Stacja TheCW słynie z produkcji dla nastolatków (Plotkara, 90210, OneTreeHill). Po zwastunach myślałem, że Arrow będzie bardziej dla dorosłych. NIestety przeliczyłem się. Film jest totalną bajką dla 14-latków. Serial miał potencjał, ale scenariusz jest niestety mało oryginalny. Zwykłe spiski i knowania jak w Modzie na sukces. Zero suspensu i tajemnicy. A tak poza tym, koleś w kapturze, który spogląda swojej ofierze w twarz z odległości 20 cm, a ta nie potrafi go potem zidentyfikować. Bajka, dobrze zrealizowana, ale jednak bajka. Nie wróżę serialowi długiego żywota, no chyba, ze twórcy zaserwują jakiś twist jak to miało miejsce w Lostach.
cóż... CW nie jest HBO... mimo to ma kilka lepszych produkcji niż Gossip Girl, chociażby Supernatural, które zdecydowanie nie jest dla dzieci. Fakt, pierwszy odcinek nie był tragiczny, więcej w porównaniu z kilkoma produkcjami filmowymi o superbohaterach w tym roku nie jest bardzo nisko, poza tym rysunkowy Arrow nie doczekał się jeszcze ekranizacji, więc dlaczego nie?
Nie wiem czy spoglądałeś komuś w twarz w ciemnym pomieszczeniu kiedy oprócz cienia rzucanego przez kaptur jest jeszcze ten rzucany przez przedmioty, i maskowanie farbą koloru kaptura, ale wydaje mi się że rozpoznanie sprawcy kiedy ma się grot strzały skierowany między oczy może być trudne... bywa że takie seriale nie są do końca realistyczne, jest konwencja zachowana, flashbacki są jedną z moich ulubionych konstrukcji jeżeli chodzi o pokazywanie przeszłości więc tu +, czy dla 14-latków nie wiem, zależy których czternastolatków masz na myśli, ponieważ wątpię, żeby te same osoby które zachwycił one tree hill będą oglądały całkiem niezłe poniekąd sceny walki :D co do "spisków i knowań" cóż, mam nadzieję, że wątki się rozwiną i bohater nie będzie wyrównywał rachunków z każdym z listy podczas jednego odcinka. chyba poczekamy, zobaczymy.