PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow
ocenił(a) serial na 10
bigdady33

A po co więcej to już ostatni sezon

ocenił(a) serial na 6
TyrionLanister

Skąd wiesz, że ostatni

ocenił(a) serial na 9
bigdady33

Potwierdzone:
–5 sezon będzie miał 23 odcinki.
Nie wiem czy potwierdzone:
–To nie jest ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 10
marchewsz

Wcześniejsze zapowiedzi odnośnie tego, że pięć lat na wyspie = pięć sezonów, to były tylko przymiarki.Trzeba być idiotą, żeby kończyć serial, który przynosi zyski (mniejsze, lub większe) a skoro ten (chyba) przynosi i ludzie chcą oglądać, to czemu dalej nie kręcić? Najgorsze jest zakładanie z góry, że ma być tyle i tyle sezonów/odcinków.Niemożliwym jest tak do końca przewidzieć, jak serial się sprzeda.Czasem może nie dotrwać do połowy zakładanej liczby odcinków, a czasem, nawet to braknie, bo ludziom się spodoba i zechcą oglądać dalej.Niby można zaplanować ilość epizodów i tak rozpisać fabułę, żeby w ostatnich odcinkach zamknąć cała historię, ale jak sę okażę, że trzeba kontynuować, to jest problem.Jeśli ten serial będzie miał jakąś tam zadowalającą oglądalność, będzie z tego pieniądz i aktorzy będą chcieli grać, to niech kręcą, póki im się opyla.Ja jestem jak najbardziej za.

ocenił(a) serial na 9
mario_1981

Masz w stu procentach rację, że z punktu biznesowego nie zabija się kury znoszącej złote (nawet srebrne jaja). Nie można jednak ciągnąć czegoś w nieskończoność. Osobiście wolę jak twórcy mają jakiś konkretny zamysł fabuły, który jest zaplanowany na te X sezonów i go dobrze realizują, niż dorabianie kolejnych elementów do bo kasa kasa kasa. Dobrym przykładem jest tu np. Breaking Bad, pomimo tego że dawało dużo kasy a twórcy uznali, że zamykają tą historię w 5 sezonach i koniec. Oczywiście może też stać się tak, że fabuła zostanie rozpisana na 5 sezonów, a 2 będzie dawał tak mały zysk że zakończą jego produkcje, chociaż twórcy mieli jeszcze sporo świetnych pomysłów.