Wiadomo że w przyszłości planowane jest nakręcenie Justice league, stąd pojawianie się nowych postaci w zbliżającym się Supermanie które mają zagrać też w lidzę sprawiedliwości. Mam już Batmana, Supermana, Wonder Woman, Green Lantern raczej wypada bo nie dość że to była porażka to Reynold do tanich aktorów raczej nie należy, wiadomo kto będzie serialowym Flashem itd. Ciekawy mnie czy dołącza do tego Green Arrow mimo wszystko był jednym z pierwszych którzy dołączyli do oryginalnego składu. Także interesujące jest to czy DC trzyma pieczę nad wszystkimi produkcjami i będzie chciało je połączyć w całość. Czy Arrow i Flash jako seriale będę żyć osobnym życiem względem produkcji filmowych.
Kiedyś był na filmwebie artykuł w którym pisano, że raczej mało prawdobodobne jest to, że połączą filmowy świat Justice League z serialowym światem Arrowa i Flasha. Podobno mają one jak to ująłeś "żyć własnym życiem" ;)
Arrow i JL się nie połączą to pewne, ja osobiście nad tym ubolewam, ale niestety.
Nie zapominajmy, że stare komiksy już nie mają bytu w tych filmach i serialach, wszystko co teraz się tworzy to bazuje na New 52 Snydera i spółki a jak wiadomo Man Of Steel tworzy Snyder. Więc raczej na pewno nie będzie Green Arrow bo w nowych originach się nie pojawia. Może dopiero z czasem będzie. Ale fakt faktem byłoby fajnie zobaczyć Batmana i Arrowa walczących razem ;) np z DeathStrokiem czy DeadShotem :)
Przecież Arrow właśnie jest tworzony na podstawie starszych komików w New 52 cała historia jest nieco inna (np cała jego relacje z Ojcem, czy to dlaczego wylądował na wyspie, czy nawet postać Shado). Co do Supermana i JL to jakoś jeszcze nie przemogłem się żeby zacząć czytać te z new 52 wiec się nie wypowiadam.
To już nawet nie chodzi zobaczyć Batmana (o zgrozo granego przez Affleca) walczącego u boku np Green Arrow. Tylko o to jak chcą zorganizować to JL która ma powstać. Wiadomo że Superman ma zostać ten który jest obecnie (co mysle jest dobrą decyzją) i głownie aktorzy mają być ci z najbliższych dwóch części Supermana (a jakże musi być trylogia) ale co z resztą obsady. Green Lantern żyje swoim kinowym życiem więc on odpadnie. Więc teoretycznie można założyć że jest już Supermana, Batman i Wonder Woman ale kto uzupełni resztę. Właśnie dlatego się zastanawiałem nad tym czy seriale jakoś powiążą się z tym filmiem bo powiedzmy sobie szczerze tutaj wszystko rozchodzi się o pieniądze, koniec końców nie można obsadzić wszystkich postaci gwiazdami, a przykładowo Stephen Amell pewnie do najdroższych aktorów nie należy.
Afflecka nie przekreślajmy, a co do motywu wyspy to tylko jeden z wielu originów Green Arrowa, nie w każdej historii przejawiała się wyspa, ani też te postacie, które widzimy na ekranie. Serial Arrow to zlepek wszystkich komiksów jakie powstały i temu nie zaprzeczam. Jedynie mówię, że Snyder nie wstawi do JL Green Arrowa. A co do samej Justice League to wszystko będzie takie jak w New 52, skoro Snyder tworzy komiksy i filmy to wiadomo, że postacie będą takie same. Co prawda może się bawić w modyfikacje, ale znając Snydera to tak nie będzie. Mam nadzieje że się nie pojawi Cyborg, Wonder Woman i uczucie jej do Supermena jeszcze zniosę, ale futboliste amerykańskiego, który jest Cyborgiem to tak nie bardzo ;). Mam jakieś przeczucie że Man of Steel 2 będzie w większości o Supermenie i jego relacji z Bruce'm. Reszta postaci będzie tylko epizodycznie a na koniec w czasie napisów pewnie pojawi się DarkSeid z zapowiedzią JL.
Oczywiście Zack Snyder nie tworzy komiksów a tworzy na podstawie komiksów z New 52 :) taka tam poprawka
Swoją drogą to by mogło być ciekawe, ale jak narazie się na to nie zanosi. Jeśli nie będzie Green Arrow, to szkoda. Byłbym chociaż zadowolony, gdyby nakręcili filmówkę o Green Arrow :) Ciekawi mnie jakby ujęli jego historie i te powiązanie z ligą jaka była przed przyjęciem Supermana. Nie wiem, może za mocno naciągane ale przecież Superman dołączył dopiero za namową Olivera :) Za bardzo odbiegłem od tematu, ale z tego co pamiętam to tak było w Tajemnice Smallville chyba w 6 albo 7 sezonie.
Szczerze mówiąc nie bardzo mi leży ten Smallville. Nie obchodzą mnie historie tam opowiedziane. Ale to racja nie od początku był Superman w JL. Z tego co pamiętam w starych historiach o JL( ale mogę się mylić) założycielami JL byli Green Arrow, Batman i Green Lantern. Później dołączyła Wonder Women, Flash i Superman, a Green Arrow odszedł zakładając swoją jakąś tam grupę superbohaterów.
Cóż muszę się zgodzić z Ra_s_al_Ghul Smallville to mimo wszystko serial który mocno odbiega od wydarzeń komiksowych oraz na moje był mocno naciągany. Osobiście nawet chętnie bym zobaczył innego green arrow być może ze swoją słynną bródką i poczuciem humoru.
Dosłownie wczoraj zacząłem czytać JL z New 52 i powiem szczerze że opowiedziana tam historia jest dość zgrabna i myślę że nawet dobrze by się stało gdyby to właśnie ja zekranizowali (chociaż animacja JL War była już na jej podstawie). Najciekawszą wersją byłby chyba Injustice gods among us. Choć raczej to się nigdy nie wydarzy.
W Men of Steel to raczej pewne że Wonder Woman czy inni bohaterowie pojawią się tylko epizodycznie.
Natomiast jeśli chodzi o Cyborga to nic do niego nie mam, choć nie jest to najciekawsze postać. Poza tym myślę że cięzko byłoby ją dobrze ukazać w filmie na dłuższa metę cały czas efekty specjalne itd. a mimo wszystko tutaj zawsze rozchodzi się o pieniądze.
Co do Darkseida to też liczę że się pojawi on albo Brainiac jako głownie przeciwnicy JL.