PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63889
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

No ja nie wiem jakim cudem, ale te dziesięć ostatnich sekund to zawsze jest mistrzostwo świata!! Już pomijając fakt, że cały odcinek był zajebisty, to mr Wilson wyniósł na wyżyny swoje sceny ;) Wiedziałem, że Kanarek na pełnej kur*ie zniszczy Huntress (gdyby było na odwrót to wstyd dla scenarzystów), chociaż zwiastuny odcinka pokazywały co innego. Gdyby tylko było mniej pseudogłębokich przemówień między postaciami, które praktycznie się nie znają (Laurel zwierzająca się Huntress - serio?), to by było idealnie.
No i ja rozumiem, że Quentin może nie poznawać Olivera w kapturze, ale żeby tak siostra siostry nie poznała z odległości kilkunastu centymetrów?

ocenił(a) serial na 8
HankMoody

następny odc będzie meeggaaa https://www.youtube.com/watch?v=KuxOH0eoRkA, to będzie odcinek Slade'a, Manu Bennett, zawładnął całym serialem ;) podczas wyświetlania odcinka w Stanach na żywo na Twitterze, aktorzy komentowali odcinek, fajne uczucie razem z innymi fanami i aktorami doświadczać tych emocji...

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

https://www.youtube.com/watch?v=tHzZ-d4Omp4

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

sorry nie chce mi się wkleić poprawnie link ;P

ocenił(a) serial na 6
bzyczek881126

Huntress ,zmieniam co do niej zdanie najlepsza postać kobieca serialu była ozdobą tego odcinka.Sceny walki Heleny i Kanarka dobre ,chociaż Sara wyglądała moim zdaniem bardziej dynamicznie.

HankMoody

Odcinek naprawdę mocny. Końcówka to już wgniotła mnie w fotel jak oglądałem. Kurcze cały tydzień przede mną nim pojawi się kolejny odcinek. A następny zapowiada się zajebiście. Naprawdę 2 sezon jest najlepszym serialem a początkach legendy.
Niestety obawiam się, że ktoś z najbliższych Olivera pożegna się z życiem w tym sezonie ( Jedna z scen w "kinowym zwiastunie" Arrow bardzo mnie zaniepokoił ). Wszystko się jeszcze okaże ,ale finał zapowiada się naprawdę ciekawie. Mam nadzieję, że zostanie wyjaśnione co to się stało na tym statku, że Oliver został na wyspie sam i jak to się stało, że Slade i Sara przeżyli

I na sam koniec Jonathan Manu "Crixus" Bennett rządzi w tym sezonie :D

ocenił(a) serial na 5
HankMoody

Odcinek jeden z lepszych - akcja prawie bez przerwy, do tego końcówka, która miażdży w sprawie Thea oraz Roya - porwanie jej to może być moment załamania Roya. Najbardziej wkurzająca(jak zwykle dla mnie, chociaż i tak trochę mniej w tym odcinku) była Laurel. Następny odcinek według zwiastunów, zakończenia obecnego odcinka oraz tytułu zapowiada się bardzo interesująco. Dlaczego to aż tydzień jeszcze trzeba czekać? :-)

FoxX

Już nie wiem co jest nie tak z postacią Laurel. Nie denerwowała mnie tak, gdy była aktywną alkoholiczką. Przynajmniej potrafiła wtedy powiedzieć kilka słów prawdy. Gdy jest trzeźwa jej dialogi są jak nie do tej postaci. Scenarzyści dają jej słowa, które albo są pompatyczne, albo mają być zabawne, a wychodzą nijako.

Najbardziej podobała mi się scena z telefonem Lance'a do Arrow. Perełka sezonu. :) Lance powinien wiedzieć kim jest Arrow, więcej udzielać się w jego drużynie i niech twórcom serialu nie przyjdzie do głowy pozbyć się tej postaci.

Ładna scena, z tych wzruszających, już nie zabawnych, była po aresztowaniu Heleny. Miło ze strony Olivera, że każda jego ex może liczyć na wsparcie.

