PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63887
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Producent wykonawczy "Arrow" Marc Guggenheim zapowiedział, że pojawienie się Batmana w jego serialu jest jego marzeniem, choć będzie to trudne. W rozmowie z IGN powiedział:

Mam nadzieję, że w pewnym momencie będziemy mogli go pokazać. To by było niesamowite, choć nie mam pewności, bo to może być zbyt drogie.

Na razie producentom nie udało się zapewnić sobie praw do wykorzystania wizerunku Batmana w serialu. Wcześniej polegli na tym polu twórcy "Smallville", gdzie głównym bohaterem był Superman. Teraz jednak Christopher Nolan skończył już kręcić swoją trylogię o Mrocznym Rycerzu, więc może być łatwiej.

Głównym bohaterem "Arrow" jest Oliver Queen, który po tragicznej śmierci rodziców pragnie sprawiedliwości i zaczyna działać w przebraniu, a jego główną bronią jest łuk.

to już pewne: nie pojawi się. Nie chcą dodawać bohaterów którzy mogliby przytłoczyć głównego.

użytkownik usunięty
aerosplain

ooo nie!

http://www.batcave.com.pl/2012/08/arrow-raczej-nie-dla-brucea-wayneabatmana/

Maja za to pojawiac sie inni goście z DC jak np Huntress , Deathstroke, China White, jako stała postac serialu Black Canary(ale jeszcze bez sonicznego głosu), Deathshot, wrogowie Justice League grupa Royal Flush Gang, Manhunter(kobieta), kwestia czasu i pewnie Speedy itp itd to na pierwsze 7odcinków dalej pewnie jeszcze troche towarzystwa przybędzie wiec fani komiksów mogą spać spokojnie

hudylobo

ciekawe czy bedzie Aquaman :P :)

ocenił(a) serial na 8
hudylobo

firefly

ocenił(a) serial na 7

Arrow ledwie pokonał Malcolma, który był uczniem ucznia Rash al Ghula. Batman przyćmił by postać Arrow'a bo pokonał Rash al Ghul'a.

ocenił(a) serial na 8
szuler2

Chyba tylko w filmach Nolana ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

W Batman Arkham City też ;)

ocenił(a) serial na 8
MrMarvinPL

No nie mów hop ;p jeszcze nie pokazali gry Arkham Knight czyli kontynuacji ;) jak wiesz mojego ciała "martwego" na końcu nie było ;) kto wie co przygotowałem dla Mrocznego Rycerza ;) buahahahhaha ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

hahaha :) no tak... Lazarus Pit czyni cuda :D pozdro!

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

Pogódź się z tym Rash' ... Bruce regularnie kopie ci tyłek ;P ...
... A tak w związku z tematem, to byłoby super gdyby nie tyle wprowadzili go jako aktywną postać do serialu, ale chociaż jasno dali do zrozumienia, że ktoś taki istnieje. Przyjmijmy, że Batman ma własne problemy na głowie - Gotham to w końcu ponure miejsce :) Jest za to wielu spośród otoczenia Batmana, których spokojnie można by pokazać na równi z Arrowem:
Nightwing, Batwing, Batgirl, ucieszyłbym się już gdybym zobaczył np. Oracle :) ... a są jeszcze Red Hood, kolejni 'Robini', itd, itp.
Jeśli o mnie chodzi to Bruce mógłby być tylko i wyłącznie głosem w słuchawce... takim Bossem, który każe np. Nightwingowi, albo któremuś innemu rozejrzeć się po Starling City bo a nuż dzieje się tam coś, co może mieć wpływ na Gotham - samo miasto zostało już gdzieś tam wymienione w serialu (podobnie chyba z resztą padła nazwa Coast City, więc i Green Lantern gdzieś się tam buja).
Problem polega na tym, że mamy co parę lat reboot Batmana, kolejny Origin - a przez to mnóstwo rzeczy ginie. Powstanie Batmana, pojawia się ewentualnie Robin, mieliśmy niby Batgirl, ale to było w najgorszym z filmów o Batmanie więc wszyscy chcielibyśmy o tym zapomnieć :)
I przez te rebooty możemy nigdy się nie doczekać porządnej kreacji Batgirl, o Oracle (której postać uwielbiam) nie wspominając. Skoro co najwyżej pojawia się Robin (Dick Grayson), to nigdy nie doczekamy się też Nightwinga - bo musiałoby pewnie powstać z 5-7 filmów o Batmanie w jednej serii, by ktoś wziął go w ogóle na warsztat. A jak nie ma Nightwinga, to i z Red Hoodem może być ciężko, itd. itp.

