PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Postać Prometheusa jest warta założenia osobnego tematu, w którym to będzie można pisać swoje hipotezy na ten temat

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

Gra w Chicago Med, ale tak jak piszesz, teraz pod kostiumem kryje się dubler, a głos generują komputerowo, więc nie musi tam być Colin Donnell. Pewnie ujawnią jego tożsamość w 5x09, najdalej w 5x14, potem hurtem nakręcą sceny z nim i dopiero w ostatnich odcinkach będzie go więcej na ekranie, więc to żaden problem. Logistycznie to pogodzą, wsiądzie w samolot i po kilku godzinach będzie w Vancouver, gdzie kręcą Arrow.

Azazel94

jak dla mnie to ktoś ze wspomnień z Rosji :D ja to bym stawiał nawet na tego Konstantina :D

ocenił(a) serial na 7
eboue8

Retrospekcje raczej odpadają.
Prometheus to gość, który zna tożsamość GA, wie, że The Hood i GA to ta sama osoba, wie o liście z S1, to wg doniesień (chyba potwierdzonych) ktoś powiązany z S1, więc nie może to być raczej ktoś z Rosji, a już tym bardziej Kovar.
Oliver obiecał Taianie, że znajdzie i zabije Kovara, więc pewnie w finale S5 zobaczymy jak dopełnia obietnicy.

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Ostatni odcinek tego medycznego chicago zostanie wyemitowany 2.02.2017 więc pod koniec stycznia aktor co grał Tommyego może wrócić w sumie

Ra_s_al_Ghul

Na 1000000% ten prokurator! Niby czemu? Opis się zgadza - 30 lat, podobny wzrost, dobrze zbudowany i chciał coś zmienić, denerwuje się wszystkim i nic o nim nie wiemy szczegółowego. Jeszcze za tym przemawia ostatni odcinek, on mówił Oliverowi, że należy Promoteusza zabić przy pierwszym spotkaniu, on wiedział, że on jest Green Arow i tym podstępem sprawił, że Oli zabił tego policjanta od Felki. Chyba to jest najbardziej prawdopodobna osoba moim skromnym zdaniem :)

ocenił(a) serial na 7
Cassprio

Prokurator to Vigilante. Prokurator nazywa się Adrian Chase - który w komiksach jest Vigilante

ocenił(a) serial na 8
robhans

Ale spójrz że ten Prometeusz to wymysł twórców seriali, więc dlaczego Adrian Chase nie może i jednym i drugim? Nigdy Prometeusz z Vigilante się nie spotkali twarzą w twarz. To może być wszystko ładnie ustawione przez gościa, ja nawet nie wykluczam Human Targeta, w telewizji wszystko jest możliwe.

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Prometeusz wymysłem twórców serialu? a ja znalazłem coś takiego?
http://dc.wikia.com/wiki/Prometheus

ocenił(a) serial na 8
powerfuljedi

Przecież ten serialowy to nie jest ten sam co z komiksów. Twórcy serialu sami o tym mówili. Ten Prometeusz z Arrow został wymyślony tylko na potrzeby serialu.

ocenił(a) serial na 10
rafiq11

to będzie dziennikarka, zdradzono to w ostatnim odcinku gdy nalewała wódkę z emblematem opisanym po rosyjsku

ocenił(a) serial na 7
danieladamczyk2

Właśnie miałem to pisać, ale widzę że już mnie uprzedziłeś :)

Slavic

Czytam to już któryś raz i widze ze to nie zart wiec rozjaśnie sytuacje. Butelka była tylko decyzją reżysera i o niczym nie świadczyła. Miała tylko przypomnieć, tym z krótką pamięcią, że Reporterka wie, że Oliver był w Bratvie i cały czas coś kombinuje. Dodatkowo:
SPOILER:
aktorka musi wracać do "Suits"
KONIEC SPOILERA
Ja wiem, ze żyjemy w dziwnych czasach ale czy Reporterka wygląda jak radziecka pływaczka albo lekkoatletka na hormonach????? Przecież Prometeusz to całkiem dobrze zbudowany facet, posturą w ogóle nie przypomina tej kobiety.

