Arcane
powrót do forum 2 sezonu

Drugi sezon okazał się wielkim niewypałem, a w szczególności ostatni odcinek, ilość wątków jak na tak małą ilość odcinków jest wręcz szalona, oglądając można wręcz stwierdzić że przy arcane pracowało wielu artystów którzy nie za bardzo mieli ze sobą jakikolwiek kontakt, w dodatku wątki postępują zbyt szybko a duża ich części rozwija się poza czasem ekranowym, cała fabuła wogule po jakimś czasie nie ma nawet żadnego celu, a cała akcja postępuje losowo i chaotycznie, często idzie nawet się pogubić co się właściwie dzieje przed ekranem.

Muszę też wspomnieć o finale.
Powiem tak dla fana universum league of legends gorszego zakończenie chyba nie dało się zrobić, jest absolutnie nielogiczne, i bez żadnego odniesienia do prawdziwego stanu lola, a przecież riot obiecywał że jednak arcane będzie kanoniczny
Każdy gracz i fan universum ubolewa nad tym zakończeniem
I ta jinx w finale... Nie dość że jinx odkupiła winy i zmienia się na lepsze to w dodatku umiera.... Nie przypomina nawet w małym procencie jinx z lola, która jest szalona i destrukcyjna, nie mówie że powinna być już w finale tą Jinx z lola, ale jej wątek powinien zostać otwarty na zmianę w osobę która jest w lolu a nie dosłownie umierać jak bohaterka
W przypadku wandera to samo co z jinx, nie dość że zostaje przemieniony przez wielką evolucje to jeszcze umieram... A gdzie jest nasz stary dobry warwick z lola? Nawet nie wygląda tak jak on.
Co do Viktora raczej nie ma się do czego przyczepić, gdyż przypomina tego z lola tylko koncept został zmieniony, pasuje to do niego, możliwe że nawet mógłby dostać reworka w lolu. Ale mimo to nie podoba mi się jego koniec, bo co tak właściwie stało się z nim i jaycem? Oraz finał Wielkiej evolucji jest słaby, wręcz można powiedzieć bez sensu...

Nie chce dłużej się nad tym pochylać bo to i tak bez sensu, arcane powstał i jest niestety dla każdego fana lola zwykłym krapem, jedyne co możesz tu znaleźć to fajną animację, no i może fajne edity scen na tik toku lub na shortach, poza tym to zwykły krap
Nie pozdrawiam, zawiedliście fanów riot

ocenił(a) serial na 7
krystian_crimso

fakty, 2gi sezon to szrot, a zagorzałym fanom można by puścic 40min czarny ekran z podpisem 'arcane' i tak by dali 10/10 XD

ocenił(a) serial na 10
krystian_crimso

Jinx nie ginie…

katarzyna_rohleder

A co się z nią twoim zdaniem dzieje ?

ocenił(a) serial na 10
Venetia

Są trzy  wskazówki:
1. W czasie wybuchu pojawia się różowy promień kierujący się w bok tunelu.
2. Caitlyn na końcu ogłada blueprinty takiej wieży Hexportalu, gdzie była walka i widzi boczne kanały.
3. Widzimy na końcu odlatujący statek, który pojawił się w pierwszym odcinku i Powder mówi „kiedyś takim polecę”.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
katarzyna_rohleder

ostatni odcinek jest mega dobry bo nie wiemy co sie do konca stalo i to mi sie podoba, jeszcze to co napisalas ze mozna połączyc pierwszy odcinek z ostatnim to po prostu przemyslany odcinek. 

ocenił(a) serial na 10
Fretka113

Mi te wszystkie wstawki i odniesienia bardzo się podobają. Widać, że ktoś włożył w to dużo serca :)

ocenił(a) serial na 10
katarzyna_rohleder

no niektórzy nie rozumieją ja jestem jakiś dziwny bo 2 sezon podobał mi się bardziej a ludzie ciąglę porównują go z pierwszym. drugi sezon jest trochę inny tempo jest inne ale imo drugi sezon miał lepsze odcinki 6 i 7 to ja zapamietam. Ogólnie jak chodzi o animacje to o wiele lepsza od pierwszego sezonu no i muzyka lepsza, do fabuły tez się nie mogę przyczepić. zakonczenie 2 sezonu dużo osób uwaza za mało satysfakcjonujace ale uważam ze takie miało być, imo lepszego zakończenia zrobić nie mogli