Z ostatniej sceny jasno wynika, że życie w nieświadomości przed niczym nie chroni. Oliver tak broni się, aby nie mówić swoim bliskim prawdy i tylko robi im tym krzywdę. Gdyby przynajmniej Oliver wspomniał Theii, że Slade nie jest człowiekiem uczciwym, bez szczegółów. Thea mimo wszystko popisała się naiwnością. Wsiadła do samochodu człowieka, którego wcześniej widziała raz w życiu. Na jego korzyść przemawiał tylko fakt, że był wystarczająco bogaty, aby wspierać kampanię jej matki i przestąpić próg jej domu.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Z tym telefonem,to faktycznie hit.Ale wydaje mi się,że "detektyw" Lance w końcu dołączy do zespołu,prędzej czy później.Taka sytuacja jaka jest obecnie,nie może trwać w nieskończoność.Wsparcie dla Helenki,rzeczywiście bardzo ładny odruch serca.Okłamywanie wszystkich przez Oliviera,zrozumiałe z pewnych względów (bezpieczeństwo),ale akurat dla stanu emocjonalnego Roya chyba lepiej by było,gdyby był z Theą,bo bez tego może mu odbić już całkiem.Osobiście to czekam bardziej na kolejny odcinek,choć ten był bardzo udany.Mam tylko nadzieję,że jakkolwiek zakończą wątek Slade'a,o nie zostanie on uśmiercony.Wolałbym raczej,żeby trafił do jakiegoś supernowoczesnego więzienia,w typie The Vault z Universum Marvela,z którego kiedyś mógłby uciec i ponownie siać zniszczenie.Jako dobrej postaci to raczej go nie widzę,jest zbyt mroczny,ale mógłby kiedyś stać się kimś w rodzaju Punishera, czyli "bohatera" który nie przebiera w środkach i liczy tylko ilość pozostawianych za sobą trupów.Jednak zapewne pozostanie tym,kim jest,czyli zabójcą,najemnikiem,co raczej wyklucza jakiś osobny serial z tą postacią,a szkoda.Na jego regularny udział w dalszych odcinkach Arrow chyba nie ma raczej co liczyć,bo to nie on jest tu numerem jeden i nie może "ukraść" serii głównemu bohaterowi.Będąc w Team Arrow zapewne wszystkich by przyćmił,a dodatkowo nie zajmował by się raczej zamykaniem bandziorów,tylko ich "humanitarnym" uśmiercaniem.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

Nic poza wyspą i końcówką nie zasługiwało na uwagę w tym odcinku, to jest właśnie taki zapychacz, dobrze że teraz się dopiero zacznie dobra akcja w tym serialu. Birds Of Prey i Suicide Squad to odcinki bez których też by było dobrze ;) nic nie wniosły do serialu.

Motyw z Roy'em i Theą mega do kitu. Arrow jedynie rozgniewał Roy'a heh co to za mentor który niby ma nauczyć kontrolowania gniewu Roya a sam powoduje że Roy jest mega wkurzony. Po mimo tego bardzo skrzywdził swoją siostrę sugerując Roy'owi żeby ją zostawił. Arrow ma nierówno pod sufitem tak na prawdę, mówi że chce wszystkich chronić swoich bliskich a tylko ich krzywdzi i powoduje w niektórych przypadkach ich śmierć. No ale cóż taka wada bycia superbohaterem, widzę że Arrow to skopiowanie postaci z Batmana. Równie słaby mentor, który ochrania obcych a bliskich naraża na głupią śmierć i cierpienie. Ale plusem jest to że potrafią obaj bohaterzy ostro skopać tyłki ;) hehe

użytkownik usunięty
bambi_8

Według mnie Lance na pewno zginie - cały czas jest budowana wokół niego atmosfera dobrego tatusia, którego utrata była by ciosem. Może jeszcze nie w tym sezonie ale to musi nastąpić, zwłaszcza jak serial obniży loty trzeba będzie walnąć co mocniejszego. Oczywiście tylko zgaduję - nie wiem nic o żadnych spojlerach.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

