PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63886
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Gdzieś wyczytałem, że twórcy nie wykluczają w przyszłych odcinkach gościnnego pojawienia się Człowieka Nietoperza.

barry4500

Pogrzewaja tylko tymi wiesciami zainteresowanie, tak samo zwodzili przy smallville. Raczej szanse sa zerowe na pojawienie sie Bruce'a.

Kruchy_serious

W Smallvile jednak było sporo gościnnych występów. Marsjanin, Cyborg, Green Arrow który ma teraz własny serial... i wielu innych. Tylko, że tych dwóch filmów nie powinniśmy porównywać, Smallville był serialem dla dzieci 10-12 lat i wszystko było bajkowe. Tutaj mamy do czynienia z tym mrocznym i realistycznym zakątkiem świata DC, do którego należą obaj ci bohaterowie. Poza tym w serialu pojawił się Deadshot, jako ciekawostę powiem, że pan Deadshot nie debiutował wcale jako przeciwnik Green Arrowa tylko pierwsze lanie na kartach komiksów dostał właśnie w serii o Batmanie. To na tej samej zasadzie jakby w Arrow pojawił się Lex Luthor, moim zdaniem to jasne stwierdzenie, że Batman gdzieś tam jest :) Dodatkowo w serialu pojawia się Helena Bertinelli znana jako Huntress, kiedyś był serial pod tytułem Birds of Pray w którym Huntress działała w grupie z Black Cannary (dziewczyna Arrowa z komiksów), oraz Oracle, czyli Barbarą Gordon, córką komisarza Gordona z Batmana, która kiedyś nosiła pseudonim Batgirl, ale Joker postrzelił ją w kręgosłup i została przykuta do wózka inwalidzkiego. Bertinelli w komiksach była córką mafioza z Gotham City, flirtowała też z Dickiem Graysonem, czyli pierwszym Robinem, który później działał jako Nightwing. Tak więc baaaaaardzo wiele w Arrow póki co jest w większym czy mniejszym stopniu powiązane z Batmanem :) I nie zdziwiłbym się naprawdę, gdyby pojawił się w jakimś odcinku drugiego sezonu i niekoniecznie nawet jako Bruce Wayne bez maski. A jeśli nie, to wszystko zmierza w tym kierunku, że pojawi się właśnie jakaś postać pokroju Robina, Kobiety Kot, albo jakiegoś kolejnego Batmanowskiego przeciwnika która narobi nam jeszcze większego smaka.

barry4500

Ps: Black Cannary też pojawiała się w Smallville razem z Olivierem. Ja bym się wcale nie obraził jakby okazało się, że ten serial będzie powiązany z uniwersum filmu Man of Steel. Tam Clark nosi kostium wzorowany na restartowanym świecie komiksów, bez czerwonych majtek, przypominajacy bardziej pancerz i tak dalej. Dodatkowo Huntress z serialu Arrow nosi takie samo nazwisko jak w tych zrestartowanych komiksach (w starych miała inne i była nieco inną postacią). Więc wszystko przypomina mi ten restart komiksowy. A jak wiadomo ma być film kinowy o Lidze Sprawiedliwych. Na końcu Człowieka Ze Stali ma się ponoć pokazać ktoś z innych członków ligi, a producentem filmu jest twórca trylogii o Batmanie. Marvel też robi serial osadzony w uniwersum Avengers.

http://www.youtube.com/watch?v=y5Xjtxi382k

barry4500

Wszystko co napisałeś to prawda: )
Pojawi się oczywiście wiele postaci ze świata DC, lecz jeśli chodzi o samego Bruce'a Wayna to możemy dostać o nim tylko wzmiankę.
Nie ma najmniejszych szans żeby wystąpił w serialu[przynajmniej na razie].

Kruchy_serious

Dlaczego tak uważasz?

barry4500

Takie są informacje bieżące odnośnie serialu, niestety. Do tego twórcy (mam nadzieję odwidzi im się) stawiają na to by serial pozbawiony był nadprzyrodzonych zjawisk czy mocy. Zapowiadali, że postaci z komiksów będą tylko jakimś tam wzorem ale nie będą wiernie przeniesione na ekran, jak widzimy trzymają się tego mocno np Vertigo.

KaraThraceHM

Batman jest pozbawiony nadnaturalnych mocy więc go to nie przekreśla. A jeśli wprost powiedzieli, że go nie będzie to tymbardziej wiadomo, że będzie bo chcą po prostu zrobić niespodzianke.

barry4500

Oj nie o to chodzi.. Spojrz na Swiat DC(tam teoretycznie jest wewn swiat batmana). Mroczny Rycerz z Gotham jest exclusivem ich perelka. I jedynym miejscem gdzie ujrzysz Batmana sa pelnometrazowe produkcje. Nie wazne jak mocnym nie byloby to zyczeniem fanow. Oczywiscie ze swiata nietoperza moze pojawi sie Dick Greyson, Barbara ktokolwiek. Ale nie nasz gl. msciciel.

