Arcane
powrót do forum 1 sezonu

Świetnie rozpoczęta historia i bohaterowie pokazani naprawdę wiarygodnie! O tym, że mam do czynienia z animacją nie dawało mi zapomnieć jedynie to, że graficznie serial stoi na fenomenalnym poziomie, którym warto świadomie się delektować.

Pierwsze trzy epizody wskazują, że fabuła nie była klepana naprędce a przedstawiona w sposób przemyślany, stworzony świat ma ręce i nogi, a wplecione w jego tkankę historie bohaterów sprawiają, że łatwo im uwierzyć w to co robią i czują. Łatwo się z nimi utożsamiać, współczuć im, kochać i nienawidzić, podziwiać i gardzić.

Coś wspaniałego.

ocenił(a) serial na 10
logan18

Ta fabuła jest pisana od 2008, Riot bardzo dobrze wiedział co wypuścić odkąd jest lore league of legends

ocenił(a) serial na 10
TrueskavkaPL

2018*  nie  od 2008, ciężko pisać fabułę od 2008 kiedy to gra została wydana w 2009 a główne bohaterki Vi i Jinx pojawiły się w grze kolejno w 2012 i 2013. (Tak sprawdziłem celowo bo nie miałem pojęcia ale kojarzyłem że wtedy kiedy w to pykałem to akurat Jinx wychodziła).

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

10 lat różnicy to przepaść, dzięki za sprawdzenie :v

ocenił(a) serial na 3
logan18

Pfff, ani jedna postać mi się nie podobała, postacie szablonowe i historia zresztą też.

D3Mania

essa

ocenił(a) serial na 10
D3Mania

Szablonowe postacie ? Chyba tylko Vander, jako zwyczajowy bohater zmęczony krwią na rękach.
Silko, wręcz przeciwnie, człowiek ideałów i pasji, jednocześnie bezwzględny i, dzięki temu, skuteczny. Nie chciał panowania nad światem, bogactwa, chaosu czy zemsty. Ilu takich szablonów podasz ?

Jinx, prześladujące traumy z dzieciństwa zostawiają blizny na psychice. Rozdarta między miłością do siostry a "nowym domem".
Raczej mało szablonowe.

Jayce, młody człowiek z ideałami i wizją przyszłości trafiający na ścianę jednak potrafiący nadal się odnaleźć w nowej trudnej roli.
Także nie znam wiele takich postaci.

Podobnie ma się z Viktorem, Katylin czy Vi.

Oczywiście są postacie ocierające się o szablonowe jak Sevika, czy Dekkard, ale bez przesady, jeśli chcesz żeby każda postać była niepowtarzalna to właściwie nie powstał żaden dobry film.

ocenił(a) serial na 10
Lukasz_Mazerewicz

Teoretycznie w przypadku Jayce dojdzie jeszcze spory tragizm, w przypadku Viktora nastąpi potężna przemiana.

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Niech zgadnę. Mera zginie w ataku Jinx, zaś Victor w wyniku tej eksplozji doświadczy kompletnej transformacji swego ciała (wyrośnie mu trzecia ręka)?

ocenił(a) serial na 10
Lukasz_Mazerewicz

Gdybym miał wskazać płytką postać w tym serialu, to pierwszym wyborem jest ten lider oligarchii Zaun, który chciał pozbyć się Silco, a ostatecznie został zabity przez Sevikę.
Ten ze złotą żuchwą, żółtą kurtką i cudacznymi ruchami zapalniczką. Nie pamiętam imienia, ale mi tam od razu skojarzył się z trudną młodzieżą, która pali i demoluje, by przedstawić się jako ktoś cool.

ocenił(a) serial na 3
Lukasz_Mazerewicz

Uuu jeśli dla ciebie "młody bohater z ideałami, który zderza się z rzeczywistością" to jest nietypowa, oryginalna postać - to poczekaj tylko jak odkryjesz filmy i książki. Serio głowa ci eksploduje. Jayce z Arcane to najbardziej stereotypowa, ograna klisza jaką tylko można sobie wyobrazić. Jak reszta bohaterów tego gniota jest jednowymiarowy, statyczny i do bólu nudny, bo każde jego zachowanie jest banalnie proste do przewidzenia.

ocenił(a) serial na 9
SimonSpaceCowboy

Podaj bohaterów w jakimkolwiek serialu które uważasz za nieszablonowe i orginalne.

D3Mania

imagine

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
D3Mania

Nie rozumiem ludzi, którzy dają temu serialowi mniej niż osiem gwiazdek i nie szanuję tych, którzy dają mniej niż siedem. Jak to mówią- o gustach się nie dyskutuje. O braku gustu tym bardziej

użytkownik usunięty
Gandalfinho

Co prawda przestałem oceniać ale zgadzam się, dla mnie max 8/10 ale jakbym miał najniżej ocenić to 5/10

ocenił(a) serial na 3
Gandalfinho

Tak jakby kogokolwiek obchodził szacunek jakiegoś randoma z Internetu :P