ocenił(a) serial na 8
Thorongil83

głosem kevina conroya (;

ocenił(a) serial na 6
Thorongil83

Nightwing ma się pojawić w 3 sezonie.DC ma większy potencjał do pokazywania postaci nawet w serialach bo się nie wyprzedał (jak marvel),plany filmowe ma konkretne aż do 2018 ,mają pojawiać się filmy ze stajni DC.

ocenił(a) serial na 7
piekielny84

Niby mają plany, ale będę spokojny dopiero wtedy, gdy filmy się pojawią. :) O Nightwingu słyszałem i trzymam za to kciuki..

ocenił(a) serial na 8
Thorongil83

Mnie jedynie pokonała moja najstarsza córka ;p ale mniejsza o to :)

Co do tych postaci co wymieniłeś to prawda można je wykorzystać, nawet można się pokusić o pokazanie właśnie przymierza Nightwinga, Flasha i Green Arrowa. A poza tym postać Ra's al Ghula jest tylko kojarzona z Batmanem przez filmy Nolana, fakt Ra's się pojawił w Batmanie w swoich Originach ale później też walczył z Justice League jak i z jej członkami osobno. To jest jeden z ważniejszych wrogów Justice L. A w ogóle gdzieś wyczytałem że ma być postać Manhuntera ale w wersji kobiecej w tym serialu Arrow. Więc jest możliwość pokazania kogoś kto jest w Uniwersum DC ale jeszcze nie został oficjalnie pokazany :) Liczę bardzo na Nightwinga :) w końcu przecież później też został Batmanem ;) (chociaż dla mnie Batman to tylko i wyłącznie Bruce Wayne i nikt inny).

ocenił(a) serial na 6
Ra_s_al_Ghul

Flash ma mieć swój film ale z green Laternem co mnie w w sumie cieszy bo może gdzieś po drodze zrobią nowy film o GL.W sumie nie ma się nawet co jarać jakimś głupim wspomnieniem o B.W. czy nawet o Rasie to jest serial o Strzale a nie o całym uniwersum,choć ja sam jaram się Nyssą i w ogóle fajnie by było pokazać np ciężarną Thalię 'LOL'.

ocenił(a) serial na 8
piekielny84

A dlaczego akurat ciężarną Talię? przecież z Nyssy nie zrobili tak jak w komiksach to dlaczego mieli by zrobić Talie? ;p Oni mają swoją jakąś wizję i niech robią co chcą :) byleby wszystko ładnie wyszło :) Ale moim zdaniem Nyssa aż tak dużo dobrego nie wniosła w ten serial, podejrzewam że gdyby nie miała przydomka al Ghul tylko by była "nowym" bohaterem tego serialu to by w ogóle przeszła bez echa.

No nic trzeba czekać na ten 3 sezon :)

ocenił(a) serial na 7
Thorongil83

O batmanie też by mógł serial powstać, miał wielu wrogów więc było by co kręcić.

ocenił(a) serial na 8
szuler2

Ile razy można już tego biednego Batmana męczyć... Trzeba postawić na świeżość. Ja w serialach bardzo chętnie bym zobaczyła inne, mniej znane postacie.

ocenił(a) serial na 7
Ringoo

Tak dużo z Batmana wcale nie wymęczyli oprócz kasy ;)
Jeśli chcesz to zagraj w Batman: Arkham Asylum i Arkham City to zrozumiesz o co mi chodzi.

ocenił(a) serial na 8
szuler2

Rozumiem o co ci chodzi bo czytam komiksy, ale filmów, gier i różnych takich pierdół o Batmanie jest multum. A większość postaci nawet nie miała nawet jakiejś ciekawej, drugoplanowej roli (nie licząc Smallville bo tam ich było sporo). Dopiero teraz to się rozkręca i bardzo mnie to cieszy. Chociaż i tak czekam na godną ekranizację Green Lantern i jakąkolwiek ekranizację WW lub innej świetnej bohaterki, powtarzam bohaterki ;)

ocenił(a) serial na 7
Ringoo

Akurat w grach, które opisałem fabuła jest największą zaletą więc nie nazywał bym tego pierdołami, sprawdź, dużo wyższy poziom niż filmach Nolana o Batmanie moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 6
szuler2

Nie opłaci się skoro powstaje nowy film ,zresztą przy każdym filmie serialu z DC pierdzielą o tym nietoperzu jak potłuczeni.A uniwersum ma sporo nowych i ciekawych postaci.

ocenił(a) serial na 8
szuler2

miałem taką wizję

szuler2

Powstanie serial Gotham, jeszcze w tym roku. Tyle, że nie będzie o Batmanie, a o komisarzu Gordonie w czasach gdy Bruce był jeszcze dzieckiem.

Thorongil83

Harley Quinn (dziewczyna Jokera) się pojawiła przez kilka sekund w Arrow. A dokładniej tylko jej włosy i piskliwy głos, więc Batmana tym bardziej nie ukażą.