Kruchy_serious

To co mówisz jest logiczne. Ale w przeszłości, te wszystkie zasady nie przeszkadzały twórcą Smallville umieścić obok Supermana takich kanonicznych członków Justice League jak Aquaman czy Flash (pod psudonimem Impulse, ale zawsze). Postacie poboczne takie jak Arrow też się pojawiły. Adekwatnie mogło by to zadziałać w drugą stronę. Hmm...

barry4500

Mogłoby i mam taką nadzieję. Może kiedy serial się wpasuje w ramówkę już na dobre. Twórcy chętniej ulegną apelom fanów.

barry4500

Black Cannary występuje regularnie w "Arrow" od pierwszego odcinka. To Laurel Lance grana przez Katie Cassidy (w komiksie jej pełne nazwisko to Dinah Laurel Lance), tylko, że tutaj (jak na razie) nie ma żadnych mataludzkich zdolności typu Canary Cry i coś czuje, że nie przyjdzie nam ujrzeć jak Laurel korzysta z tej mocy. W ogóle nie sądzie, żeby twórcy odważyli się pokazać jakichkolwiek metaludzi. W komiksie Hrabia Vertigo miał moc wywoływania u innych zaburzenia równowagi, dzięki wczepionemu w czerep implantowi, tutaj efekt vertigo wywołuje produkowany przez niego narkotyk. To wyraźna próba kopiowania stylu Nolana.

Co do Batmana wątpię w jego pojawienie się w tym serialu. Prędzej jedynie wspomną jego istnienie i umieszcza go w komiksowej kontynuacji jak miało to miejsce w przypadku "Tajemnice Smallville", aniżeli pokażą jak Arrow walczy z przestępczością ramię w ramię z Batmanem. No chyba, że gacek wystąpi wyłącznie jako Bruce Wayne, co według mnie byłoby nawet satysfakcjonujące.

ash_williams85

No i właśnie to kopiowanie stylu Nolana w kreacji świata, nasuwa mi myśl o tym, że Batman musi zostać zrestartowany przed premierą Justice League, a nie mają zbytnio czasu na jego solowy film po Man of Steel (którego Nolan jest producentem, więc też będzie zrobiony w stylu Nolana). Taki gościnny występ chociażby jako Bruce Wayne mógłby zaspoilerować chociaż twarz, która pojawi się potem w kinie. Z genezy Man of Steel z kolei z tego co rozumiem wynika, że w chwili przywdziania kostiumu Clark Kent staje się w tamtym uniwersum pierwszym metaludziem, który zszokuje świat. Przynajmniej jawnym, o ile zakładać, że potem skądś wyskoczy nagle Wonder Woman itd. To wszystko mi właśnie do siebie pasuje konwencją.

barry4500

Może się mylę ale z tego co słyszałem były jakieś problemy z produkcją Justice League i film nie powstanie. Czytałem o tym może z tydzień temu na filmwebie. Bardzo chciałem usłyszeć że to nie prawda.

maxiudsk

Nie wierz w to co piszą redaktorzyny na filmwebie bo to przeważnie analfabeci i debile. Studio Warner Bros powiedziało, że scenariusz jest do poprawki i na bazie tego, który mają na tą chwilę filmu nie zrobią bo jest lipny. A jakiś kretyn który tu pracuje napisał, że filmu nie będzie, bo nie zna dobrze angielskiego i nie potrafił sobie już przetłumaczyć tego, że czekają na nowy scenariusz.

ash_williams85

Zgodzę się i jednoczesnie nie.Co z tego że postać jest jak nie jest bohaterem.Otwartą kwestią jest Speedy,będzie czy nie i czy będzie to siostra Olivera czy cos pomyślą inaczej.Gacka bym sie nie spodziewał i to jest raczek kwestia licencji co do tej postaci a nie chciejstwa tworców czy tez napalonych fanów.Sama wzmianka jako Bruce Wayne jest jak najbardzie możliwa,bo nie sadzę że chcieli byście zobaczyć gacka w kostiumie jak na karnawal.

piekielny84

Już dawno zapowiedziano pojawienie się postaci Speedy'ego (Roya Harpera), ma go zagrać Colton Haynes [ http://www.komiksynaekranie.com/2012/12/czerwona-strzala-rowniez-w-arrow/ ].

piekielny84

Jeśli mają licencję na postać Huntress która pochodziła z Gotham (tu niby nie padła nazwa Gotham bo chcą nas zaskoczyć pojawieniem się Batmana), czy Deadshota, to mają też licencje na całe Universum Batmana. Bo to tak samo jakby w jakimś filmie gościnnie pojawił się Doctor Octopus, który jest na tej samej zasadzie nierozerwalnie związany ze Spider Manem.

barry4500

Niekoniecznie Batman to postać oprawiona znaczkiem TM i niemal wszyscy ,bez wyjątku mniej lub bardziej go kojarza a kto z laików zna postać Deadshota czy Huntress-nikt nie będę na siłę udowadnial że tak jest poprostu tak jest pogódź sie z tym.Mylisz się rownież że w serialu nie padła nazwa miasta Gotham bo padła,raz ale padła ,z drugiej strony jak mają pokazać gacka i go sp...lić jak Deadshota to lepiej niech zostawią to tak jak jest.

piekielny84

W którym odcinku padła ta nazwa?

barry4500

w pierwszym z Huntress bodajże tylko polskie napisy tego nie uwzględniły to bylo w momencie jak mówili o jej pochodzeniu lub jak wyjechala czyli następny nie pamiętam dokładnie ale na 100% było

piekielny84

Acha, bo generalnie jej ojciec pochodził z Gotham, dlatego sie dziwiłem,że mieszkali tam gdzie Arrow.

barry4500

Pamiętasz może, jaka to była strona?

ardnaskela_filmaniak

http://geektyrant.com/news/2012/8/3/will-green-arrow-team-up-with-batman-in-arro w-series.html

barry4500

Dzięki :).

barry4500

Jestem w 100% na tak :) jeżeli tylko Bruce'a zagra jakiś wykwalifikowany aktor koło 30 który nie będzie miał jednej miny jak nasz Oli :D pozdrawiam.