Arcane

2021 - 2024
8,6 54 tys. ocen
8,6 10 1 54129
7,6 19 krytyków
Arcane
powrót do forum serialu Arcane

Pytanie

użytkownik usunięty

Weź mi ktoś to wytłumacz bo nie wiem jak to działa w animacjach.
Czytam dużo komentarzy że ludzie są zachwyceni obsadą głosową w serialu.
Ja jestem typem osób oglądającym seriale z dubbingiem więc nie mam prawa głosu.
Obejrzeć serial aktorski i zobaczyć znanego aktora = rozumiem
Oglądać animacje i słyszeć znanego aktora = skąd ta podnieta?
Chyba że tu chodzi o to że jesli wygrał nagrodę za udział w znanym filmie którego nawet większość osób nie obejrzała tutaj to stąd ta podnieta
Chyba że też w opcje wchodzi styl mówienia wpasowanie się w emocje itp.

Dobrze myślę?

ocenił(a) serial na 10

Gra głosem może być tak samo fenomenalna jak występ w produkcji live-action. Choćby taki Mark Hamill jako Joker to jest arcydzieło, głosem można niesamowicie dużo wyrazić i nie musi to być live action żeby robiło wrażenie i nie trzeba tu koniecznie znać aktora z jakichś innych wcześniejszych produkcji żeby być zachwyconym tym jak fenomenalnie jest podłożony głos pod daną postać, jak wyraża emocje, jak potrafi zmieniać głos itp. dla wielu, w tym dla mnie to robi wrażenie. Wersja polska dubbingowa serialu to akurat do oryginalnej jest w przypadku Arcane nieporozumienie.

użytkownik usunięty
Rrouge

Nie wiem czy powinienem to pisać, ale właśnie rozmawiasz z autorem 99% negatywnych postów na forum. Nie umiem o tym zapomnieć, strasznie się tego wstydzę i prawie ciągle płacze jak myślę o tym. Nie wiem dlaczego ale ten serial wzbudza we mnie jakieś dziwne emocje = pomiędzy złością, a wyrzutami sumienia i tak na okrągło, co nigdy mi się nie zdarzało po obejrzeniu czegokolwiek. Mnie zwyczajnie nie interesuje co Ci się podoba a co nie, ja chcę mieć własny gust i oglądać filmy i seriale w spokoju i samodzielnie oddzielać dobre kino od złego. A moja interpretacja kina jest mierna. Wy np chwalicie serial za świat przedstawiony, postacie, a ja z tej perspektywy nie umiem oceniać NICZEGO. A nie lubię mówić że film i serial był zły bo jest nudny i innym się podoba. A najbardziej mnie boli zapominanie. Obejrzałem 1000 filmów i seriali w swoim życiu a czuje się jakbym nic nie obejrzał.

użytkownik usunięty

No i oczywiście że nie muszę oceniać dokładnie, liczy się żeby film i serial sprawiał rozrywkę, ale czasami jak czytałem jak niektóre rzeczy rozmijają się z materiałem źródłowym albo jak strona techniczna kuleje, to może bym zrozumiał zdanie innych. I ja ciągle prowadzę ze sobą podwójną walkę, nie wiem czy oglądać dla rozrywki czy dla analizy. I nie wiem dlaczego ale nawet jeśli mam prawo powiedzieć bez hejtu i atakowania fanów że nie lubię serialu, to jakoś ciężko mi to przyznać.  I ja wiem że tego nie czytasz ale seriale animowane a aktorskie to 2 inne rodzaje kina. Przez Arcane nie wiem jaka animacja mi się najbardziej podoba