Witajcie. Pewnie nie tylko ja jestem wściekły z tego powodu, ale muszę napisac. Dla czego Universal Channel nie emituje dalej Arrow ? następny odcinek 8 będzie 8 lutego no ja pikole poje.... ich chyba, że mam tyle czekac. Płacę msc za TV 90zł specjalnie dokupiłem pakiet o 30zł droższy by miec Universal Channel i co ? lipa teraz. Chcę oglądac dalej i nie mogę zmuszony zostałem do wstrzymania na 7 odcinku :(
A nie lepiej ci oglądać w necie ;)) może dlatego że serial w USA tez ma przerwę w emisji;) ah ten 9 odc ;p
A może niektórzy chcą oglądać legalnie i nie okradać twórców bo powiedzmy sobie szczerze piractwo to kradzież.
Ja akurat oglądam na żywo na the CW Chanel ale rozumiem że niektórzy nie mogą sobie pozwolić na seans o 2 w nocy ;)
Jakim cudem niby to piractwo? Skoro przecież to co jest wrzucane na portale to jest z tych seansów na żywo, jedynie użytkownicy wstawiają tam polskie napisy i niby co w tym jest złego?
IMO dlatego, że:
- nie wykupujesz pakietu telewizji z kanałem, który ten serial emituje, a co za tym idzie kanał dostaje mniejszą kasę od dostawców z którym kanał podpisał umowy;
- kanał który kupił serial może pochwalić się mniejszą od rzeczywistej widownią, a co za tym idzie musi żądać niższych stawek za reklamy w trakcie serialu
Kanały telewizyjne żyją z reklam i/lub umów podpisywanych z dostawcami telewizyjnymi. Bez widowni nie mogą windować swoich stawek, a bez pieniędzy nie mogą inwestować w rozwój / nowe programy. A jak muszą oszczędzać, to nadają w kółko to samo.
Przykro mi, teraz sobie w telewizji robią co im się podoba, a odbiorcę maja głęboko gdzieś, ważne by płacił- taka prawda. A czy emisja innych seriali też została przerwana? Jeśli ma to Ciebie pocieszyć, uwierz mi lepiej dla Ciebie jeśli obejrzysz sobie te odcinki w lutym tydzień po tygodniu bez przerwy zwłaszcza między 9 a 10 odcinkiem(jak sądzę unikasz wszelkich spoilerów)
Chyba wszystkie seriale, które obecnie mają w stanach przerwę świąteczną zostały przerwane. Na pewno "Castle" sez. 7; "Gotham"; "Hawai 5.0" sez. 5.
Dam Ci jedną radę: nie oglądaj Arrow na Universal Channel. Często wycinają całe sceny, jeśli dzieje się w nich coś brutalnego lub ktoś zabluźni. Na przykład (SPOILER Z 2 SEZONU!) scena zabicia matki Olivera z poprzedniego sezonu. W momencie gdy robi ruch mający przebić ją sztyletem... następuje cięcie i przeskok do innej sceny. Jest masa takich sytuacji, wszystkich nie wymienię, bo Arrow na UC oglądam rzadko, zazwyczaj żeby się pośmiać.
Obecne opóźnienie wynika pewnie z tego, że w następnym odcinku pojawia się Flash. Jako iż Universal nie emituje Flasha, pojawia się poważny problem, bo spora ilość widzów nie będzie ogarniała o co chodzi. Jestem ciekawy co zrobią, wytną 3/4 odcinka, wykorzystają sceny ze wszystkich sezonów i skleją jakiś zapasowy? :D Albo ostatnia scena poprzedniego odcinka... ciekawe jak to rozwiążą, ale pewnie też wytną całą scenę. :)
Jesteś pewien, że to nie wynikało z pory emisji? Nie widziałem wersji z USA, ale jak oglądałem serial w tygodniu po 22:00 to miałem wrażenie, że scena pchnięcia ostrzem była wtedy obecna.
W powtórkach popołudniowych takie sceny wycinają na bank, bo to jest chyba regulowane jakąś ustawą o telewizji. Tele 5 też musiała wycinać krwawe sceny w "Z archiwum X" gdy emitowała powtórki w weekendy.
Jak tak czytam o tym crossoverze, to chyba Universal nie będzie miał takiego problemu. Odcinek we "Flashu" nie kontynuował wątku Bumeranga, bo ten zostawiono na odcinek wliczający się do "Arrow", a o ważniejszych detalach wspominają w tych retrospekcjach na początku odcinka. Pewnie nie będą się bawić w żaden montaż, aczkolwiek też mam wrażenie że to ten crossover spowodował przyspieszenie przerwy w serialu.
Być może, ale serial wcale nie jest przeznaczony dla dorosłych. Jaki jest sens cenzurowania sceny, w której ktoś komuś wbija ostrze? Do tego w ciemności. Nawet krew się nie pojawia. Wiadomo, nie jest przeznaczony dla dzieci, ale chyba dla nastolatków i wyższych wiekiem już tak. Kompletnie bez sensu. Albo cenzurowanie "suki z wi-fi" w drugim sezonie. Serio?!
Mnie nie pytaj. Wszyscy kumple w podstawówce mieli już za sobą "Predatora", "RoboCopa" i drugiego "Terminatora", więc tej troski KRRiTv o dobro dzieci za bardzo nie rozumiem. No ale przepis to przepis.
Tak wogóle to znam twój ból bo sam oglądam ten serial na UCh i również dokupiłem pakiet z tym kanałem bo miałem nadzieje na to, że będą puszczać rzetelnie tydzień po premierze w USA a nie dość, że odpuścili sobie 8 i 9 odcinek, który już był w Stanach to jeszcze dalszą część sezonu pokażą w lutym. To jest kpina co robią polskie kanały komercyjne jeżeli ma tak to wyglądać to chyba sobie odpuszczę pakiet z Universal Channel. Wkurza mnie również to, że niektóre kanały potrafią normalnie puszczać serial zaraz po premierze w USA przykładem jest FOX, który pokazuje TWD 19 godzin po premierze USA tak samo robią American Horror Story ale widać, że to chyba jedyny NORMALNY kanał w Polsce.
Universal Channel jest znacznie biedniejsze. W kółko puszczają te same seriale i filmy, przez cały rok. Jedyne premiery, to Arrow, Gotham i Bibliotekarze. I to 2 tygodnie po premierze odcinków tych seriali w USA. :P Do tego wycinają sporo scen, które są nieodpowiednie dla młodszych... jedna wielka kpina. Jeszcze co chwila puszczają reklamy i nie ma możliwości wyłączenia lektora, który zagłusza muzykę i aktorów (to akurat taki minus ode mnie, sporo osób pewnie nie ma nic do lektora). Człowiek chce po dobroci, legalnie i wygodnie. Ale po co, lepiej utrudnić życie widzom.