PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63841
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Hej. Chciałbym obejrzeć seriale Arrow, Flash, Legends od Tomorrow i Supergirl. Wiem, że te seriale są połączone. Mógłby ktoś mi napisać jak mam oglądać, który odcinek po którym odcinku z danego serialu? Najlepiej zaznaczyć wszystkie crossovery:) z góry dzięki za pomoc

ocenił(a) serial na 9
Ketam98

Hej.
Najpierw oglądasz 1 i 2 sezon Arrow, w tych odcinkach drugiego sezonu występuje/jest wspomniany Barry Allen – "The Scientist""Three Ghosts""Blast Radius" "Deathstroke""The Man Under the Hood".
Następnie do 3 sezonu Arrow dorzucasz 1 sezon Flasha w kolejności Flash-Arrow , w odcinkach 8 jest crossover.
Oglądasz tak gdzieś do połowy 4/2 sezonu i dorzucasz do tego Legends of Tomorrow, konkretne miejsce jest nie ważne w sumie bo ten serial jest kompletnie oderwany od głównej fabuły poprzednich, ważne żeby obejrzeć conajmniej po 8 odcinku Flash i Arrow, bo to kolejny crossover gdzie wprowadzają villana z LoT. Ważne też żeby ostatni odcinek obejrzeć PO 18 odcinku Arrow :)
Co do Supergirl, to jedyny crossover to 18odcinek, jednak nie wiem jak to sensownie obejrzeć żeby było chronologicznie więc oglądaj jak chcesz. Chodzi o to że 18odcinek Supergirl dzieje się w trakcie 18odcinka Flasha (a w sumie na początku).

Jak oglądać sezony najbliższe sezony 5/3/2/2?
Sądzę, że najlepiej w kolejności emisji wtorek-flash–>środa-arrow–>czwartek-lot (nie wiem kiedy leci Supergirl na CW). Dni tygodnia podałem tak jak wychodzą w stanach, w polsce z racji innych stref czasowych jest to noc następnego dnia.

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

marchewsz

No pewnie i to jeszcze jak. Wielkie dzięki!!! :D

marchewsz

również dzięki:) Miałem ten sam plan na odświeżenie wszystkich serii, chociaż ostatnie sezony Arrowa jakoś mnie nie porwały to może jak obejżę szybciej jeden po drugim a nie raz na tydzień to więcej ogarnę.

marchewsz

Już zacząłem oglądać Arrow, jak na razie 3 odcinki obejrzane. Póki co trudno coś powiedzieć na temat poziomu serialu ale zapowiada się bardzo dobrze i bardzo mi się podoba.

Ketam98

PS: Supergirl dzieje się na innej Ziemi, więc jedynie podróż Flasha łączy te postacie w jednym odcinku i raczej nie liczyłbym na więcej crossoverów chociaż kto wie:) Obie postacie są sympatyczne.

ocenił(a) serial na 9
RadoslawKamil

Od tego sezonu CW przejęło Supergirl i mają połączyć jakoś światy (pewnie przez Flashpoint Paradox)

marchewsz

Trochę mnie męczyły te Flasha przygody, ale jeśli uratował swoją matkę, to wrzucili do kosza wszystkie wydarzenia z poprzednich sezonów. Liczę,że tym razem zrobią coś lepiej :)

marchewsz

Też słyszałem że będzie to bardziej połączone.