ocenił(a) serial na 10
m_lenna

Nie dziw się, bo dużo tu już czytałem.Niektórzy za bardzo odpływają.A czy ktoś się zastanawiał, dlaczego w dziewiątym odcinku na "ściance Prometeusza" zdjęcie Quentina, było przekreślone? Jak bym miał przez chwilę uwierzyć, że "Prometeusz była kobietą" :) to bym powiedział, że to ta nowa Laurel i skreśliła Quentina z oczywistych powodów.Oczywiście, jest to bzdurna teoria i tyko daję przykład.
Aha, a po tym zajebistym salcie, w wykonaniu Prometeusza, to też można przypuszczać, że to jednak Roy.Może go dopiszemy do listy, co?

mario_1981

Jestem za, brakuje mi Roya. Tego jak robil salta w powietrzu za każdym razem kiedy sie odwracal. .. Dobre czasy. Moze jest Prometeuszem przez flashpoit. W tej lini czasu Roy jest wyższy???;D

ocenił(a) serial na 10
m_lenna

Ale wiesz, że z Roy'em, to był żart z mojej strony? Wrócić ma, ale jako on sam.

mario_1981

Wiem, ze zart, sama tez sobie żartuje:P

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

tak sobie pomyslalem i fajnie by bylo jakby nie pokazali twarzy Prometheusa bo boje sie rozczarowania ;d

rafiq11

https://www.youtube.com/watch?v=K2YP0Q9oJO0

Jest już promo kto jest prometheus

SPOILERY

dunio_4

to jest zwykła kpina autora filmu z fanów serialu inikt tego nie zabierze na poważnie,
jednym z powodów takiego myslenia jest to że twórcy serialu nigdy by niepokazali to w jakimś nic nie znaczącym zwiastunie, to tak samo jak ten zwiastun chirugów i powrót Young z ciązą po trzech latach.

rafiq11

,,to tak samo jak ten zwiastun chirugów i powrót Young z ciązą po trzech latach.''

Tzn? Nie jestem w temacie

Jesli to prawda to zostalem niezle wkręcony xD Aczkolwiek nigdy bym nie zgadł ze to podróba, wykonanie niezle

ocenił(a) serial na 10
dunio_4

Serio ? Przecież autor filmu napisał w komentarzach że to podróbka

TyrionLanister

Nie czytam komentarzy ;)

rafiq11

Wg mnie prometeusz to prokurator. W ostatnim odcinku powiedzial do olivera ze prometeusz zasluguje na strzale w serce i ten mu ja poslal nie wiedzac ze zabija chlopaka felicity. W ten sposob chce zdyskredytowac strzale. To moja teoria

ocenił(a) serial na 8
Marcin_Wach

boze ktora to juz osoba pisze.... prokurator to Vigilante.

nuul69

Technicznie rzecz biorąc moze byc jednym i drugim.

ocenił(a) serial na 10
Marcin_Wach

ZROZUMCIE WSZYSCY PROMOTEUSZ TO KTOŚ KTO WYSTĘPOWAŁ W 1 SEZONIE SERIALU PRZYNAJMNIEJ TAK TWÓRCY SERIALU POWIEDZIELI

TyrionLanister

Nie "wystepowal" w pierwszym sezonie tylko Oliver go stworzyl w pierwszym sezonie. Co nie zmienia faktu ze dla mnie to wciąż Tommy. To chyba jedyna opcja mnie satysfakcjonująca. Nie obchodzi mnie jak to zrobią. Denerwuje mnie pomysl z jakims nudnym synalkiem jakiegoś nudnego nołnejma.

