4 sezon ma się rozgrywać w 1950r i mieć związek z Niemcami jak wspominano w wywiadach.
Możemy jedynie przypuszczać jaki będzie temat.
Może wspomną o niemieckim Związku Wypędzonych?
A może znów psychiatryk? ( 41 osób zginęło w pożarze szpitala psych.w Davenport,Iowa.)
Może o ZSRR kiedy ogłosiło, że posiada bombę atomową?
Wszystko jest możliwe!
A jakie są wasze przypuszczenia?
Ja osobiście jestem bardzo ciekawa. Tamte lata są niezwykle interesujące pod względem stylów
ubioru oraz rozwijającej się muzyki!
Ja już nie mogę się doczekać!
Z tego co wiem druga wojna światowa zakończyła się w 1945r, dlatego jest to mało prawdopodobne.
Jeżeli chodzi o motyw wampirów to chyba bym się zawiodła. Teraz powstaje zbyt wiele filmów jak i seriali z tematyką krwiopijczych stworzeń.
Jeżeli już w następnym sezonie najprawdopodobniej zobaczymy jak świat odbudowywał się po wojnie.
Pomysł jednak dość dobry :)
Twórcy serialu już wcześniej mówili w wywiadach że za motywu wampirów się nie podejmują i uważają temat ten za kiczowaty. Podobno podpowiedź co do tematyki 4 sezonu miła być w ostatnich odcinkach 3. W odcinku finałowym "The Seven Wonders" gdy Cordelia udziela wywiadu dla telewizji na dolnym pasku pojawia się adres e-mail i telefon na który mogą zgłaszać się czarownice a pod nim informacja że zaraz po zakończeniu transmisji Liza Minnelli będzie mówić o swoim biodrze. Najsłynniejszym filmem Lizy Minnelli był "Kabaret", który opowiadał o niemieckim życiu estradowym, a przecież krąży plotka że Jessica Lange ćwiczy niemiecki akcent. A Sarah Paulson zapyatna czy też pracuje nad akcentem odpowiedziała, że nie pracuje nad akcentem, ale za to nad czymś specjalnym. Ponadto akcja ma miec miejsce w Nowym Orleanie w latach 50. A co działo się w Nowym Orleanie w latach pięćdziesiątych? W sobotnie noce, w przerwach pomiędzy filmami na ekranie pojawiał się "Morgus the Magnificent", czyli prowadzący program o przerażającym zabarwieniu "horror host", który był typem szalonego naukowca. "Morgus" nagrywany był w Nowym Orleanie i emitowany przez lokalną stację WWL.
Możliwe, że jest to jakaś wskazówka.