Podczas Comic-Conu Stephen Amell i Emily Brett Rickards zostali wciągnięci w krótką
rozmowę na temat 2. sezonu "Arrow".
Amell potwierdził, że akcja serialu rozpocznie się pięć miesięcy po wydarzeniach finałowych: -
Świat w "Arrow" się zmienił. Bohaterowie są teraz w innym i bardzo emocjonalnym miejscu.
Aktorzy komentowali także dołączenie do serialu Summer Glau, która wcieli się w rolę Isable
Rochev, szefowej potężnego imperium i będzie wzorowana na postaci z komiksów DC. Sporo
uwagi poświęcili także postaci Black Canary i Caity Lotz. Pełny materiał przedstawiamy
poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=c2-7ksomDP0
Ostatnio informowaliśmy, że Caity Lotz w drugim sezonie "Arrow" wcieli się w rolę Black
Canary/Dinah Drake. Tymczasem okazuje się, że aktorka będzie miała swój udział w historii
Black Canary, ale niekoniecznie wcieli się w jej rolę. Producent wykonawczy serialu Andrew
Kreisberg potwierdza: - Charakter, w który wciela się Caity ma związek z początkiem historii
Black Canary; jesteśmy bardzo podekscytowani tym pomysłem i chcemy, żeby nasz serial miał
wiele zwrotów akcji i niespodzianek, które zaskoczą fanów. Nic nie jest oczywiste.
Premiera 2. sezonu "Arrow" zaplanowana została na 9. października.
A drugi odcinek będzie miał tytuł "Identity" ("Tożsamość").
Mi się wydaje, że Ollie nie może nie być Strzałą, tak ja Bruce nie może przestać być Batmanem, to jest częścią jego i podświadomie chce znowu walczyć. Przez te 5 lat walka stała się jego drugą naturą. Oczywiście to tylko moje domysły.
P.S. W którejś ankiecie widziałam, że można głosować na parę Oliver/Dig... Co o tym myślicie?