A co Ci powiem to Ci powiem ale Ci powiem :D Laurel z postaci cokolwiek nijakiej zaczęła u mnie plusować . To jak potraktowała tą naburmuszoną panią prokurator wywołało u mnie szczery uśmiech i niemalże oklaski (no ale i tak do Sary jej daleko bo Sarę wręcz uwielbiam i jest to dla mnie postać numero uno w serialu) ;)

ocenił(a) serial na 9
HankMoody

Troszkę nie na temat ale mam pytanie: Wiecie kiedy zazwyczaj pojawiają się napisy do Arrow? Bo nigdy nie czekałam na nowy odcinek z taką niecierpliwością jak teraz tylko zawsze w weekend sobie włączałam gdy już były np. dwa odcinki dodane lub coś. I właśnie ciekawa jestem czy jest jakakolwiek możliwość, że odcinek z napisami będzie np. dzisiaj wieczorem? ;>

ocenił(a) serial na 3
ati223

na stronie Arrow24.net pojawiają się bardzo szybko aktualne nowinki z Arrow na ich forum piszą , że już tłumaczą i powinny być na jutro rano

ocenił(a) serial na 8
HankMoody

Odcinek słaby, walka Huntres z Kanarkiem miała być epicka a była epicko nudna i słaba, jedynie sceny z wyspy i końcówka miała jakiś sens, akcja fabuły prowadzona chaotycznie, w ogóle nie czaje że Lauriel nie wpadła na to kim jest Kanarek ;) przecież twarz i włosy te same co Sary ;) mogli inaczej to zrobić no chyba że twórcy już sobie jaja robią z tym ukrywaniem tożsamości superbohaterów ;) to jest żałosne po trochę, no nic trzeba czekać na odcinek "DeathStroke" oby znowu podniósł ten serial na wyżyny bo na razie jest biednie.

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

kanarek nosi perukę i ma dość dużą maskę, plus szok, mogła nie zauważyć

ocenił(a) serial na 8
szymon162

Szok okej niech będzie, a co do peruki to proszę Cię ;) wystarczy spojrzeć na podbródek Sary i wszędzie się rozpozna ją ;)

ocenił(a) serial na 10
HankMoody

No , tego że Laurel zwierzała się Huntress to bym się nie czepiał. Była jeńcem i próbowała wszystkiego by przeżyć i ochronić zakładników. Próbowała (metaforycznie mówiąc) odnaleźć promyk jasności w ciemnościach spowijających Helenę. Motyw z Royem i Theą ciekawy bo twórcy serialu lansują cały czas tezę że kłamstwa są be więc to było na swój sposób konieczne. Thea prawdopodobnie padnie w finale by to jeszcze bardziej udramatycznić. Walka Sary z Heleną świetna , ogólnie odcinek mi się bardzo podobał ;)

użytkownik usunięty
Raister

Nie padnie - postacie których nienawidzę nigdy nie giną.

HankMoody

No to tak:

Laurel niezwykle irytująca jak zawsze. Nie ważne czy płacze czy ma minę "cwaniary".
Wątek Heleny od początku mi się nie podobał. To było przewidywalne do bólu jak się skończy.
Watek policjanta z oddziału specjalnego strzelającego pod koniec do bojowników od tak, bo nie lubię ich i nie są prawem. Strasznie groteskowe to było.
Wydarzenia na wyspie oraz Slade uratowały trochę ten odcinek.

użytkownik usunięty
HankMoody

Przepraszam ale czy nie powinno się usuwać komentarzy, które mówią cokolwiek o przyszłych odcinkach? Na szczęście w porę się zorientowałem i nic jeszcze nie przeczytałem, ale jestem typem widza, który KOMPLETNIE NIC nie chce wiedzieć co będzie dalej. Atmosfera tajemniczości jest dla mnie sakrum.

A czy ktoś Ci każe tutaj wchodzić, skoro nie chcesz nic wiedzieć?
Tutaj nie dowiesz się nic ponad to co pokazane jest w zapowiedziach przyszłych odcinków. Reszta to sfera domysłów.

użytkownik usunięty
marcin261287

Jeśli chodzi o ten serial czy cały filmweb, bo już wiele razy się naciąłem na idiotów co drążyli w internecie aby znaleźć wszelkie nowinki i się nimi podzielić. Ok niech będzie, że zapowiedzi się też liczą - to jeszcze przeżyję bo niewiele powiedzą, a pozostawią jeszcze więcej pytań.

