Jestem zdania bynajmniej po 3 pierwszych odcinkach, że pierwszy sezon trzymał bardziej w napięciu głównie ze względu na to że historia była budowana powoli… w przypadku tych odcinków czuję że historia idzie szybciej i ciężko za nią nadążyć, wydaje mi się że głównie dla tego że, serial powinien mieć 3 sezony, jednak wiem że nikt nie chce czekać dekady na zwieńczenie takiej historii, gdyby jednak tak było na 3 sezon czekali byśmy do 2028 , czuję że musieli wsadzić więcej akcji w te 3 odcinki by móc rozwiązać mocniej historię w kolejnych 6 , osobiście nie zawiodłem się owszem taką ilość wątków jest ciężka do ogarnięcia, furtek otworzyło się więcej jak przy finale 1 sezonu co dla wielu osób może się nie spodobać, jednak warto spojrzeć na to że serial jest budowany przez 9 lat , a w głowach twórców od prawie 15 , czuję że nas nie zawiodą , jednak mam małe ale , ale dotyczące przesady puszczanej muzyki , nie powiem niektóre kawałki pasują idealnie zaś z drugiej strony … generalnie to się już rozgadałem jak marvecc a jestem bardzo ciekaw waszej opinii, co uważacie
Dla mnie mocne 8/10
Bynajmniej - zaprzeczenie. "Słońce krąży w okół ziemi. Bynajmniej". Polecam też nauczyć się stawiać przecinki - (słowo, słowo) a nie (słowo , słowo)
Dzięki Wielkie za wytłumaczenie moich “ortograficznych błędów “ ale chętnie zapoznał bym się z twoją opinia na temat serialu
Serdecznie ci dziękuję za to jakże istotne w moim życiu wytłumaczenie, dzięki któremu będę mógł zdać maturę z Polaka a potem pracować za krajową minimalną
Ci* oraz języka polskiego*, bynajmniej "Polaka".
Nie łudź się, to nadal za mało żeby zdać maturę z języka polskiego - takie podstawy pozwolą może zdać egzamin na koniec szkoły podstawowej.
A on zwraca się do ciebie w liście, czy prowadzicie luźną dyskusję na forum. Nie wymyślaj zasad, które nie obowiązują.
A on zwraca się do ciebie w liście, czy prowadzicie luźną dyskusję na forum. Nie wymyślaj zasad, które nie obowiązują.
Jeśli tak zależy ci na poznaniu motywacji rozmówcy, to zapytaj się czy miał na celu okazanie braku szacunku.
Powtórzę, że użycie małej litery w zaimkach w trakcie rozmowy na forum nie jest błędem. To nie jest oficjalna forma korespondencji.
Taki „ą ę”, a nie wie, że litery duże to najwyżej wtedy, gdy napiszesz je dużym stopniem pisma.
Taki „ą ę”, a nie wie, że litery duże to najwyżej wtedy, gdy napiszesz je dużym stopniem pisma.
a są zaimki osobowe nie odnoszące się do osób?? i nie, twój, twoje, ciebie można zdecydowanie pisać z małej litery, z dużej piszemy jeżeli chcemy komuś okazać coś w rodzaju szacunku, na który naszym zdaniem zasługuje, w przypadku takiej pisaniny w necie nie ma takiej potrzeby
Opinii liczbowych nie lubię, wole wymiane plusów i minusów, no i serial się jeszcze nie skończył. Na razie moge powiedzieć tyle, że od strony animacji, kadrowania, dialogów czy świecenia serial podtrzymuje poziom. Jeśli chodzi o postaci i historię samą w sobie to wątki polityczno podziałowe w Piltover jak i Zaun są poprowadzone w ciekawą stronę. Walkę i obecne intrygi przyjemnie się ogląda. Jak na razie utrzymują moją ciekawość. A co będzie ostatecznie to zobaczymy za 2tyg.
O tak, pełna zgoda z wnioskami, szczególnie tym dotyczącym puszczania muzyki dosłownie co chwile.
Ten sezon jest dla mnie słaby ogółem, ale popieram Twoje wnioski, mimo to jak dla mnie dosłownie 5/10 max 6/10.
Jeśli masz rację co do tego, że ta akcja otwiera różne furtki to jest jeszcze nadzieja dla tego sezonu, ale jak dla mnie jak na razie nie zdarzyło się nic ciekawego (jedyna rzecz jaka mnie zaciekawiła to ta "czerwona kobieta" co przyszła do Ambessy Medardy i zabiła jej podwładną bodajże - chodzi też o to przemieszczenie w czasie w inne miejsce, po prostu jakaś nowość wprowadzona do tego serialu).
Sezon 1 oceniłem na 8/9, w sumie 8.5 bym dał jakbym mógł, tam była ciekawie poprowadzona fabuła, nie było przesady z muzyką i pewnie jeszcze by się kilka rzeczy znalazło, ale no zobaczymy, może tutaj się jakoś rozwinie fajnie.