Obowiązkowa pozycja jeśli chodzi o ludzi oglądających anime, świetnie opowiedziana historia, mroczny klimat z bardzo dobrą ścieżką dźwiękową, ciekawe postacie, przyjemna dla oka kreska. Obok Kuroshitsuji, serii Higurashi i Steins Gate jedna z najlepszych animacji jaką do tej pory obejrzałem. Z postaci najbardziej spodobała mi się Mei. Prawdopodobnie wrócę teraz do oglądania Ergo Proxy, które zawiesiłem na 5 odcinku ;)
Potwierdzam. Chyba większość zjadaczy japońskich animacji obejrzała już to anime. U mnie było ono 2, a nawet 1 (zaraz po mini-serialu jakim było Corpse Party), do tej pory obejrzałam już 14 serii i żadna nie przebiła Another (tylko kilka milimetrów za nim w moim sercu ma swoje miejsce SAO), a cała moja przygoda z tymi serialami to poszukiwanie pozycji która przebije ten klasyk, który obejrzałam już 2 razy. :) Moją ulubioną postacią jak chyba u większości ludzi była Mei - uwielbiam postaci które są wiecznie takie smutne, a wręcz bez uczuć, które są spokojne nawet w takiej sytuacji w jakiej była Mei (ja ignorowanie mnie zniosłabym naprawdę ciężko). :))
SAO utrzymuje świetny poziom do 14 odcinka, potem gdzie jest ten cały świat wróżek jest według mnie gorzej, a drugiego sezonu nie skończyłem, ale po tych kilkunastu odcinkach nie mam opadu szczęki, lecz jest dobrze.
Potwierdzam - 1 sezon otrzymuje u mnie 9/10 - byłoby 10/10 gdyby nie ten nieszczęsny świat wróżek. Za to dzięki postaciom znacznie lepszym i dokładniej przedstawionym niż w 1 sezonie, 2 sezon otrzymuje ode mnie 9/10 za całokształt.
Siemanko , Another jest na mojej dlugie liscie i juz wnet zaczne ow anime ogladac .
Zaraz jak skoncze Soul Eatera i ao no exorcist.
A pisze tu po to zeby sie spytac o anime Ergo Proxy, wlasnie obcinalem trailera na youtube i wedlug mnie moze byc ciekawie .
Czemu przerwales na 5 odcinku zeby zaczac nastepna serie ? nie wciaga ?