PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=873628}

Arcane

2021 - 2024
8,6 52 tys. ocen
8,6 10 1 51731
7,8 21 krytyków
Arcane
powrót do forum serialu Arcane

Po pierwszym bardzo dobrym sezonie miałem duże oczekiwania. Niestety, ale drugi sezon ,,Arcane” mocno zawiódł. Nie jest on bardzo zły, ale akcja toczy się zdecydowanie za szybko i chwilami ciężko zrozumieć co się dzieje. W skrócie jest jeden wielki chaos. Śmierć wielu postaci była zupełnie niepotrzebna i zbyt szybka. Tak naprawdę nawet nie zdołaliśmy poznać Ishy. Nie rozumiem również dlaczego Jinx z postaci ściganej przez całe Zaun, w jeden odcinek stała się dla niego symbolem… Wątek Róży był także słabo rozwinięty i zrobiony na odwal. Zakończenie pozostawia wiele do życzenia. Moim zdaniem twórcy powinie podzielić ten sezon na dwa osobne i dopracować wątki główne i poboczne. Na całe szczęście serial wizualnie, prezentuje się świetnie co w mojej opinii ratuje sezon drugi.

ocenił(a) serial na 8
ZID346

Dokładnie. Wątki są bardzo poucinane, fabuła galopuje na łeb na szyję nie patrząc na to by domknąć odpowiednio wszystko. Nie jest to zbalansowane tak jak w pierwszym sezonie. Wizualnie to wciąż majstersztyk, choć wciskanie w każdym odcinku kilku piosenek żeby na siłę zmontować wizualne kilkudziesięcio sekundowe arcydzieło też powoli męczyło. To wciąż dobry serial ale nijak nie rozdziera mnie od środka jak pierwszy, który naprawdę emocjonalnie łapał za serducho. Widać jakby twórcy chcieli przeleciec na szybko większość historii byle w następnym sezonie już być w innym miejscu którego nie mogli doczekać się pokazać. Podsumowując : fabuła rozpłynęła się w mocno podgrzanej, przepięknej audiowizualnej mieszance.

ocenił(a) serial na 8
ZID346

Wszystko sprowadza się do tego by odpalać teledyskowe sceny akcji, a jest ich tyle, że zwyczajnie nużą. Świetnie wykonana, pod względem artystycznym, słabo napisana wydmuszka. Nie zależy mi na żadnej postaci w sezonie 2m. Fabuła nie wciąga, ma być jedynie mocniej, więcej, a reszta ma to "jakoś trzymać w kupie".