PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682018}

American Horror Story: Sabat

American Horror Story: Coven
2013 - 2014
7,4 55 tys. ocen
7,4 10 1 54720
6,2 17 krytyków
American Horror Story: Sabat
powrót do forum serialu American Horror Story: Sabat

Rozczarowanie

ocenił(a) serial na 8

Ja jestem rozczarowana jakoś całym tym sezonem z samym finałem na czele. Najsłabszy sezon. Może Jessica Lange ma rację myśląc o zakończeniu na 4 sezonie. Co za dużo...

ocenił(a) serial na 8
sylvia_fw

No cóż... rozczarowana a ocenę 10/10 dała :P

ocenił(a) serial na 4
sylvia_fw

Coś słabe to rozczarowanie skoro dalej oceniasz sezon na bardzo dobry.

Jak dla mnie sezon na więcej niż 6-7 punktów 10 stopniowej skali oceny nie zasługuje.

ocenił(a) serial na 8
czader21

Nie mówię, że był zły. Zmieniłam ocenę z 10 na 8 po finale, który był jednym wielkim rozczarowaniem. Chodzi mi o to, że pozostałe sezony oceniam absolutnie na 10 a ten jednak od nich odbiega. Dałam 8 chyba z sentymentu i uwielbienia dla Jess Lange lol

ocenił(a) serial na 7
sylvia_fw

O ile cały sezon jest słaby (oglądałem z nadzieją na powtórkę poziomu Asylum), to zakończenie przygniotło wszystko. Gorszy finał niż w Dexterze. Tragedia...

ocenił(a) serial na 9
avenitr

Aj tam przesadzacie, cały sezon bardzo dobry, a i w finale kilka zaskakujących rozwiązań. Klimat inny niż w Asylum, ale o to właśnie chodzi w AHS.

ocenił(a) serial na 7
Joe_Black1

Zgadzam się, również uważam, że finał był mega słaby ;)

shed

Mnie się podobał. Może małe zaskoczenie, ale miał swój klimat :)

ocenił(a) serial na 7
KLAUDIA92

Gdzie zaskoczenie? Nie domyśliłaś się, że Fiona nie mogła odejść tak szybko? A kwestia tych Supreme tak przekombinowana, że nic ciekawego z tego nie wyszło. Już przy pierwszych odcinkach miałem przeczucie, że Cordelia jest next Supreme ;)

ocenił(a) serial na 9
shed

Dobrze że wszyscy tacy domyślni i od razu wiedzieli, że Delia jest Supreme mimo, że twórcy usilnie kierowali uwagę na Zoe i Misty ;) Przyznaje bez bicia, że ja na trop Delii wpadłem dopiero w przedostatnim odcinku :P
Finał nie był słaby...był fajny, spokojny, klimatyczny z genialnym openingiem. Szkoda tylko, że Fiona do końca nie została sobą i nie dźgnęła Delii w scenie pożegnania. Liczyłem też na jakąś mroczną stronę Myrtle, no ale trudno każdemu dogodzić nie można. Najsłabsze momenty ostatniego odcinka to "casting" na czarownice i w mojej bardzo subiektywnej ocenie śmierć Misty Day.

Joe_Black1

Finał był mizerny, mogli to lepiej rozwiązać. Właśnie miałam takie same odczucia jak Ty - że Fiona dźgnie Cordelię nożem albo odwrotnie i że to będzie kolejny podstęp Fiony i Cordelia umrze, a Fiona pozostanie supreme już na zawsze :D Mroczna strona Myrtle też przewinęła mi się przez myśl albo wtedy jak Myrtle prosiła o spalenie na stosie, myślałam że Fiona nią kieruje. Na koniec dałam się ponieść fantazji większej niż scenarzyści haha

shed

Ja też przeczuwałam od początku, że to Delia będzie Supreme. Co prawda były momenty kiedy wydawało mi się, że to Zoe albo Misty będzie Supreme, ale koniec końców wracałam do tego, że jednak Delia musi być następną ;)

ocenił(a) serial na 10
shed

Nie było tak źle,najgłupsza w sumie opcja to ten "casting".

sylvia_fw

również zawiodłam się na serialu, pierwsze pięć odcinków bardzo mi się podobały, jednak im dalej w las tym gorzej. Pomysł był dobry , ale jego wykonanie już trochę gorsze, za mało się działo jak dla mnie, a czasami nawet wiało nudą...

Ps uważam że ostatni odcinek powinień być tak naprawdę pierwszym

ocenił(a) serial na 9
fanzlalka

Dla mnie 4 ostatnie odcinki to majstersztyk. Wcześniejsze oczywiście też na poziomie, tylko pierwszy jakiś taki w stylu "Sabriny"...później już było coraz lepiej.