Jak najbardziej masz rację, że lepiej tu nie wchodzić aby przypadkiem się na coś nie natknąć, na szczęście w przypadku tego serialu wiele się nie rozczaruję. Gorzej z "Grą o tron" i "The Walking Dead" gdzie nawet poza filmwebem trzeba się mieć na baczności.

ocenił(a) serial na 10

Wiesz co ...po prostu nie wchodź na wątki z takim tekstem: "Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę." ;)

HankMoody

Słaby odcinek - drugi, wg mnie, w tym sezonie <czyli nie jest źle xd>. Na pewno na plus wątek z Helenką, naprawdę fajna z niej dzierlatka *x* <a może ładna a nie jej wątek, whatever xd>. Walka, a raczej walki Kanarka z Huntress - chyba po raz pierwszy zawiodłem się w tym sezonie na choreografii walk : ( Było najzwyczajniej w świecie słabo. Laurel lepiej nie komentować. Motyw z ustrzeleniem ojca przez Huntress <ten pierwszy> z pupy wzięty.. tj. tak ta scena została zagrana, że odniosłem wrażenie co by córa nie chciała zabić ojca a jedynie go nastraszyć.

Na plus: początek, motyw z telefonem, jedna docinka Felicity, 'opowiadanie' Slade'a na statku <czy tylko ja miałem skojarzenia, że w tamtej chwili to Crixus gadał o Rzymie a nie Slade? xP> i cliffhanger ze Sladem <3

HankMoody

Nie wiem jak oni to robią, ale każdy następny odcinek jest coraz to lepszy, i to się nie zatrzymuje :D

Ounterios

Co raz lepszy? Według mnie to wypada mniej więcej tak, że mamy 1 odcinek dobry i 2 takie sobie. Scenariusz kuleje.

ocenił(a) serial na 10
HankMoody

Odcinek bardzo mi się podobał a zapowiedź następnego tylko nakręca :] Mam nadzieję że nie uśmiercą Sary. Zacząłem się do niej przekonywać kilka odcinków temu i teraz nie wyobrażam sobie bez niej ekipy. Jeżeli scenarzyści postanowią się jej pozbyć żeby Laurel została kanarkiem to popełnią ogromny błąd. Niestety w tym kierunku to zmierza "musisz cierpieć tak jak ja cierpiałem" itp.

A co do obaw tam wyżej. Deathstroke na pewno nie umrze, musieliby chyba go rozsadzić żeby mirakuru nie zadziałało :D Jedyna opcja to zamknięty zakład z którego i tak prędzej czy później albo ucieknie albo wyciągnie go H.I.V.E.

Felicity jak zwykle na plus choć mało z nią scen. Za to scena z telefonem mistrzowska :D

Szkoda mi Roya i Thei, fakt głupia jest że wsiadła ze Sladem do samochodu no ale skąd miała wiedzieć skoro brat jej nie ostrzegł? Pojawiło się określenie Speedy :D Co prawda dotyczyło Thei no ale nawet Roy myślał że to o nim. Taki mały smaczek. Mam wrażenie że w następnym odcinku czerwony wybuchnie i będziemy mieli "wojny hulków" tylko jest mały problem, Slade ma kilka lat doświadczeń przed Mirakuru i po Mirakuru a Roy to będzie zwykły czołg, który nie potrafi hamować emocji. Porwana Thea tylko doleje oliwy.

ocenił(a) serial na 6
HankMoody

Z całym szacunkiem, ale to był najgorszy odcinek 2 sezonu! Rzucają nam ochłapy a na koniec dają deathstrokea, żebyśmy powiedzieli oo, łał i co? I koniec odcinka. Chyba 3 raz taka sytuacja się powtarza. A potem ludzie będą skakać wielce z radości bo finał będzie zajebisty. Tylko szkoda, że ograniczają budżet pojedynczych odcinków by urwało nam głowy na koniec ( no bo przecież sezon ma 22 odcinki, po co się starać by każdy był jak najlepszy) Mam nadzieję, że z 18 odcinkiem wrócą na właściwe tory w końcu pod tytuł zobowiązuje.

matthewrealfan

2 sezon ma 23 odcinki. Finał 14 maja.