Arcane: Sezon 2 Arcane sezon 2, odcinek 9
odcinek Arcane (2021-2024)

Arcane | Brud pod paznokciami

The Dirt Under Your Nails 50m
8,3 1,4 tys. ocen
8,3 10 1 1375
Arcane
powrót do forum s2e9

finał

ocenił(a) serial na 9

Finał mało satysfakcjonujący. Pierwszy sezon jednak zrobił to lepiej. Niemniej ogólnie 2 sezon trzymał poziom

kamillo112

Faktycznie.
Ogólnie do settingu dużo bardziej pasowała tematyka nierówności klasowych i postępu technilogicznego.
Sezon drugi poszedł jakby nieco bardziej w transhumanizm i nie do końca wyjaśnialną magię.

Telafonciek

Sezon 1 mial nieco bardziej przejrzysty temat przewodni

kamillo112

Nie.
Ostatnie 3 odcinki trzymały "jakiś" poziom.

ocenił(a) serial na 9
Fryzomaniak

No dla mnie akurat akt 3 był najsłabszy. Ogólnie to wygląda jakby fabułę nie do końca mieli przemyślaną. Np ta mala dziewczynka od Jinx umarła po to żeby umrzeć... Bo nic z tego nie wynikło bo Warwick i tak przeżył.

ocenił(a) serial na 10
kamillo112

No przecież go zneutralizowała, więc nie było to bez sensu. Problem w tym sezonie jest wyłącznie jeden- można to było rozbić na więcej odcinków i wolniej poprowadzić akcję, bo widzę połowa nie ogarnia

ocenił(a) serial na 9
Imlerith22

Zgoda

ocenił(a) serial na 9
Imlerith22

a no fakt teraz to ma sens, ale brakowało jakiegoś nawet krótkiego flashbacka z tej walki gdzie by to pokazali.

ocenił(a) serial na 7
kamillo112

Był jeden flashback z tą sceną gdy strzela

ocenił(a) serial na 9
Luqe302

Źle się wyraziłem. Chodziło mi o to co się stało chwilę po wybuchu.

ocenił(a) serial na 9
kamillo112

Nie wiemy tego, bo obudziliśmy się razem z Vi. A zresztą można się domyślić - małą pogrzebali, a Jinx wylądowała w celi.

kamillo112

Dokładnie tak, serial ogólnie bardzo fajny, ale ten final był troszkę już odjechany. I osobiście bylem zmęczony epickimi poświęceniami bohaterów

ocenił(a) serial na 10
kamillo112

Uwielbiam ten serial, ale dwa ostatnie odcinki to , dla mnie, kiepski żart. Wielka szkoda, mogło być tak pięknie.

ocenił(a) serial na 9
kamillo112

Nie grałem w gry więc nie znam tej historii. Niemniej pierwszy sezon był naprawdę świetny, dużo nowości, ciekawych bohaterów, zaskakujących wydarzeń i zwrotów akcji. Drugi to już odgrzewanie kotleta, wiele dziur logicznych, niezrozumiałych motywów bohaterów. Generalnie po obejrzeniu drugiego sezonu czuję się zawiedziony, takie 6/10

ocenił(a) serial na 9
Scrach

Dokładnie mam tak samo, mimo, że w grę gram już wiele lat. Drugi sezon 6/10 niestety. Dziury w logice, muzyka puszczana co chwilę i wychodzi to bez sensu troche. A na prawdę szkoda, przypominając sobie scenę jinx vs ekko i jak wtedy odczuwałem ten serial, to jest całkiem co innego niż ten drugi sezon...

ocenił(a) serial na 9
MarCelKosS

Dla mnie to są totalnie niezrozumiałe motywacje różnych bohaterów: Co Victor chciał osiągnąć tą swoją podległą armią umysłów - przenieść rzeczywistość do wirtuala?! Medarda - rozumiem że chciała pozyskać broń hextech dla Noxus, ale by to zrobić rozpoczęła kolejną wojnę z sojusznikiem? O co w końcu chodziło z Czarną różą? To jakiś zakon czarodziejek? Nie było wyjaśnione... Vi całkowicie traci połączenie z Powder i chce się zemścić za wojnę którą wywołała, więc gdy dochodzi co do czego, to ją zasłania ciałem... Ileż można to przedłużać? Wander nie żyje, ale jednak żyje, ale jednak nie żyje... No na litość boską. A te elementy z Dark, gdy żyją w dwóch czasach jednocześnie? Po co? Momentami już mi się nudził ten drugi sezon, dużo metafizyki, akcji ale to wszystko jest takie nielogiczne...