ocenił(a) serial na 8
m_lenna

mi też pasowałby Tommy ale na 98% może to być ktoś nowy ;P

ocenił(a) serial na 10
m_lenna

Aha oby to był Tommy własnie niż jakas zemsta bleeee

ocenił(a) serial na 9
m_lenna

Jeżeli nie udało im się ściągnąć Tommiego na setny odcinek to czemu sądzicie że udałoby się go ściągnąć do grania w finałowych odcinkach?

marchewsz

To, ze nie udało im sie sciagnac aktora na setny odcinek wcale nie oznacza, ze nie uda im sie to na sam koniec sezonu. Teoretycznie Promietek moze byc zamaskowany przez prawie caly sezon i pokazać twarz pod doslownie sam koniec. Moze dlatego caly czas nie pokazuja mu twarzy. Szanse na to są jak 1 do 100, ale poki go nie odmaskują to ja tam widze Tommego:P.

Jest jakas teoria, ze to Constantine probowal go "odczarować" po tym jak Malcolm wrzucil go do Jamy. W tamtym sezonie jak wskrzeszal Sare to mowił, ze probowal czegoś podobnego "koło roku temu". Moze mu sie nie udało? Nie wiem. Jeżeli chodzi o teorie z Tommym to troche odplywam. Przyznaje.

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

UWAGA, zaraz wrzucę chyba najlepszą teorię odnośnie Prometheusa, jaka pojawiła się w internetach, a konkretnie na reddicie xD

„Prometheus's mother is named Westfield. So I did quick search, and there is a DC comics Westfield. Paul Westfield was the leader of Cadmus and helped develop the cloning program.
This brings me to a comment I made 4 months ago:
I'm a proponent of the theory that Oliver was cloned on Lian Yu. Original Recipe Oliver returned to Starling City to save his City. When he returned to Lian Yu after the Undertaking, he found Oliver 2.0 waiting for him. Oliver 2.0 knocked him out and left him for dead, getting his ride out when Felicity and Diggle came for him.
Oliver 2.0 is the no-killing Oliver who fell in love with Felicity, Original Recipe Oliver is a merciless killer hopelessly in love with Laurel Lance. And now that Laurel is dead, Original Recipe Oliver has come back to Star City as Prometheus to get revenge on Team Arrow for letting her die.
So Laurel can be with Original Recipe Oliver after he slays Team Arrow (except Thea). It's not crazy, I swear.

So is Clayborne's son Prometheus? No, he created Prometheus. He cloned Oliver and replaced him. Oliver Queen won't be outed as the Arrow this season, he'll be outed as Prometheus.
Also there is another clone of Oliver who is vigilante, and you might not have noticed this before, but doesn't the Green Arrow look suspiciously like Oliver. Maybe he's a clone too. Oh and the Hood? Also a clone. The Arrow? Clone. They're all clones”.

„Matka Prometheusa nazywa się Westfield. Poszperałem więc i jest komiksowy Westfield. Paul Westfield był przywódcą Cadmus i pomagał w opracowaniu programu klonowania.
To sprowadziło mnie do komentarza, którzy dodałem 4 miesiące temu:
Jestem zwolennikiem teorii, że Oliver został sklonowany na Lian Yu. Oryginalny Oliver powrócił do Star City, by ocalić jego miasto. Kiedy powrócił na Lian Yu po Przedsięwzięciu, znalazł Olivera 2.0 czekającego na niego. Oliver 2.0 spuścił mu łomot i zostawił na śmierć, zajmując jego miejsce, kiedy Felicity i Diggle przylecieli po niego.
Oliver 2.0, to niezabijająca wersja Olivera, która zakochała się w Felce, Oryginalny Oliver jest bezwzględnym mordercą, beznadziejne zakochanym w Laurel Lance. I teraz, kiedy Laurel nie żyje, Oryginalny Oliver powrócił do Star City jako Prometheus, by zemścić się na Team Arrow, że pozwolili jej umrzeć.

Więc, czy syn Clayborne'a to Prometheus? Nie, on stworzył Prometheusa. Sklonował Olivera i zastąpił go. Oliver Queen nie zostanie ujawniony jako Arrow w tym sezonie, zostanie ujawniony jako Prometheus”.

