ci ludzie byli prawdziwi a jedynie zwykłe projekcje. Tyle że ofiara zesłana do piekła o tym nie wiedziała. Tyle.

Fibius

Przecież wtedy, gdy w tym fast-foodzie podszedł jakiś facet do Papa Legby i kazał mu się pospieszyć, on powiedział, że karą tego człowieka jest czuć zapach kurczaka i nigdy go nie spróbować. Jesteś pewny?

ocenił(a) serial na 8
Dzivek

Pamiętam ten tekst. Parsknąłem śmiechem wtedy :D

I tak, jestem pewien. Nie wszystkie byty w piekle muszą być prawdziwe, część to "hologramy". A zresztą, co by nie było, to tylko serial. Musieliby się twórcy wypowiedzieć ^^'

ocenił(a) serial na 5
Fibius

zgadzam się :) nie sądzę aby dla tych wszystkich ludzi w kolejce do fast fooda piekłem było oczekiwanie po kurczaki. :D taka ilość czekających klientów była raczej koszmarem Queenie :)
No ale to prawda, że w sumie nie wiadomo jak to wyglądało wg. twórców serialu.

ocenił(a) serial na 7
ankess

dlaczego Fiona nie miała duszy?

ocenił(a) serial na 10
czerwona_pantera

Papa Legba nie chciał jej, bo już miała tyle niecnych uczynków, że piekło miała jak w banku. Czyniąc zło tracisz po kawałku duszy, a Fiona sie napracowała tak bardzo, że już miała rezerwacje do piekła.

ocenił(a) serial na 7
octavessens

no racja! :) dzięki

ocenił(a) serial na 10
ankess

W wizji Delii Madison miała coś szyją,Zoe wisiała na ścianie a Misty jakby spała,zauważcie,że zginęły w podobny sposób ;-)

ocenił(a) serial na 10
Marek487

a to, że moc Misty to wskrzeszanie czyli jakby odwrotnośc Descensum - wizyty w piekle i na tym zadaniu poległa, Zoe była poważna i dojrzała, zdawała sie poteżna i zgineła przez chwilę w której stała się rozrywkowa i dziecinna. Queenie, która jest lalką voodoo, i potrafi zabijac innych uzywajac swojego ciała, nie opanowała dobrze zdolnosci ozywiania innych (vitalum vitalis), znow jakby przeciwienstwo.
Madison, która opanowała wszystkie potężne moce nie potrafiła zrobic czegos co wydaje sie proste i instynktowne. I własnie Cordelia, która zdawała sie nie potrafic nic opanowała wszystkie.

ocenił(a) serial na 7
octavessens

Właśnie,bo nie do końca zrozumiałam tego zadania wizyty w piekle, co by musiała Misty zrobić żeby z niego wrócić?

ankess

wydaje mi się, że skoro Misty wyrywała śmierci czyjeś życie to żeby wydostać się z piekła musiała rozkroić żabkę, wydawać by się mogło proste zadanie, jednak ogromny dramat dla Misty... sytuacja zapętlała się cały czas - profesor zabił żabkę, a Misty na nową ją ożywiała i tak w kółko...

hulboj

czytam sobie co piszesz i tak sobie patrzę na Twój awatar i aż odskoczyłam od ekranu, chcesz żebym życie straciła? :P Takie lalki to cholernie złe postacie! :D

KLAUDIA92

mnie tam nigdy klauny ni straszyły :p

hulboj

a w awatarku mam zdjęcie lalki brzuchomówcy z filmu "Dead Silence" :D

hulboj

Wiem skąd ta laleczka :) ALE "fobia" robi swoje :D

ocenił(a) serial na 10
ankess

Nie jest konkretnie powiedziane co musisz zrobic by sie wydostac :) Musisz byc silna i stanowcza. Queenie rzuciła kurczaki, Zoe przetrwała odrzucenie i Madison wyrwała sie z kiepskiego serialu, ale Misty jest bardzo wiccańska, wiec kocha nature i żywe stworzenia i musiałaby stawic czoła nauczycielowi albo nie wskrzeszac zaby by sie wydostac, ale ona chyba nie zdala sobie sprawy gdzie jest. Dlatego uktneła tam na zawsze, jest zbyt wrazliwa i delikatna.