PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629106}
7,6 8,2 tys. ocen
7,6 10 1 8233
Another
powrót do forum serialu Another

Do tej pory obejrzałam 11 serii mających po 12-48 odcinków, i żadna nie przebiła Another. Dodam, że nie były to byle-jakie serie, bo część z nich, jak np. Sword Art Online, Mirai Nikki czy Angel Beats podbiła moje serce (szczerze nie wiem, czemu SAO nie wywaliło Another z mojego serca i nie weszło na jego miejsce). Another to było moje pseudo-2 anime, bo 1 było Corpse Party, i tak na prawdę cała moja przygoda z anime to poszukiwanie czegoś, co przebije Another. Oczywiście nie wykluczam, że za kilka godzin Higurashi no naku koro ni może przebić Another, bo właśnie biorę się za oglądanie, ale jak na razie obejrzana przeze mnie 2 razy seria Another bije wszystkie rekordy. Nie znam osoby, która po obejrzeniu serii twierdziła, że przeznaczony na to czas został stracony, lub nawet takiej, która nie ustawiłaby tej serii wysoko w swoim rankingu. Także polecam z całego serca. :3

more__amore

Obejrzyj Fullmetal Alchemist Brotherhood, co prawda ma 64 odcinki, ale naprawdę warto. A oprócz tego słyszałem, że świetne jest "Shingeki no Kyojin"(znane także jako "Attack on titan"). Podobno bardzo dobry też jest "Kiseijuu - Sei no Kakuritsu", ale tu nie jestem pewien na 100%.

ocenił(a) serial na 9
krawieck

Oglądałam te wszystkie pozycje, bynajmniej się do tego zbierałam ale skończyły tak samo - przerwane w 1/4 serii. Wojskowe serie to nie mój klimat.

ocenił(a) serial na 10
krawieck

A nie lepiej obejrzeć najpierw pierwotną wersję Alchemisty? Bo Brotherhood to chyba skrócony remake?

ocenił(a) serial na 5
Naruto_88

Nie jest to skrócony remake. Właśnie z tego co wiem to Brotherhood trzyma się mangi, a pierwowzór niekoniecznie.

ocenił(a) serial na 6
more__amore

Jak dla mnie beznadziejne, nielogiczne, mające wiele luk. Na samym początku było ciekawie, potem oglądałam z zażenowaniem przez głupotę postaci i ich plaskomozgowie. Jedynie cool było to, ze na samym końcu wyszło na jaw kto to, a i tak miałam mindfu cka ze reiko i ta mikami? to ta sama osoba XD. Można było lepiej wykorzystać potencjał idei, ale coz nie wyszło. Nie wiem co cię tak zafascynowało, serio, bo dla mnie to był zmarnowany czas i mi przykro, ze mimo wysokich ocen wiele z niego nie wyniosłam. Ano, może tylko słowa Mei odnośnie lalek i jej światopogląd w jakiś sposób do mnie trafiły i może jakoś mnie ukształtują.
Ps bynajmniej jest przeczeniem lub jego wzmocnieniem, a nie zamiennikiem przynajmniej, choć sadze ze po 3 latach mozesz już to wiedzieć