Pojawił się Clark Kent, to raz
a dwa serial był choć trochę podobny do Smallville dla mnie to zbyt mroczne jak na serial o przebierańcach, nie kupuje tego
Serial nie dostał pełni praw do bohaterów, dlatego musi żywić się tym co wytarguje od DC. Wystarczy przeczytać jak ciężko jest dostać prawa do prostych postaci, nie mówiąc nic o pierwszoplanowym Clarku Kencie, czy Brusie Waynie.
W smallville green arrow poza strojem bym tak samo mroczny, jak ten. Wystarczy sobie przypomnieć odpowiednie odcinki.
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem,a poważnie Smallvile był dal dziewczyn w wieku 15-18 lat.Wiem bo moja sistra to oglądała a potem wzięła się za komiksy i stwierdziła że tak być nie może ale Arrow się jej(jako serial)podoba.W Smallvile GA byl zbyt kluchowaty tak to określę.
Przebierańcy od lat 80tych występują tylko w wersji mrocznej. To że ludzie żyją stereotypami ,,superbohaterowie - dzieci'' to już nie nasz problem.
mroczny klimat to właśnie atut serialu Arrow. chociaz Smallville tez uwielbiam :)
To tak jak ja. Skoro Arrow to serial TheCW to pewnie mają prawa do postaci Clarka Kenta, ale już teraz widzę kilka nieścisłości w fabule. Tutaj matka Olivera żyje, w Smallville zostali zabici przez Lionela Luthora, to jak to w końcu jest? Nie wymagam tego, aby Supermena grał Tom Welling, ale żeby przynajmniej było to pokrewne, bo na razie to serial klasy B, jak dla mnie
No to pojechał kolega z tym "serialem klasy B".... Wiadomo że "de gustibus non is disputandum" ale zauważ że Arrow ma wyższą ocenę na filmwebie niż Smallville.. ja również z ochotą oglądałem przygody młodego supermana jednak momentami było zbyt bajkowo... tu natomiast twórcy zaczerpnęli z nolanowskiej wizji bohatera komiksu... i nigdy nie będzie tak, że serial bedzie wierną kopia komiksu. twórcy smallville tak przedstawili historię Olivera, scenarzyści The arrow tak... Serial nie otrzymał praw do wielu postaci więc kombinuja jak mogą żeby nam się podobało.
i zdecydowanej większości serial podchodzi :D... patrz ocena: 7.7
Przecież Smallville i Arrow są to 2 zupełnie inne światy a historia Olivera w Smallville to kompletna bzdura , Lionel nie miał nic wspólnego z zieloną strzałą po za tym po co w tym serialu Clark Kent ? Chciałbym jeszcze dodać że Arrow to seiral znacznie lepszy od
Smallville
Współpracował tylko dlatego że CW nie dostało praw na Batmana, więc wytrzasnęli innego milionera...boże, ludzie, przestańcie żyć Smallville. Jeśli na takim serialu opieracie swoją wiedzę to najlepiej nic nie piszcie.
Nie oglądałem nigdy tego Smallville,ale z samych urywków i opisów odcinków już widzę,że to pomieszanie z poplątaniem.Jakieś dziwne historie zupełnie odbiegające od tego,co znam z komiksów,mowa oczywiście o Supermanie,bo innych bohaterów ledwo liznąłem (nie licząc Gacka) więc moja wiedza jest znikoma.W każdym razie,nie ma sensu dochodzić,co jest zgodne,a co nie,bo z reguły wszystko jest luźno opierane na komiksach,a scenariusz i postacie nakreślane są typowo pod film,czy też serial i mogą znacznie odbiegać od pierwowzoru,oczywiście w mniejszym,lub większym stopniu,albo bardziej hardkorowo jak w Smallville.
Smallville to naprawdę bardzo, bardzo dobry serial, i warto po niego sięgnąć, pod warunkiem że nie będzie się żyło tym serialem w takim stopniu, że wszystko to co się tam pojawiło będzie się uważało za oryginał.
Nie to nie strzała współpracowała z Ck tylko batman , niestety twórcy Smalliville nie dostali praw do postaci batmana wiec postanowili umieścić Green Arrow który dostał bardzo dużo zachowań oraz charakteru batmana co jest jeszcze jednym wymysłem serialu , nie porównuj tych dwóch seriali
Okej, ale CK to postać uniwersum DC, fajnie by było zobaczyć go w Arrow przy większej akcji
Podobnie jak Lobo (o którym zapomniano najwyraźniej),Zatanna i wiele innych których nie zobaczę i nie przekreśla to mojej oceny wobec tego serialu.
Na razie byłby zbędny może później kiedy powstała by ewentualnie liga sprawiedliwych , jako przywódca mógł by wicgnać Olivera w ich szeregi
No no taka Liga to byłby super serial, ale Arowa mogliby zmienić ( w sensie aktora) ten jakoś taki dziwny. Supermen mógłby być Welling.
Dla mnie aktor jest w porządku poza tym niedługo powstanie nowy serial Flash który będzie osadzony w tym samym uniwersum i jest możliwy występ gościny GA . Superman też wcześniej czy później gdzieś się tam przewinie , choć najbardziej marze o gościnnym występie batmana z któryś tych seriali