PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63889
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Super, że Arrow dostanie 2 sezon, a Felicity będzie regular :)

dla zainteresowanych zwiastun reszty 1s. sezonu:

http://www.youtube.com/watch?v=nSiUsUCs1eQ

ocenił(a) serial na 9
zgadnij_kto

"Moira Quinn you had fail this city"

I znowu dał się załatwić jak dziecko :). Naprawdę maminsynek z tego Olivera - mamusia zasłania się jego zdjęciem a ten opuszcza łuk i daje się postrzelić. Chociaż ta scena to mi odrobinkę przypomniała podobną ze Smallville. Wtedy to Lex postrzelił Green Arrowa ale ten mu też wbił strzałę z kuszy.

Dla miłośników Arrow - Lostów dziś był dobry odcinek. Mieliśmy już historie bez flashbacków, a teraz były prawie tylko one. Podobało mi się jak Slade zabił dawnego wspólnika. W końcu "Może być tylko jeden" Deadstroke :). Natomiast sen we śnie wewnątrz snu (rodem z Incepcji) był IMHO słaby. mamy też Felicity na pokładzie. Oczywiście mówi, że chodzi tylko o znalezienie Waltera, ale wszyscy wiemy, że to nie prawda :). Jak wzięła łuk do ręki, to od razu skojarzyła mi się z postacią Artemis. Szkoda, że jest za stara by nią być.

I na zakończenie rozśmieszyła mnie rozmowa z detektywem Lane'm (Dresdenem) oraz oczy pełne bólu gdy Moira objęła Olivera uciskając jego ranę. Ważne, że twórcy nie zapominają o humorze. Za to też lubię ten dobry serial.

8azyl1szek

a nie "you HAVE FAILED the city?" :) just sayin'...

zwykły past perfect :)

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

A nie przypadkiem Present Perfect? (wiem, przejęzyczenie, zdarza się :P)

oczywiście że PRESENT prefect, ale Twoje "HAD FAIL" nie ma żadnego sensu... :o)

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

Jakie moje HAD FAIL? Ja nic nie pisałem, popatrz dokładnie.

@8azyl1szek

happy now? :)

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

Oczywiście.

:))))))

ocenił(a) serial na 7
8azyl1szek

Co do umoru..nawiązanie do Wilsoa z CastAway było genialne..

ocenił(a) serial na 6
8azyl1szek

Co do Deathstroke'a...czy jak mu tam- historia uczy nas, że nie można być w 100% pewnym- dostał dzidę w oko, co wcale nie musiało być śmiertelne...może jeszcze powrócić ;)

ocenił(a) serial na 9
truvneeck

Też o tym myślałem. Jeszcze się okaże, że ten Deathstroke-Bill po tym jak dostał w oko od Slade'a to stał się Deadshotem. I dlatego właśnie może powrócić do serialu i dlatego strzała w to samo miejsce nic mu nie zrobiła.

zgadnij_kto

Poza jedną sceną mi odcinek się podobał :).

Ta resuscytacja.. ten zapis monitora... nawet w Chirurgach już nie defibrylują asystolii :/

ocenił(a) serial na 7
zgadnij_kto

"Moira Quinn you have failed the city" jest po prostu mistrzostwem! Fakt, że dał się zrobić jak dziecko. Ale nie możemy zapomnieć o tym, że to jego matka. Moim zdaniem najlepszy odcinek ze wszystkich. Śmiało można tak powiedzieć. Wspomnienia z wyspy są świetne! Postać Wilsona perfekcyjna! Kto by nie chciał, takiego kompana w tak ciężkich chwilach?

bluearmy

Odcinek świetny, ale myślałem, że będzie właśnie rozwinięty wątek z Moirą, a tutaj wspomnienia :D

ocenił(a) serial na 7
KomputeromaniaK

W końcu jakaś odskocznia :) I to bardzo pozytywna.

bluearmy

na c h o m i k u kwakwa odcinek z napisa mi

użytkownik usunięty
bluearmy

zgadzam się, wspomnienia z wyspy są super :)

zgadnij_kto

cały odcinek mi się bardzo podobał, flashbacki z wyspy mimo wszystko są w tym momencie najciekawszymi wątkami, jestem ciekaw do jakiej organizacji należy córka Yao Feia i Oliver. Felicity, interesująca postać jej wątek coraz ciekawszy.
Jedna mała skaza(reszta albo dla mnie była niezauważalna, albo w jakiś sposób sobie je tłumaczyłem), walka na lotnisku, strzały dookoła ludzie obok padają a inni sobie spokojnie chodzą :D

użytkownik usunięty
rskrzyniarz

córka Yao Feia miała takiego samego smoka na plecach, co Oliver, to też mnie ciekawi...

ocenił(a) serial na 10
rskrzyniarz

"Córka" Yao Fei'a to Shado, postać z komiksu, która tam była wyszkolona łuczniczką i może okazać się niezłą kanalią.

