PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Mam takie pytanko: jestem w trakcie oglądania 2 sezonu Arrow (7 odcinek) i chciałem się zapytać kiedy zacząć oglądać Flash'a, żeby było wszystko chronologicznie? I jak z crossoverami? Albo w tym webseries Vixen? Bo rozumiem, że Legend of Tomorrow to dopiero później będzie.

użytkownik usunięty
fallangel

Pierwszy sezon Flasha zacznij oglądać po drugim sezonie Arrowa. Potem możesz jechać tak jak wydawane są odcinki: zaczynasz od Flasha i jedziesz naprzemiennie z obydwoma serialami. Flash, Arrow, Flash, Arrow, Flash, Arrow... :D Aczkolwiek nie musisz tego robić. Spokojnie można obejrzeć jeden serial, a potem drugi. Tak mają budowaną fabułę.

Jak chcesz oglądać naprzemiennie i zachować jakąś tam chronologiczność, patrz sobie na daty w linki poniżej.
http://www.filmweb.pl/serial/Arrow-2012-644652/episodes#sezon3
http://www.filmweb.pl/serial/The+Flash-2014-694518/episodes#sezon1

Z Vixen to nie wiem, nie oglądam. Wydaje mi się, że można obejrzeć ją w dowolnym momencie. Rozgrywa się gdzieś na początku trzeciego sezonu Arrowa/pierwszego sezonu Flasha albo w bliżej nieokreślonej przyszłości. Legends of Tomorrow będą dopiero w styczniu.

Z crossoverami sytuacja wygląda bardzo prosto. Możesz oglądać chronologicznie (Flash, Arrow, Flash, Arrow...) i odcinki będą ci się fajnie przeplatać. Możesz też obejrzeć jeden serial i potem drugi. Nie ma dużych spoilerów, jedynie drobne wskazówki mówiące co właśnie dzieje się w drugim serialu. Bohaterowie nie są skłonni do gadania o swojej robocie. Np. Arrow pojawia się we Flashu. Flash mówi do Olivera "Co to, nagła zmiana stylu kostiumu?" (czy jakoś tak :P). Jeśli oglądasz Arrow, wiesz czemu ma inne wdzianko. Jeśli nie oglądasz, dowiesz się później. To chyba najlepszy przykład. Taka sama sytuacja występuje, gdy Flash pojawia się na chwilę w Arrow.

ocenił(a) serial na 8

O super, dzięki za info :) Już wiem na czym stoję :) Pozdro