PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648292}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10679
Anna German. Tajemnica białego anioła
powrót do forum serialu Anna German

Strasznie irytuje mnie jego pojawianie się, w każdym przełomowym momencie życia Anny. Nie ma dla niego różnicy czy to Polska czy ZSSR. On czyha na każdym kroku. Po
pewnym czasie wydaje się to komiczne i przerysowane. Czy ktoś wie czy taka postać w ogóle istniała? Czy może jest fikcyjna a została wymyślona przez scenarzystę (o zgrozo)
dla potrzeb dodatkowej "nutki dreszczyku" ?

The_Trooper

Z tego co czytałam, to postać całkowicie fikcyjna, podobnie jak wątek jego niegasnącej namiętności do matki Anny.
Nie przejmuj się, mam podobne skojarzenia jak ty ;-) może jego demoniczna wszędobylskość to taka metafora władzy ludowej, która wie wszystko i jest wszędzie ;-)

ocenił(a) serial na 7
Arya_2

Scenarzysta widocznie wymyślił, że ten wątek uatrakcyjni film. Niestety wywołał odwrotny skutek. W 9 odcinku też był, a ja już się spodziewałam, że na Kremlu Anna spotka się z Breżniewem. A na Kremlu znów Filip z konopi!

e_korniluk

:)) Nie było chyba chętnego do zagrania Breżniewa:)) i kto mógłby go zagrać z naszych- hmmm....o,Karolak jest taki miśkowaty:))
Uprzedzam,ze Filip z konopii jeszcze wyskoczy w 10 odcinku.
A czy ktoś zwrócił uwagę,ze w dzisiejszym 9 odcinku ,po scenie na cmentarzu,kiedy nawet widać na pomniku babci German (prawdziwą ) datę śmierci tj. rok 1971 ,potem jest krótka scena rozmowy w pokoju o dziecku,dzwoni telefon - z Moskwy i przenosimy się do Moskwy roku ....1970.O co chodzi?;))

melania1964

I właśnie Jego postać jest świetna! Nie oszukujmy się - bez Niego ten serial nie byłby aż tak ciekawy. Tak to zawsze element zaskoczenia ;)

ocenił(a) serial na 7
kasinka789

Nie, dla mnie to jest mało autentyczne. Do przyjęcia jest tylko jako metafora władzy ludowej, która prześladuje do końca życia. A jeśli chodzi o rolę Breżniewa, to Karolak jest za mikry. To musi być potężnie zbudowany mężczyzna i jego mógłby zagrać jakiś Rosjanin. Trzeba by tylko nakleić mu krzaczaste brwi.

ocenił(a) serial na 9
The_Trooper

Nie wydaje się wam że z tego s....syna zrobili postać nieszczęśliwie zakochaną

maciekd_filmweb

No tak- biedaczek...Kiedy German opuszcza jego gabinet na Kremlu Ławriszyn mówi do niej,że prócz nich nie ma nikogo.Filmowcy rosyjscy pokazali,że nawet sk...syn NKWDowiec miał "ludzką twarz"

ocenił(a) serial na 9
melania1964

A przecież ten NKWDzista to zwykły sk....syn. No cóż ruscy mają to że wybielają tych bydlaków, wystarczy spojrzeć na przykład największego psychopaty w dziejach ludzkości J. Stalina dzisiaj go przedstawiają jako męża stanu i wyzwoliciela Europy.

The_Trooper

Dokładnie tak! Mnie tez niesamowicie wkurza ta postać. Jeszcze mogę zrozumieć, ze interesował sie ta rodzina, tuz po tym, jak został odrzucony jako narzeczony. Ale potem? BZDURA TOTALNA, NIEREALNE, I STRASZNIE IRYTUJĄCE.
Obejrzałam serial, ale zdarzylo mi sie wyjsc do kuchni na herbate, jak zobaczylam tego goscia na ekranie