PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Jak wiemy postacie w serialu które umierały często "niespodziewanie" powracały do żywych, jak się później okazało działo się tak za sprawą Jamy Łazarza, która na chwile obecną jest zniszczona. Black Cannary nie żyje, Arrow w 19 odcinku powiedział że zrobiłby wszystko by ożywić kanarka lecz nie wie jak, więc odeszła na zawsze. Tu pojawia się moje pytanie, czyżby wszyscy ogarnięci tak wielkim smutkiem i poczuciem winny za jej śmierć zapomnieli że mają kumpla który potrafi cofać się w czasie? O panu Flash'u mówię oczywiście, wiem że zamiana przeszłości może mieć duży wpływ na przyszłość ale przecież cofnął by się tylko o jeden dzień, wiemy również że Flash cofał się w czasie z dużo mniejszych pobudek i dokonywał dużo poważniejszych zmian. Flash powinien więc załatwić sprawę a jeżeli nie to mamy jeszcze oddział legendy jutra która już całkowicie miesza w przeszłości więc White Cannary choćby sama to cofnęła by się by uratować siostrę. Myślicie podobnie ? a może coś przegapiłem w serialach i moje myślenie jest błędne ?

ocenił(a) serial na 4
michal2788

Wiesz, Flash teoretycznie mógłby w ogóle pomóc w walce z Damieniem od czasu do czasu, ale tak jak w przypadku jego śmiesznego pojawienia się na moment w finale sezonu trzeciego, tak i tutaj nie robią tego, bo zbyt szybko by to rozwiązali. Niestety te crossovery są raczej umowne, tak jakby na ograniczony czas uruchamiałby się portal pomiędzy Star City a Central City. Strasznie to posklejane.

ocenił(a) serial na 9
michal2788

Co do Flasha i cofania się w czasie, "rachunek śmierci" musi się zgadać we wszechświecie. Czyli ocaliliby Laurel kosztem innego życia. Barry zdaje sobie z tego sprawę, dlatego stara się ograniczać cofanie w czasie. Jak narazie to cofnął się tylko 4 razy:
1. przez przypadek
2. do momentu śmierci matki ale nic nie zrobił
3. gdy vandal zabił cały team Flaarow
4. ostatnio żeby nauczyć się od Thrawna jak okiełznać tachiony ( i tu warto wspomnieć że przypłacił to polowaniem tego time wraitha)

Legends of Tomorrow w ogóle nie brałbym pod uwagę bo to jest jedna wielka farsa. Osobiście traktuję to jako fanowski serialik wykorzystujący tylko postacie z Flaarow. Liczę że pod koniec tego sezonu (za 3odcinki) okaże się że jednak cała ta zabawa z czasem była bez sensu i wrócą do punktu wyjścia.

marchewsz

ad 4 nie cofnal sie w czasie tylko przeniosl na inna Ziemie

ocenił(a) serial na 9
mania19

Zdecydowanie cofnął się w czasie do momentu z tym dźwiękowym gościem. Zmienił przeszłość i w "teraźniejszości" cisco był ziomkiem dźwiękowego i razem powstrzymali time wraith.
Być może chodzi Ci o fakt przeniesienia się do Supergirl w kolejnym odcinku gdy już testował tachionowe przyspieszenie.

marchewsz

spoko, zle zrozumialam co napisales, dzieki za poprawienie

ocenił(a) serial na 7
michal2788

Był taki moment w LoT, że Snart wszedł do swojego domu, spotkał młodszą wersję siebie i pojawił się tam jego ojciec. Odbył z nim rozmowę, ostrzegł go przed czymś (już nie pamiętam przed czym), bo liczył, że ten nie trafi do pierdla w wyniku czego będzie tatusiem roku i nie będzie bił jego siostry i jego samego.
Jak się potem okazało i tak skończył w więzieniu, więc mieszanie w czasie nie ma większego sensu, bo jak coś ma się stać i tak się stanie. Przeznaczenia nie oszukasz. Czasem może się też stać tak, że umrze ktoś inny zamiast uratowanej osoby, albo umrze ta osoba i jeszcze dodatkowo jakaś inna. Wszystko się może tak popieprzyć, że nawet cofnięcie się o jeden dzień nie ma tutaj sensu, bo to zbyt wielkie ryzyko.

Barry już raz cofnął się o jeden dzień. Było to w 1x15 czyli jego pierwsza podróż. Potem zrobił wszystko za szybko - od razu pobiegł po villaina, bo już wiedział gdzie go szukać i wrzucił go do celi. Wyznał miłość Iris i oddalili się od siebie, jeszcze na dodatek dostał w dziób od Iris. Po uratowaniu Laurel też mogłaby z tego wyjść niezła kaszana.

Ale jeśli już używać Flasha do przywrócenia jej życia, mogliby np. poszukać Lazarus Pit na E-2. Kto wie, może tam też jest ta Jama.

ocenił(a) serial na 8
Azazel94

Przecież raz cała drużyna Arrowa i inni zginęli z ręki głównego antagonisty z "Legendy jutra" i Barry cofnął się w czasie żeby uratować tak wiele istnień nie bacząc na konsekwencje. Jakoś nikt nie zginął ponownie ani nie miało to poważniejszych konsekwencji. Dlatego tak bardzo nie lubię motywów podróży w czasie bo jeszcze nie spotkałem filmu lub serialu który by sobie poradził z tym tematem. "Legenda jutra" to już w ogóle leży i kwiczy. Ciężko się ogląda ten serial i pewnie go nawet nie skończę.

ocenił(a) serial na 6
michal2788

Pomijając ten fakt to scenarzyści dali nieco dupy bo przecież Barry jest obecnie bez super szybkości a w Arrow już ją miał na dokładkę wyraźnie powiedział, że to za sprawą Zooma się spóźnił co sprawia, że spolerowano nam, że eksperyment ekipie flasha z ponownym wybuchem akceleratora się uda, no ok żadne to zaskoczenia ale jednak bardzo to było nieprzemyślane

ocenił(a) serial na 7
michal2788

Moze w kolejnych odcinkach wykorzystaja jakos magie Darhka do ozywienia Laurel?

ocenił(a) serial na 6
Dragoniasty

Najlepiej będzie jeśli zostawią już ją w spokoju. Wystarczy tego umierania nie umierając.

ocenił(a) serial na 7
liwkao

dokladnie, jestem tego samego zdania.

ocenił(a) serial na 2
Dragoniasty

Też jestem za . Mam tylko jedno pytanie czy będzie nowy Kanarek czy po prostu skasują tą postać a Team Arrow będzie mniejszy . ??

ocenił(a) serial na 7
Daniel_Kot

mysle, ze moga wziac te nastolatke, ktora podszywala sie pod Kanarka, ale jak bedzie to nie mam pojecia.

ocenił(a) serial na 10
michal2788

Jama Łazarza być może istnieje na Earth 2 więc teoretycznie ten motyw może jeszcze być wykorzystany :)