Jest jakas szansa na powrot Deathstorke'a czy bedzie na zawsze juz gnil w tym wiezieniu. Jak to jest z jego fabula w komiksie ?
Jedna główna z zasad komiksów (i nie tylko): każdy wielokrotnie może powrócić, uciec, zmartwychwstać itd. ;)
Znawcą komiksów DC nie jestem, ale nie wierzę że nie wróci. Deathstroke to arcywróg Zielonej Strzały, jego nemezis. Tak jak Joker dla Batmana, Lex dla Supermana czy Black Manta dla Aquamana :)
Tu się mylisz jego arcywrogiem był Merlyn który jako jedyny go pokonał w łucznictwie.
Jeśli mówić w kontekście komiksów lub przez pryzmat walki tą samą umiejętnością (tak jak Flash i Dr Zoom) to tak, Black Archera można by nazwać arcywrogiem Olivera, a Deathstroke byłby antagonistą Młodych Tytanów. Ja jednak starałem się przenieść moją komiksową wiedzę na fabułę serialu, gdzie Slade jest ukazywany za tego, który stworzył Zieloną Strzałę. I odwrotnie
A wracając do tematu, to nie zapominajmy że jeszcze nie wyjaśniło się, jak Slade przetrwał wbicie strzały w oko i wybuch (?) statku. Na pewno go jeszcze zobaczymy ! Może jeszcze dołączy do Suicide Squad jak Batman: Arkham Origins :)
Tutaj dotknąłeś sedna, bo w komiksach w większości głównymi wrogami bohaterów są ci, którzy ich stworzyli. Tutaj Arrowa stworzył Deadstroke, stąd on powinien nosić miano głównego antagonisty.
Niekoniecznie, mam przeczucie że wpakują go do suicide squad'u. Ciekawe tylko czy pozostanie mu regeneracja. PS, wie ktoś może czy Harley Quinn należała kiedyś do udziału Amandy? Dałbym głowę że słyszałem ją w jednym odcinku w celi A.R.G.U.S.'a ("Mogę ci pomóc, byłam psychiatrą").
Tak, w odcinku o Suicide Squad było ją słychać i widać, ale sama sekwencja trwała chyba sekundę i pokazywała tylko jej rękę. Co do DS, to nie sądzę, by zgodził się kiedykolwiek dołączyć do SS, prędzej ucieknie, na własną rękę odszuka sposobu na przywrócenie sobie nadludzkich zdolności i powróci, powiedzmy w sezonie 4, lub 5 by epicko zakończyć tematy retrospekcji, jak i starcia nauczyciel - uczeń, z tym, że tym razem będzie działał jak prawdziwy DC, czyli z rozmysłem i z poczuciem zemsty, ale nie na pierwszym planie, by go nie zaślepiało.
Dołączenie do Suicide Squad moim zdaniem jest możliwe. Dość wiarygodnie brzmi scenariusz, że w osamotnieniu Slade popadnie w obłęd i jeszcze głębszą rozpacz po utracie Shado. Nawet jeśli ucieknie to i tak trafi w miejsce gdzie wszystko się zaczęło, czyli na wyspę. ARGUS na pewno nie zechce go zagłodzić na śmierć, więc ktoś musi mu donosić jedzenie. Może pewnego dnia/odcinka zrobi to sama Amanda proponując mu wstąpienie do SS, a żądny władzy i zrozpaczony Deathstroke będzie skłonny zrobić wszystko, byle się tylko zemścić.
Chciałbym tylko zaznaczyć, że on już jest na wyspie, na której to wszystko się zaczęło [Zamykają go w bunkrze, a w tle widać statek Ivo]. Nie wiadomo, czy popadnie w obłęd większy, bo już nie widzi shado, a na wstąpienie raczej będzie zbyt dumny, lub zaraz po tym ucieknie :)
Pisząc "wróci na miejsce w którym się wszystko zaczęło" miałem na myśli, że on tego jeszcze nie wie :) Chyba, że znowu coś pominąłem. Shado nie musiała zniknąć na stałe. W każdym razie tutaj jest bardzo ważne pytanie czy jego chęć zemsty przewyższy poczucie dumy?
Owszem DS to kolejny przykład dobrze dobranego aktora do roli.Generalnie postać DS bardziej pasuje do Batmana ,Robina i do młodzieżówki.Sam Dark Archer został przedstawiony dość słabo w 1 sezonie o 2 nie mówiąc bo go nie było.Jeśli w 3 sezonie serial ma zbliżyć się do komiksu to Slade na chwilę odstawią i wstawią DA.,a może ich razem trudno powiedzieć.
Osobiście bardzo na to liczę. Temat Deathstroka jest dla mnie tymczasowo wyczerpany i chciałbym zobaczyć kogoś innego w nowym sezonie, nie koniecznie nowego. Dark Archer na pewno też zostanie jeszcze podkręcony, ze względu na nawiązanie kontaktu z Theą. Mam nadzieję, że to też nie będzie główny przeciwnik sezonu trzeciego.
Chodzą głosy, że Thea będzie trenowana i przyjmie pseudonim cheshire. Może być ciekawie :)
A coś może być na rzeczy bo Cheshire przez jakiś czas romansowała z Royem , nawet dziecko chyba mieli ;)