Dalej gość już śmieszkuje z tych klonów, ale najlepsze jest to, że na reddicie trochę się z tego śmieją, ale wielu się ta teoria podoba i chcieliby, żeby okazała się prawdziwa xD
Jeden gość napisał, że skoro taki Flash gada sobie na luzie z gorylami, to ta teoria wcale nie jest zwariowana i gorsza od tego xD

Ta teoria mimo, że nie do końca pisana na serio i tak bije na głowę tych wszystkich Walterów, Quentinów, Oliverów z innej Ziemii czy Yao Feiów :D

Azazel94

ja tam nadal chcę żeby w finale tego sezonu była ujawniona tożsamość Olivera jako Green Arrowa, dotychczasowe wydarzenia bardzo zwiększają mozliwość takiego scenariusza. i uwżam że to byłoby dobre zwieńczenie 5 lat serialu, bo po tym jak dostanie nowy sezon powinna nastapić znacząca zmiana - jaka na razie nie wiem

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

Finał S5, Oliver wychodzi do ludu po czym oświadcza: „I am Iron Man”. Koniec. xD

Azazel94

niekoniecznie tak to musi wyglądać, może ta dziennikarka powiedzieć światu kim jest Green Arrow.

ocenił(a) serial na 7
rafiq11

Teraz już wiemy, że tego nie zrobi. Nie ma wiarygodności i raczej ciężko będzie o to, żeby ją tak szybko odzyskała. Ale kto ich tam wie, to CW.

Azazel94

może wykorzystać tą dziennikarkę któa opowiedziała światu o zatuszowaniu sprawy z śmiercią Malone. O ile wczesniej nie miała co do niego pewności to po jej pozniżeniu może być tego pewna.

Azazel94

Świetna teoria, jestem wzruszona:D
A wiadomo kto wygra? Bo obecny Oliver strasznie mi ostatnio nie leży i ktoś mógłby go sprzątnąć, ewentualnie postawić do pionu.

Tak na serio. Ta cala Westfield nie potwierdziła, że jest matką Prometeusza. Powiedziała, że faktycznie miała syna z Claybournem, zabitego przez Strzałę a jej synowi mogło trochę jakby odbić. Jeszcze bardziej utwierdziła Olivera w przekonaniu, że to backstory jest prawdziwe. Oliver znalazł sie w tym domu przez Helix (i Pandore), który to najpewniej jest związany z Prometeuszem, Team poznał nazwisko Clayborna tylko dlatego, że Promek tegp chciał. Ja jestem za teorią, że backstory jest prawdziwe, ale nie jest to backstory Prometeusza, tylko Adriana Chase'a. To Adrian Chase jest synem Claybourna.
Właściwie to co mowi Oliver pasuje równie dobrze do Vigilante. Może Prometeusz chce napuścić jednego na drugiego. Może dlatego w przyszłym odcinku Vigilante bedzie ganiał za Oliverem. Bo nękał mu matke? xD

A moze po prostu nie chce mi sie wierzyć ze głowny Villan to syn jakiegos randoma. To nudne.

ocenił(a) serial na 8
m_lenna

Ciekawe

nuul69

Wlasnie wiem!!

ocenił(a) serial na 10
Azazel94

Bardzo dobra teoria chce by okazała sie prawdziwa XD

TyrionLanister

Hehehheeh no i miałem racje, że do prokurator

ocenił(a) serial na 8
rafiq11

Pozdrawiam serdecznie tych wszystkich, którzy wyzywali od idiotów wszystkich, którzy twierdzili, że to nie jest Adrian Chase.

Ja jestem trochę rozczarowana, bo to była najbardziej prawdopodobna dla mnie teoria, a byłam pewna, że mnie czymś zaskoczą... Teraz pozostaje pytanie, kim w serialu jest Vigilantie :D

ocenił(a) serial na 10
anikamtb

Obstawiam, że to jakaś kobieta :D Pasuje mi :D