Arcane: Sezon 2 Arcane sezon 2, odcinek 5
odcinek Arcane (2021-2024)

Arcane | Purchle i lita skała

Blisters and Bedrock 42m
8,7 1,3 tys. ocen
8,7 10 1 1328
Arcane
powrót do forum s2e5

Cześć,

W lol'a Grałem w 2010 parę, lat potem zaprzestałem, ale czasami wracałem z sentymentem po wkurzać się trochę, na meczach rankingowych, lub zagrać aram'a z kumplami.
Gdyby ktoś mi powiedział w roku 2015 że wychodzi serial animowany, widziałbym w nim całkowicie inne postacie niż te przedstawione w "Arcane". Byłaby to dla mnie Ashe z samouczka Warwick, Twitch, Khartus, Sion, Riven, Renektron, Nasus, coś takiego, pomijam fakt, że nigdy do końca nie zaznajomiłem się z historią postaci.
To chyba ostatni odcinek jaki obejrzę, postacie płci żeńskiej, zdecydowanie dominują, zorientowałem się w sumie nagle i jest to dla mnie strasznie męczące, że nie ma silnej męskiej postaci, z którą bym się utożsamiał.
Nie czuję tych wszystkich emocji i nie odnajduję w tym serialu frajdy. W pierwszym sezonie miałem więcej pozytywnych odczuć w porównaniu do sezonu drugiego. Może kiedyś do tego wrócę i spróbuje dokończyć ten serial, ale jak na razie uznaję przygodę z Arcane jako zakończoną.

ocenił(a) serial na 9
BananowyJanek

Spoko, że sobie wymieniłeś postacie, które chętnie byś zobaczył, ale to tak nie działa. Każda z postaci należy do danego regionu i ciężko by było połączyć Renektona z Shurimy z Karthusem z Wysp cienia. A jeśli brakuje Ci silnej męskiej postaci, bo odczuwasz strach przed płcią przeciwną no to współczuję. Siostrzyczki na ekranie są zajebiste, a przede wszystkim Jinx, która swoim charakterem zjada każdą scene.

ocenił(a) serial na 9
BananowyJanek

Jako kobieta, nie znoszę wciskania żeńskich postaci na siłę i robienia z nich Mary Sue, żeby odbębnić „silną, kobiecą postać”. W starych filmach silne, kobiece postacie po prostu się pojawiały, z odpowiednią częstotliwością i tam, gdzie pasowały. Postacie sióstr tutaj pasują idealnie i wcale Mary Sue z nich nie zrobiono. Lubię męskie postacie, zazwyczaj bardziej niż żeńskie (może dlatego, że w życiu lubię także męskie towarzystwo), ale żeby odrzucać serial, bo w nim jest postać jednej, czy drugiej płci? Od kiedy to zawsze musimy mieć kogoś z kim będziemy się utożsamiać? Mamy otrzymać dobre postacie i tyle.