Co do Shado, nie wiadomo do końca jak jest z nią i nie wierzyłabym jej na 100%. Jeżeli popatrzymy przede wszystkim na komiksy. A do tego kiedy Yao Fei objął ją, na końcu widać jakby się troszeczkę uśmiechnęła (czy mi się zdaje?). Nie wiem czy to coś znaczy, ale może w jakimś celu ona udaje, że jest przetrzymywana.. W recenzji na spoilertv też nie są pewni, co do niej.

Co do jej umiejętności łuczniczych (a przecież oprócz łucznictwa w komiksach była też mistrzynią sztuk walk, a Celina Jade jest w tym biegła), więc może jednak ją zobaczymy w takich akcjach. Yao Fei mógł ją szkolić kiedyś, gdy jeszcze nie był uwięziony na wyspie. W komiksach ktoś inny ją wyszkolił w łucznictwie i sztukach walki, więc może tutaj też tak zrobią (np. wtedy, gdy już Yao Fei był uwięziony, no właśnie ciekawe jak długo tu już jest). Z Shado można mieć wiele teorii spiskowych. Bardzo dobrze, że ją wprowadzili, niezmiernie się cieszę. Aktorkę wydaje mi się, że dobrze wybrana do tej roli.

ocenił(a) serial na 6
KaraThraceHM

W pierwszym momencie pomyślałem sobie "O, Lara Croft..." (ta nowa, z tegorocznej odsłony). Kropka w kropkę wystylizowana. Tylko Azjatka...;)

KaraThraceHM

odniosłam to samo wrażenie, że się delikatnie uśmiechała. no i dobrze będzie ciekawie jeśli coś kombinuje

ocenił(a) serial na 6
zgadnij_kto

A już chciałem spisać ten serial na straty..! Jak dotąd najlepszy odcinek, oby tak dalej. Wreszcie coś się działo sensownego i inaczej niż do tej pory (odcinki na jedno kopyto). Może jeszcze coś z tego będzie.

ocenił(a) serial na 6
truvneeck

Criksiu ze Spartakusa daje radę:)

zgadnij_kto

Jeśli o mnie chodzi, to uważam że powinni byli poświęcić cały pierwszy sezon na to co się działo na wyspie, a dopiero w drugim dać mu wrócić do domu. Serial jest fajny, ale póki co wydarzenia z wyspy biją główne wątki na głowę.

ocenił(a) serial na 7
mrmn

W sumie fajny pomysł. Ale nie wyobrażam sobie tego serialu bez "you have failed the city". Serial wkroczył na baardzo solidne tory! Oby trzymał poziom do końca.

ocenił(a) serial na 7
mrmn

To się nie uda z kilku powodów.
1) Oglądalność spadłaby na łeb na szyję, ten serial jest teraz tak chętnie oglądany głównie dlatego, że jest tajemniczy i są przeplatane wątki.
2) Takie coś szybko by się znudziło, zresztą flashbacki z wyspy są bardzo krótkie jak na razie, nie wiem czy z nich wszystkich połączonych razem wyszedłby jeden 40 minutowy odcinek.
Mi się podoba obecna formuła serialu. Nie za dużo wyspy, ale też nie za mało, jest dobrze.

RobertSolski

ostatni odcinek w 90%? toczy się na wyspie więc myślę że po tylu odcinkach dało by rade ;)

ocenił(a) serial na 9
rskrzyniarz

Moim zdaniem to Slade jest tym prawdziwym Deadstrokiem przecież on go zabił w pare sekund co raczej nie jest możliwe skoro Dead to taki mocarz

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

Co do Fellicity, genialna jest, i jako aktorka i jako postać. Dla mnie szansa na to, że serial nie oklapnie. jej "suchary" są boskie :D

Odcinek najlepszy jak dotąd.

ocenił(a) serial na 7
zgadnij_kto

Zdaje sobie sprawę z wad tego serialu (wątki obyczajowe, naciągane sceny akcji), ale mimo wszystko oglądam. Ciekawe czy starczy mi cierpliwości. Ostatni odcinek był dobry.