Mam do was pytanie i to pytanie na które zapewne nikt nie zna odpowiedzi ale jakies
przypuszczenia którymi moglibyście sie ze mną podzielić. Otóż pytanie brzmi : Pan drugi lucznik
Marlin , dlaczego widzielismy go jako łucznika , czy wiążę się z tym głębsza historia , czy wyspa
ma cos wspolnego z ta postacią. Nie pamiętam dokladnie tego odcinka w którym walczyli i nasz
glowny bohater polegl , czyli jednak pan Marlin posiada nie małę umiejętnosci i musiał gdzies je
nabyc. Ogolnie rzecz biorąc wydaje mi sie ze ten serialek ma drugie dno i mimo ze jest to tylko
science fiction i nawiazywanie do komiksow to reżyser wprowadzi nas w tajemniczą koncowke
serialu , bo inaczej serial spadłby na psy kompletnie.
Dark Archer ten pan się zowie i tak ma umiejętności, zresztą w Arrow nie tylko Oliver jest Łucznikiem.
Zapraszam po więcej informacji na największą, polską stronę "Arrow" a jaka to strona? Masz w zakładce "strony www", na forum ludzie dyskutują o wielu powiązaniach postaci oraz serialu z komiksem.
Rozumiem ze są strony i dziekuje ze mi doradziłes ale szukalem informacji tutaj nie na innych stronach
Moim skromnym zdaniem 1 sezon Arrow to takie wprowadzenie do prawdziwego GA gdzie jak podejrzewam Arrow zabije DA i Tommy przejmie po nim schedę ,jest to najrozsądniejsze w sumie inaczej caly skrypt to strzał w kolano
Tommy ? Watpie , brakuje mu zimnej krwi , w ogole on jest dla mnie lelakiem. Umrze Merlyn jako ostatni z listy i skonczy się serial bo takie rozwiazanie serialu sie szykuje wedlug mnie. Akcja na wyspie jest najbardziej interesująca ale zbyt mało pokazali przez te 19 odcinkow. Czekam na kolejne .
Wlaśnie Twoja sugestia to typowy strzał w kolano Tommy byl naturalnym przeciwnikiem Oliego to on jako jedyny go pokonał a czy jest lelakiem a czy syn Osborna nie był taki sam.Wątek może być ciekawie poprowadzony inaczej zrobi się z tego Moda na sukces,retrospekcje z wyspy to najlepszy element serialu a co ta wyspa jeszcze skrywa no coż zobaczymy.W sumie należy rozgraniczyć te dwie postacie Dark Archera i Merlyna.
Tommy to jego przyjaciel od dziecka , chcesz mi powiedziec ze stanie sie buntownikiem. Nie widze powodo na to by Tommy mial pojsc w slady ojca , problem stanowi tylko ojciec i z kazdym odcinkiem rozne postaci , mozliwe ze poznamy kogos nowego , nowego archera inna interesujaca postac ale watek z Tommym opiera sie na wiezach przyjazni a nie na walce miedzy nimi ; D
Tak było w komiksie Tommy byl wrogiem Oliego(nie wiem jak to sie stało,nie pamiętam) i jednocześnie jedynym ktory wyzwał go na pojedynek i wygrał.Na razie jest to przyjaźń już nieco zachwiana naiwnym trzeba by być by to w jakimś pozytywnym znaczeniu przetrwało jeśli tak się stanie przestanę to oglądać i zostanę przy komiksowym uniwersum.Po drugie Tommy nie stanie się buntownikiem a renegatem złym tak jak jego ojciec ,a wątek z barem ,opuszczeniem przez Tommego pracy ,wiedza o tym że Oli jest buntownikiem najlepsze powody by zerwać przyjaźń ,jeśli by doszła do tego śmierć Merlyna seniora pośrednio spowodowana przez Arrowa,to mamy idelne sprowadzenie do wrogości.Chyba że zrobią z tego takie 90210 gdzie przyjażń jest najważniejsza mimo że ktos komuś kogoś zabije albo o czymś nie powie,jest to nagorszy scenariusz( jak by ściągnęli do serialu jakieś wampiry i wilkolaki to dopiero byl by ubaw)Generalnie jak wiadomo wszelcy arcy wrogowie superherosow są jakby pośrednio wynikiem ich dzialań także idzie to w dobrym kierunku komiksowego uniwersum.
Calkiem mozliwe ze tak sie stanie , nie zaprzeczam ale co nam pokaze reżyser , wypada tylko czekac , dzieki za te komiksowe uniwersum bo nie mialem o tym pojecia , teraz juz jestem bardziej obeznany , dzieki i czekajmy na kolejne odcinki byle nie za długo nastepne robili jak ten przyszly, elo
Bardziej martwię się o poziom 2 sezonu czy utzryma bo generalnie dla mnie serial ma 7.5 czasem 7.0 odcinki byly nie równe no i odtworzenie niektórych bohaterow tych złych pozostawiało trochę do życzenia ale nie jest źle.Pzdrawiam
Zgodze się z tym co napisałeś. Początki byly ocenianie przeze mnie wysoko , z czasem serial stał się monotonny i większość słow wypowiadanych przez głownego bohatera były takie same. Przydałoby się świeżości w tym serialu i nowych bohaterów , kogos kto przyciągnie uwagę odbiorców bo sama akcja od ostatnich paru od odcinkow jest naprawdę słabiutka , elo