kiedy zorientował się, że pomimo iż postać jest częścią uniwersum DC, nie jest to serial s-f? Czy
ktoś nastawiał się tu na s-f, przyzwyczaiwszy się do motywów, z którymi Green Arrow stykał się w
"Tajemnicach Smallville"?
Ja nawet nie wiedziałem,że jest taki bohater :) Smallville nie oglądałem,bo jakoś tak nie moglem się zmusić.Odstraszyło mnie hasło "młody Clark Kent" i multum jakichś dziwnych historii,nie pasujących mi do tego,co znalem z komiksów.Może się kiedyś zmuszę.A oglądając Arrowa,nie dobieram sobie do głowy tego,czy to zgodne z komiksem,czy też nie,bo zwyczajnie go nie czytałem i może i lepiej.
Polecam 'Smallville' : ) Jeśli podoba się 'Arrow', to spodoba się 'Smallville' - zresztą gdyby nie Zielona Strzała ze 'Smallville' i jego popularność, to pewnie nie powstałby serial 'Arrow' <a przynajmniej tak wszystko na to wskazywało, pomijając, że GA ze 'Smallville' miał być 'Batmanem' tamtego uniwersum serialu, ale że wtedy miał miejsce restart filmów Nolana o Backu, to Backa się nie dało wykorzystać i GA nadawał się idealnie na 'kopie' Bruce'a>. Jeśli uda Ci się 'przeżyć' 1-wszy sezon <który bardzo 'śmierdzi' proceduralem>, to później wciągnie jak nic. Jednym z autorów 'Arrow' jest zresztą ta sama osoba odpowiedzialna za 'Smallville'.
Zobaczę,skuszę się na pewno.Gdyby nie te durne reklamy,to pewnie bym oglądał w tv.Ale na całe szczęście,jest coś takiego,jak internet.
o ile 1 sezon faktycznie cechuje umowny realizm to jeśli ktoś dotrwa do 2 sezonu dostanie więcej wątków nie tylko z samego uniwersum DC ale i trochę fantasy choćby genezę Flesha
Geneza Flash'a była wprowadzona aby zapowiedzieć i zareklamować nowy serial nic więcej.
tak nie przeczę - kasa się mus zgadzać robimy spin off - ale serial Flash będzie funkcjonował w tym samym uniwersum serialowym wiec możne dostaniemy więcej elementów SF w Arrow. no i jest jeszcze MIRAKURU... choć w sumie do umownego realizmu można go podciągnąć na silę