"Nikt nie odezwał się do mnie w tej sprawie - powiedział aktor w wywiadzie dla MTV - "Ale jasne, chętnie zagrałbym raz jeszcze Ra's, nie wahałbym się ani chwili. Aktor udzielił też rady przyszłemu odtwórcy roli Ra: "Najważniejsze w tej postaci jest jego absolutne przeświadczenie o słuszności swojej misji, o tym, że robiąc to, co robi, ratuje cywilizację". : http://www.filmweb.pl/news/Liam+Neeson+powroci%C5%82by+jako+Ra%27s+al+Ghul+w+%22 Arrow%22-107002
Dla mnie była by to wspaniała możliwość i tym chętniej oglądał ten serial.
Niestety, że by plan wypalił Liam musiał by zagrać dla siebie, czyli za niewielkie pieniądze (w porównaniu do pozostałych ról).
Chociaż może się to udać, sugerując się jego filmografią:
1. Aktor już grał w serialach więc jest możliwość zagrania w kilku odcinkach.
2. Aktor ma dystans do siebie można to zobaczyć po obejrzeniu Lego Przygodę gdyż podkładał tam głos Złego glinę / Dobrego glinę / Tatę glinę. dopiero teraz zobaczyłem, że jedna osoba podkładała te głosy, myślałem, że aż 3 :)
3. Posiada ogromny dystans do siebie, oraz teoretycznie (nie wiem ile film kosztował) grał w filmie z niskim budżetem czyli Milion sposobów, jak zginąć na Zachodzie. ci co oglądali wiedzą o co chodzi, by nie spoilerować. :)
Więc jeśli twórcy zaproponują mu, to najprawdopodobniej przyjmie rolę. :)
Jeśli Nesson pojawiłby się w Arrow to pewnie zmiażdżyłby swoim talentem większość aktorów o ile nie wszystkich:-) ..ale co tam:-)
Postać Ra's al Ghula ma być genialna więc ja spodziewam się równie spektakularnego angażu aktora w tej kwestii:-)
Masz całkowitą racje, Nesson przyćmiłby swoją grą Amella, którego gra aktorska jest co najwyżej średnia.
Nie pytali sie go czy chciałby sie pojawić jak Ra's w Arrow tylko czy chciałby ponownie wcielić się w Ra's al Ghula. Być może myślał o filmie.
Spytano go bezpośrednio o serial, ale osoba przeprowadzająca wywiad powiedziała to w taki sposób, że Neeson prawdopodobnie nie dosłyszał o co konkretnie chodzi. Tak więc wydaje mi się, że jego wypowiedź należy traktować z dystansem, zresztą rola Ra's al Ghula w serialu jest już pewnie dawno obsadzona i nie ma szans żeby Neeson się tam pojawił.