W komiksach istnieje taka organizacja? to jakiś odłam ligi Cieni? czy producenci nie mogą albo nie chcą używać tego terminu ? wprowadzić organizacji do serialu? swoja drogą Ci cali zabójcy jakoś mnie nie przekonują ani ich stroje, ani uzbrojenie, co prawda chyba każdy się specjalizuje w czym innym, ale jak on latał z tym mieczem w domu Olivera, mimo wszystko arrow zawsze na propsie, szkoda mi też że Kanarek zniknął z horyzontu póki co, już czekam na jej powrót, lubię tą aktorkę.
''W komiksach istnieje taka organizacja? to jakiś odłam ligi Cieni?''
Nazwę Liga Cieni pewnie znasz z filmów Nolana,a wiedz że oryginalna(komiksowa) nazwa to League of Assassins.To ta sama organizacja co u Nolana.Gdzie rządzi Ra's al Ghul
Ale swoją drogą, jak na (będę używał tej nie oryginalnej nazwy) samą ligę cieni to moim zdaniem żaden jej członek nie powinien mieć problemów w walce ze strzałą. Zdaję sobie sprawę że to serial nie film ale tak chyba powinno być nie? Przecież to zabójcy w pewnym stopniu dorównujący batmanowi.
Przecierz są mocniejsi nirz Arrow Oliver pokonał Al-owal z cudem z Sarą a tlko go nachwile powalił to Sara go zabiła ale bez płapek by się jej nie udało noi Merlyn Oliver prawie nie zginoł pokonując go . Więc ,,Liga zabujców" to są twardziele i mają niezłe te stroje.
Nie zrozumiałem ani słowa:) Analfabetyzm się szerzy. Chyba, że to jakiś nowy slang:)
Green Arrow też był mocny ale fakt faktem że zbyt łatwo sobie dawał radę z Ligą Zabójców ale to samo było w Batmanach Nolana ;) trzeba pamiętać że to tylko filmy wzorowane na postaciach z komiksów. W prawdziwym życiu wszystkim tym złoczyńcą by się udało bez problemu zdobyć kontrolę nad tym czego chcieli :)
Wedle komiksowej logiki byle przebieraniec jest lepszy od zabójców Ligi którzy z reguły w komiksach są chłopcami do bicia i nie jest istotne ich wyszkolenie. Zresztą w komiksach Marvela jest podobna organizacja o nazwie Hand której członkowie też obrywaja od każdego ;)
Dodam tylko że chodzi mi o szeregowych zabójców bo np taka Lady Shiva (ważniejsza figura w Lidze) mogłaby samemu Batmanowi dokopać :D