PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63858
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

ten serial nie miał premiery na dvd. Bo ja nie potrafię tego wytłumaczyć, a pisałem do dystrybutora i nie zamierzają wydać tego serialu. Przecież leci w Polskiej tv, był tłumaczony, a ja nawet nie wymagam lektora wystarczą napisy, Dlaczego nasz kraj jest pod tym kątem tak zacofany i myślę że to nie tylko problem tego serialu. A najlepsze jest to, że został wydany serial np Revolution, który zakończył się bez sensu na drugim sezonie, ze względu na słabą oglądalność, a seria z unwersum DC po prostu został "olany". Czy ktoś popiera moje rozczarowanie i zgadza się ze mną, że to nie jest odosobniony przypadek ? Czekam na odpowiedz.

ocenił(a) serial na 7
dawid2385

Flash też nie został wydany na DVD o Blu-ray'u nie wspomnę. To dla mnie znacznie większa strata niż Arrow. Mnie tam w ogóle nie dziwi brak Arrow na DVD/BD, Flasha też. Widocznie im się to nie opłaca albo może mają jakiś problem z prawami/licencjami, to w końcu seriale ze stajni DC, nie wiadomo. Nie orientuję się za bardzo w tym temacie.
Arrow dostępne jest np. w Netflixie, gdzie sam oglądałem, Flash też nie tam dawno był tam dostępny (ale już nie jest). Teraz technologia idzie na przód, ludzie mają wypasione telewizory ze SmartTV, wolą oglądać w ten sposób, poprzez wypożyczalnie i zdaję mi się, że już raczej odchodzi się od DVD, bo BD tak łatwo wyprzeć nie będzie.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Zgadzam się częściowo. Natomiast ja akurat kolekcjonuje filmy na DVD i blu-ray, więc dla mnie to ma znaczenie i przypuszczam, że jest trochę w Polsce kolekcjonerów i zgodza się vze mną że rynek seriali jest bardzo ubogi w wydaniach dvd, bo już o blu-ray to nawet nie marzę że wydadzą. W całej Europie i Arrow i The Flash wyszedł i dlatego nie rozumiem, dlaczego u nas nie. Trudno będę musiał zamówić zagraniczne wydanie

ocenił(a) serial na 10
dawid2385

Jak to mówią, 100 lat za murzynami.Rozumiem, że jesteś kolekcjonerem i boli Cię brak polskiego (czy jakiegokolwiek) wydania dostępnego "od ręki" w naszym kraju, ale tak to już chyba zostanie.U nas wszyscy mają to w dupie, a przynajmniej seriale, bo na filmy, to chyba bardziej można liczyć.Pewnie nie urządza Cię porządny rip w 1080p? Mnie tam nie stać na kolekcjonowanie wydań na płytach, bo gdybym nawet chciał kupić najbardziej ulubione pozycje, to mały majątek by trzeba było wydać.Mam parę orginalnych dvd, ale kupiłem je w czasach, gdy o blu ray, u nas jeszcze nikt nie słyszał i nawet nie było sprzętu do tego.Teraz znowu 4ksobie wymyślili, ale zanim to dojdzie do perfekcji, to chyba trochę minie.W sieci są ripy w HEVC (h265), taki odpowiednik 4K i najfajniejszą ich zaletą, jest malutka waga plików.Czytałem gdzieś, że całość serialu Przyjaciele,zajmuje w tym formacie 10GB.

ocenił(a) serial na 9
mario_1981

Dobrze wiedzieć, ale jednak ja należę do tych co lubią mieć jednak oryginalne pudełka i dlatego nie do końca przekonują mnie te nowe technologie. Blu-ray też zbieram ale tylko filmy z efektami bo tak to się nie opłaca, choć pudełka mi się nie podobają:-)