Jako fan LoL'a muszę z bólem przyznać, że oprócz pierwszych (świetnych) 3 odcinków to ten serial jest jednym wielkim zbiorem poprawności politycznej i zapychaczem w postaci bohaterów i osób które zupełnie nie mają nic wspólnego z grą. Oczywiście są momenty, które chwytają za serce i to pewnie przez nie serial ma tak wysoką ocenę, na plus też styl wizualny jednak jako fan gry dziwnie jest oglądać coś co mało ma wspólnego z bohaterami gry a bardziej z osobami 3-planowymi...
Czyli postacie powinny umierać po 20 razy na odcinek a wszyscy główni bohaterowie powinni się wyzywać biegając w kółko po lesie XD
Fan gry a lore nie zna, to niezły fan gry XD
Pewnie żadnej, to po prostu ulubione słowo-wytrych dla każdych rasistów, homofobów i ignorantów
Istnieje, ale ciężko to zarzucić serialowi, który powinien być przykładem "jak w serialu umieścić poprawność polityczną nie umieszczając jej". Przecież tutaj jest wszystko, różnorodni bohaterowie, a nawet wątek lesbijski, ale to jest tak subtelne i na drugim planie, że tylko zwykła maruda się przyczepi. No i fan gry, który nie zna lore swojej gry. Zamiast zrobić serial, gdzie ma być przede wszystkim różnorodność, a fabuła na trzecim planie to zrobiono serial z fabułą na pierwszym planie, a różnorodnością na trzecim. Tutaj nawet bohaterów nie pisano jako kobiet i mężczyzn, ale po prostu jako ludzi, którzy mają różne cechy i nie muszą być stricte przypisane do płci. Popkultura ma z tym ogromny problem, nie bez powodu seriale pokroju Pierścienie Władzy zbierają takie baty. Arcane tutaj dosłownie świeci przykładem.
Zgadzam się serial to dno jakich mało. Nie grałem w grę, więc nie moge się odnieść ale ciekawe że ją znasz a jednak nie widziałeś odniesień podczas seansu - a mam wrażenie że ich fanowie zawyżają oceny. Ogólnie serial to nudy jakich mało, do snu idealny. Też mam wrażenie że serial ma zawyżone oceny przez styl wizualny i parę smutnych scen. Imo dobre odcinki to 3 i 9, reszta to syf jak mało co. Ludzie kompletnie ocipieli na tego punkcie, jest wiele innych lepszych animacji które zasługują żeby walić 9 i 10 dookoła a nie ten serial. Jak dobrze że są tacy mądrzy ludzie jak ty bo ciężko takich spotkać.
Widzę że mamy podobne odczucia do serialu i szanuję, oglądałem go dawno temu więc nie mogę się wypowiedzieć, ale 3 odcinek to jeszcze spoko był. Reszta nuda
To nie jest serial o LoLu, tylko umieszczony w zmienionym uniwersum Runeterry. Niestety idiotyczny riot, zrobił Arcane kanonem i nasrał na lorowców.
Polityczna poprawność? Właśnie Arcane to jest szkoła tego, jak robić taką "polityczną poprawność", skoro już tak to nazywamy. Za przykład weźmy wątki LGBT (bo to najczęściej kryje się pod magicznym stwierdzeniem którego użyłeś). Są one wystarczająco subtelne i są integralną częścią fabuły. Tu nic nie ma na siłę. Wiele nowoczesnych chłamów popełnia ten błąd, że potrafią całkowicie odwrócić narrację do góry nogami, byleby wprowadzić takie coś, ale tutaj przychodzi to naturalnie, idealnie pasuje do opowieści.
A co do "zapychacza w postaci bohaterów i osób które zupełnie nie mają nic wspólnego z grą"...
Ty naprawdę oczekiwałeś, że twórcy będą korzystać tylko i wyłącznie z postaci obecnych w lidze? Przecież to byłoby absolutne kuriozum i popis amatorstwa scenariopisarskiego.